Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lideri pentru excelență în sănătate by FIC & Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății în parteneriat cu Consiliul Investitorilor Străini – FIC au realizat recent un proiect
constând în cursuri de leadership pentru managerii din spitalele publice din România “Lideri pentru
excelență în sănătate”. Acesta este al doilea proiect dezvoltat de FIC în cadrul parteneriatului cu Ministerul Sănătății, după campania “De profesie: medic în România” realizată în perioada 2013-2016.

Proiectul “Lideri pentru excelență în sănătate” folosește modelul internațional “Leadership for European Public Health” dezvoltat de Universitatea Maastricht în parteneriat cu Comisia Europeană. Prima sesiune din cadrul proiectului a pregătit un grup de 15 manageri din cele mai mari spitale publice din România pe parcursul a două zile de cursuri. Profesorii care au susținut cursurile acestei sesiuni, Kenneth Rethmeier (The Rethmeier Group, SUA), Katarzyna Czabanowska (Maastricht University, Olanda), Tony Smith (Sheffield Hallam University, Marea Britanie) și Marius Ungureanu (Departamentul de Sănătate Publică, Universitatea Babeș Bolyai, România) au numeroși ani de experiență în predarea leadership-ului în domeniul medical.

“Lideri pentru excelență în sănătate” este un proiect de dezvoltare a abilităților de leadership în domeniul resurselor umane de care avem atât de multă nevoie în sectorul sănătății. Cred că acest proiect este un model de succes pe care îl vom replica și reprezintă urmarea firească a ceea ce se întâmplă acum în sectorul de sănătate din România, a fost mesajul transmis de Sorina Pintea, Ministrul Sănătății.

Pregătirea cursurilor a început în anul 2018, cand au fost distribuite aproximativ 100 de chestionare în
rândul managerilor de spitale din România prin intermediul evenimentelor sau conferințelor în domeniul sănătății și managementului spitalicesc. Scopul chestionarelor a fost acela de a identifica abilitățile pe care managerii din spitale ar trebui să le dobândească. Conform rezultatelor, principalele abilități de leadership care au făcut obiectul pregătirii se referă la: comunicare, leadership-ul schimbării, cel strategic, inteligența emoțională și leadership-ul bazat pe echipe.

De asemenea, FIC și Ministerul Sănătății au avut o serie de discuții pentru a stabili cea mai bună metodă de desfășurare a cursurilor, asftel încât acestea să aibă un impact real pentru managerii de spitale.

“FIC a susținut întotdeauna faptul că sănătatea reprezintă o prioritate pentru România, atât prin intermediul documentelor de poziție, cât și prin proiectele dezvoltate. Considerăm că oamenii reprezintă cea mai importantă resursă a unei companii, astfel avem nevoie ca angajații să fie sănătoși, educați și productivi, pentru a continua să creeze bunăstare și valoare adăugată pentru noi și România. Proiectul “Lideri pentru excelență în sănătate” este dovada faptului că instituțiile publice și cele private pot colabora foarte bine atunci când există un țel comun: îmbunătățirea sistemului de sănătate astfel încât România să aibă o creștere economică sustenabilă”, a spus Ramona Jurubiță, Președintele FIC.
Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Majorarea de capital la Banca Transilvania, cu certificat de la ASF

Articolul următor

Teren degradat, transformat în zonă de agrement în municipiul Arad

Citește și:
Citeste mai mult

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Locuitorii din Pecica – Arad continuă tradiția şi se bucură de recolta din acest an printr-o sărbătoare a…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
2
Share