Fonduri Europene Infrastructura Investitii Sanatate Timiș Ultimele stiri

Bani europeni pentru înnoirea flotei de tramvaie a Timișoarei 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Municipiului Timișoara au semnat astăzi trei noi contracte de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în valoare totală de peste 24 de milioane de euro. Proiectele vizează înnoirea flotei de tramvaie din Timișoara – etapa 1, reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului ORL al Spitalului Municipal, respectiv construcția unei noi creșe, pe Calea Bogdăneștilor.

 

Astfel, prin primul proiect contractat astăzi va fi asigurată finanțarea pentru achiziția unui număr de 7 tramvaie noi și moderne, cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic și adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități.

Vehiculele noi vor înlocui/ suplimenta tramvaiele vechi care circulă pe liniile 1 și 6b – linii modernizate.

Proiectul beneficiarului prevede achiziția a 7 tramvaie echipate cu instalații de aer condiționat, încălzire prin conversie și încălzire prin conducție termică în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulație, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate și de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, precum și sisteme de monitorizare și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule aflate în exploatarea Societății de Transport Public Timișoara.

Investiția are ca obiectiv creșterea gradului de confort al călătorilor, a vitezei medii de deplasare și a accesibilității tramvaielor, astfel încât transportul public să devină mai atractiv în municipiul Timișoara, concomitent cu îmbunătățirea generală a traficului urban și reducerea poluării, prin scăderea emisiilor de dioxid de carbon.

Valoarea totală a contractului este de 96.378.421,30 lei, din care 79.388.436,62 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni.

În completarea investiției, tot în cadrul Regio-POR au fost depuse spre finanțare încă două proiecte pentru înnoirea flotei de tramvaie – etapele II și III.

 

Ambulatoriul ORL – reabilitare, extindere și dotare cu finanțare europeană

 

Cel de-al doilea proiect contractat vizează reabilitarea, extinderea și dotarea infrastructurii Ambulatoriului ORL din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Sunt prevăzute reabilitarea parterului imobilului situat pe Bulevardul Revoluției din 1989 nr. 6 și extinderea sa pe verticală, rezultând o clădire cu parter și patru etaje, cu o suprafață construită desfășurată de 865 de metri pătrați.

Construcția va fi prevăzută cu ascensor pentru transport persoane, scări care să deservească noul obiectiv și scări metalice exterioare, cu rol de evacuare. Vor fi refăcute toate instalaţiile, vor fi introduse altele noi în completare și vor fi realizate amenajări exterioare.

Investiția cuprinde inclusiv dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului.

Este un proiect în valoare totală de 10.592.285,49 lei, din care 10.379.914,99 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare – 51 de luni.

 

Creșă nouă pe Calea Bogdăneștilor

 

Cel de-al treilea proiect se referă la „Construcţia şi echiparea infrastructurii pentru educaţie timpurie antepreșcolară în Municipiul Timișoara – Calea Bogdăneştilor”.

Este prevăzută construirea unei noi creșe la intersecția cu strada Amzei, cu un regim de înălțime P+1E (1.340,44 mp suprafață construită desfășurată).

Noua clădire va fi prevăzută cu toate instalațiile necesare bunei funcționări în condiții de eficiență energetică (electrice, sanitare, de încălzire etc.), inclusiv panouri solare, spații pentru activităţile zilnice ale copiilor și pentru dormit, loc de luat masa și bucătărie, mobilier și dotări specifice, facilități pentru persoanele cu dizabilități (lift dimensionat corespunzător și rampe de acces), sistem de supraveghere antiefracţie, nouă locuri de parcare etc.

Valoarea totală a investiției este de 7.724.298,52 lei, din care 1.287.323,45 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare – 28 de luni.

Semnatarii contractelor au fost Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Proiectele sunt finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, respectiv Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

 

 

Related posts

MedLife cumpără Polisano și îşi consolidează poziția de lider la nivelul Transilvaniei, cu peste 60 mil. euro cifră de afaceri

Stefana Muresan

Farmec: “Ministerul Sănătății să ne dea aviz să producem cinci dezinfectanți”

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internațional Timișoara va construi două terminale noi

Stefana Muresan

Investiție de 21 de milioane de lei la Zărnești. Două firme proiectează noua bază sportivă a orașului

Ion Surdu

Producătorii din Cluj au ocupat centrul orașului

Nora Dumitrescu

Proiecte de peste 142.000 de lei finanțate prin „Bursa Talentelor” în Bihor

Traian Dan

Investiţii în amenajări hidrotehnice

Ligia Voro

Kozma Mónika, strategul din spatele Fundației Pro Economica. 300 de milioane de euro investiții în Transilvania  

Ligia Voro

Cele mai mari cercetări din istoria arheologiei sătmărene: Așezări din epoca bronzului, pe traseul viitoarei șosele de centură

Stefana Muresan

Palatul Ullmann, unul dintre cele mai frumoase palate din Oradea, intră în reabilitare, investiție de peste 7 mil. lei

redactia

Guvernul va finanța Baia Mare dacă ajunge capitală a tineretului

Nora Dumitrescu

Proiect de 5,4 de milioane de lei, finalizat de Kodagro la Ganesti

Ligia Voro

IAR Braşov, afaceri de peste 100 milioane de lei

Stefana Muresan

Povestea Bers Nova – bere artizanală pe muzică rock

Traian Dan

Care este bugetul alocat preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene

redactia

PRIA Oncology

Ionut Oprea

CJ | Gala Elitelor Medicale Clujene 2016, ediția I.Cei mai buni MEDICI dintre cei buni

Luiza Zan și Ploiești Jazz Trio concertează vineri la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

Brașovenii de la Normandia vor vinde, în România, roboții unei companii gigant din Germania

Papuc Irina

Marian Pîrvu, noul director general al Depaco, companie a Grupului TeraPlast

redactia

Parlamentul a adoptat noul Cod Silvic

Traian Dan

WIZZ AIR DĂ STARTUL CELEI MAI MARI CREȘTERI OPERAȚIONALE

Stefana Muresan

PRIN EXCELENTA PROMOVAM ROMANIA. CLUSTER DE AUR!

Stefana Muresan

Moldova IT Park, primul parc pentru tehnologia informaţiei în Moldova: 160 de rezidenți în 4 luni

Stefana Muresan

Leave a Comment