Fonduri Europene Infrastructura Investitii Sanatate Timiș Ultimele stiri

Bani europeni pentru înnoirea flotei de tramvaie a Timișoarei 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Municipiului Timișoara au semnat astăzi trei noi contracte de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în valoare totală de peste 24 de milioane de euro. Proiectele vizează înnoirea flotei de tramvaie din Timișoara – etapa 1, reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului ORL al Spitalului Municipal, respectiv construcția unei noi creșe, pe Calea Bogdăneștilor.

 

Astfel, prin primul proiect contractat astăzi va fi asigurată finanțarea pentru achiziția unui număr de 7 tramvaie noi și moderne, cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic și adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități.

Vehiculele noi vor înlocui/ suplimenta tramvaiele vechi care circulă pe liniile 1 și 6b – linii modernizate.

Proiectul beneficiarului prevede achiziția a 7 tramvaie echipate cu instalații de aer condiționat, încălzire prin conversie și încălzire prin conducție termică în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulație, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate și de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, precum și sisteme de monitorizare și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule aflate în exploatarea Societății de Transport Public Timișoara.

Investiția are ca obiectiv creșterea gradului de confort al călătorilor, a vitezei medii de deplasare și a accesibilității tramvaielor, astfel încât transportul public să devină mai atractiv în municipiul Timișoara, concomitent cu îmbunătățirea generală a traficului urban și reducerea poluării, prin scăderea emisiilor de dioxid de carbon.

Valoarea totală a contractului este de 96.378.421,30 lei, din care 79.388.436,62 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni.

În completarea investiției, tot în cadrul Regio-POR au fost depuse spre finanțare încă două proiecte pentru înnoirea flotei de tramvaie – etapele II și III.

 

Ambulatoriul ORL – reabilitare, extindere și dotare cu finanțare europeană

 

Cel de-al doilea proiect contractat vizează reabilitarea, extinderea și dotarea infrastructurii Ambulatoriului ORL din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Sunt prevăzute reabilitarea parterului imobilului situat pe Bulevardul Revoluției din 1989 nr. 6 și extinderea sa pe verticală, rezultând o clădire cu parter și patru etaje, cu o suprafață construită desfășurată de 865 de metri pătrați.

Construcția va fi prevăzută cu ascensor pentru transport persoane, scări care să deservească noul obiectiv și scări metalice exterioare, cu rol de evacuare. Vor fi refăcute toate instalaţiile, vor fi introduse altele noi în completare și vor fi realizate amenajări exterioare.

Investiția cuprinde inclusiv dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului.

Este un proiect în valoare totală de 10.592.285,49 lei, din care 10.379.914,99 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare – 51 de luni.

 

Creșă nouă pe Calea Bogdăneștilor

 

Cel de-al treilea proiect se referă la „Construcţia şi echiparea infrastructurii pentru educaţie timpurie antepreșcolară în Municipiul Timișoara – Calea Bogdăneştilor”.

Este prevăzută construirea unei noi creșe la intersecția cu strada Amzei, cu un regim de înălțime P+1E (1.340,44 mp suprafață construită desfășurată).

Noua clădire va fi prevăzută cu toate instalațiile necesare bunei funcționări în condiții de eficiență energetică (electrice, sanitare, de încălzire etc.), inclusiv panouri solare, spații pentru activităţile zilnice ale copiilor și pentru dormit, loc de luat masa și bucătărie, mobilier și dotări specifice, facilități pentru persoanele cu dizabilități (lift dimensionat corespunzător și rampe de acces), sistem de supraveghere antiefracţie, nouă locuri de parcare etc.

Valoarea totală a investiției este de 7.724.298,52 lei, din care 1.287.323,45 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare – 28 de luni.

Semnatarii contractelor au fost Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Proiectele sunt finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, respectiv Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

 

 

Related posts

Clubul Rotary a donat o ambulanță Centrului Sf. Nectarie

Nora Dumitrescu

Globalworth to become the sole owner of the Green Court Bucharest Campus  

Ionut Oprea

Brașov: Germanii de la Varta, afaceri de peste 36 mil. euro

Stefana Muresan

Clujul turistic în 2019: mulți îl vizitează, puțini rămân peste noapte

Nora Dumitrescu

Licitație internațională pentru drumul ce va lega Oradea de Autostrada A3

Traian Dan

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Am stabilit ca ţintă cu preşedintele Turciei depăşirea pragului de 10 miliarde de dolari privind valoarea schimburilor comerciale

redactia

Orașele Transilvaniei și Banatului, magnet pentru turiști

redactia

Unul din zece români nu vor respecta limitările impuse de autorități și vor petrece Paștele în deplasare

Traian Dan

Boia Invest ridică două clădiri în zona cantinei studențești Hașdeu din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Tremend, cu o divizie în Brașov, în topul celor mai dinamice companii din Europa. Crestere cu 431% a cifrei de afaceri in perioada 2013 – 2016

Stefana Muresan

Investitie noua pentru ANTARES

Ionut Oprea

Cu Tarom, de la Timișoara spre Chișinău, Paris și Stuttgart

Stefana Muresan

Investiție de 14 mil. euro – Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative, cunoscut drept Buftea de Cluj, isi deschide portile

redactia

Adriana Cotel, şefa Agenţiei Medicamentului, numită în fruntea Casei Naţionale de Sănătate

redactia

Fondatorul Albalact și-a vândut clădirile de birouri din Cluj

Nora Dumitrescu

BERD a investit 240 milioane lei în emisiunea de obligaţiuni subordonate derulată de Raiffeisen Bank în România

Papuc Irina

Farmec are liber la producția de dezinfectanți

Nora Dumitrescu

Hagag a finalizat lucrările pentru H Victoriei 109

Papuc Irina

ROMBAT prezintă la Bistrița prima Dacia LOGAN 100% electrică

Stefana Muresan

Timflow, cel mai avansat sistem de monitorizare prin satelit a transporturilor de buștean

redactia

Cel mai mare producător de mobilă din Italia, care deține Italsofa Baia Mare, mută parte din producție în România 

Stefana Muresan

Blocarea programului Laptele şi Cornul din cauza coronavirusului a umplut depozitele unui producător din Timiş cu 600 de tone de produse

Robert Bloancă

Workshop gratuit pentru antreprenori, organizat de Raiffeisen Bank la Oradea

Traian Dan

Imoteca lansează proiectele Triama Residence și Buena Vista Rezidential la Imobiliarium

redactia

Leave a Comment