Antreprenori Finante-banci Ultimele stiri

Instant Factoring: Volumul solicitărilor de finanțare a crescut de cinci ori S1 2019

Potrivit Instant Factoring, prima companie românească de micro-factoring online, în primul semestru al anului, volumul solicitărilor de finanțare procesate a crescut de cinci ori comparativ cu al doilea semestru din 2018. Pentru cea de-a doua jumătate a anului, compania estimează menținerea tendinței  de creștere a volumul finanțărilor acordate. Obiectivul financiar pentru anul 2019 este reprezentat de atingerea unui volum de finanțări acordate microîntreprinderilor din România în valoare de 15 milioane euro.

 

Din datele centralizate de companie, valoarea medie de finanțare a unei facturi a fost de aproximativ 2300 euro în prima parte a anului, cu un termen de plată mediu al facturilor acceptate pentru finanțare în perioada menționată de 32 de zile.

Din punct de vedere al frecvenței, solicitările de finanțare înregistrate de Instant Factoring în prima jumătate a anului au provenit din industrii precum: comerț și distribuție (22%), transport (19%), servicii prestate întreprinderilor (18%) și construcții (9%).

„Pe lângă sectoarele care au un necesar de finanțare intensivă, remarcăm o creștere a cererilor de finanțare din partea micro-companiilor din sectorul serviciilor prestate întreprinderilor, unde regăsim un număr semnificativ de firme de consultanță de management sau financiară, agenții de publicitate și altele. Soluțiile de factoring sunt perfect aplicabile în această zonă și acoperă nevoia de cash pe termen scurt, având în vedere termenele lungi de plată pe care le practică clienții lor, companii mari și în general stabile, dar care plătesc greu. De altfel, este una dintre industriile cele mai profitabile la nivel de microîntreprinderi cu cifra de afaceri de până la 500.000 euro, cu 4,65 miliarde lei profit la o cifră de afaceri de 11,66 miliarde lei, din datele publice preliminare valabile la 2018”, declară Adina China-Birta, Country Manager Instant Factoring.

Conform reprezentanților Instant Factoring, în topul celor mai frecvente industrii din care provin debitorii: transportul (18%), comerțul (18%), serviciile prestate întreprinderilor (7%), construcțiile (7%), echipamentele și metalurgia (6%), iar ca pondere din total: construcțiile (17%), comerțul (17%), transportul (11%), metalurgia (9%), echipamentele (5%) și retailul (5%).

Misiunea Instant Factoring este să faciliteze dezvoltarea afacerilor mici, furnizându-le soluții flexibile și inovatoare de finanțare, prin transformarea în lichidități a facturilor aflate în termenul de plată. Decizia de finanțare este luată într-un interval mediu de 2 ore, grație tehnologiei avansate de care platforma dispune, iar în maxim 24 de ore clientul primește banii în cont. Întregul proces de evaluare a riscului și managementul operațiunilor este automatizat și complet online, totul desfașurandu-se cu rapiditate și transparență și fără solicitarea de acte suplimentare pentru sume de până la 50.000 lei. Per ansamblu, Instant Factoring finațează online facturi cu valori individuale de până la 100.000 euro.

Related posts

Vinurile de Jidvei premiate cu 15 medalii de aur și argint la 3 concursuri internaționale

Stefana Muresan

POZITIV TB: Adrian Farcaș – „Aceste crize eu le văd ca pe niște oportunități în dezvoltarea de produse și acapararea de piețe noi”

Traian Dan

Firma românească FintechOS primeşte o investiţie de 14 milioane dolari

Papuc Irina

Cesiro din Sighişoara, cu afaceri de 9 mil. euro în S1, țintește piețele din Brazilia, Ar­gen­tina şi Ucraina

Stefana Muresan

Apel pentru restaurarea monumentelor istorice: 3 milioane de lei pentru intervenții de urgență

Ion Surdu

Clujul și Oradea își fac pasaje din banii proiectului de cale ferată

Nora Dumitrescu

O companie germană vrea să investească 10 milioane de euro într-o fabrică de tehnologii de cântărire și tranșare la Brașov

Papuc Irina

CNAIR va concesiona spațiile de servicii de pe A1 Sibiu-Deva. Stații de încărcare pentru vehicule electrice și alte facilități

Papuc Irina

TeraSteel, creșteri de 2 cifre pe toate liniile în 2018

Stefana Muresan

România, pe cale să devină un jucător decisiv în energia de peste Prut

Stefana Muresan

Fabrica Ardudana a intrat în Clusterul Mobilier Transilvan

Nora Dumitrescu

Nouă proiecte bihorene câștigătoare la „Bursa talentelor”

Traian Dan

ADR Centru: Contracte de 200% la reabilitarea infrastructurii si 120% la patrimoniu

Stefana Muresan

Oamenii se reîntorc treptat la birouri și la metrou

Ionut Oprea

Este nevoie de o ”legislație permisivă” pentru revigorarea turismului balnear românesc

Stefana Muresan

Spațiul pentru Summit-ul UE de la Sibiu, amenajat de o firma din Satu Mare

redactia

Un segment din Autostrada Vestului, redeschis trafiului. Constructorul UMB, mobilizare foarte bună

redactia

Italienii își fac asociație în județul Bihor

Traian Dan

Propunerea Comisiei Europene pentru redresarea economică: 750 de miliarde de euro pentru „tranziția către o societate digitală și verde”. România va primi 31,2 miliarde

Ion Surdu

La Craiova s-a lansat prima locomotivă din lume ce functioneaza cu ulei de bucatarie

redactia

Faurecia Romania a avut un profit de 9 milioane lei în 2019 după 2 ani de pierderi

Ion Surdu

Întâlnire de lucru româno-maghiară cu privire la interconecatrea M4 cu A3

Traian Dan

Bogdan Merfea, numit Director General la Banca Carpatica

Stefana Muresan

Bucharest Technology Week 2018 a conectat 19.907 de oameni cu tehnologia

Stefana Muresan

Leave a Comment