Industrie Ultimele stiri

Rondo Ganahl a achiziționat 60% din Transilvania Pack & Print

Deloitte România și Reff & Asociații, societatea de avocați membră a rețelei globale Deloitte Legal, au oferit asistență în procesul de due diligence și asistență juridică grupului austriac Rondo Ganahl în achiziția unei participații de 60% din compania românească producătoare de ambalaje de carton Transilvania Pack & Print S.A. de la Offsetdruckerei Schwarzach GmbH, parte din grupul VBG. Tranzacția s-a finalizat la începutul lui iunie 2019.

 

În urma acestei achiziții, Rondo Ganahl, unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat de pe piața locală, preia, împreună cu grupul VBG, controlul asupra Transilvania Pack & Print prin subsidiara sa din România, Rondocarton.

Implicarea Reff & Asociații a constat în asigurarea procesului de due diligence juridic și în oferirea de asistență juridică în tranzacție, în revizuirea acordului de preluare a acțiunilor din perspectiva legislației românești, în oferirea de asistență la semnarea tranzacției, precum și pentru perioada dintre semnare și finalizare. Echipa multidisciplinară de avocați a fost coordonată de Georgiana Singurel, Partener, cu sprijinul Cezarei Szakacs, Managing Associate, și al Ilincăi Iliescu, Senior Associate. Proiectul a necesitat și aprobarea Consiliului Concurenței, demers în care asistența a fost oferită tot de Reff & Asociații, sub coordonarea Florentinei Munteanu, Partener.

„Tranzacția a fost deosebit de complexă, deoarece s-a desfășurat în jurisdicții multiple și pentru că a trebuit să ne adaptăm unui calendar al tranzacției foarte strâns. Am fost permanent în contact cu avocații austrieci implicați în tranzacție și ne-am asigurat că multiplele implicații derivate din diferitele legislații care se aplicau au fost reflectate în mod corespunzător în documentația de tranzacție”, a spus Georgiana Singurel, Partener la Reff & Asociații.
„Aceasta a fost una dintre puținele tranzacții de pe piața producătorilor de ambalaje de carton, așadar procesul de notificare către Consiliul Concurenței a presupus, printre altele, o cunoaștere în profunzime a business-ului clientului, pentru a ne asigura că identificăm corect și complet piețele relevante aferente acestei tranzacții”, a comentat Florentina Munteanu, Partener la Reff & Asociații.

Practica de servicii fiscale a Deloitte din România a asigurat demersul de due diligence fiscal, prin intermediul unei echipe formate din Alin Chitu, Director, Ioana Năstase, Manager, și Flavia Andrieș, Senior Consultant.

Practica de consultanță financiară a Deloitte din România a oferit asistență în demersul de due diligence financiar privind compania care urma să fie achiziționată, prin echipa formată din Radu Dumitrescu, Partener Servicii Suport în Tranzacții, și Miruna Ciocea, Manager.

Firma austriacă de avocați Jank Weiler Operenyi, membră a rețelei Deloitte Legal, și Deloitte Tax Austria au coordonat procesul de due diligence al tranzacției.

Compania Rondo Ganahl a fost înființată în 1911 și produce ambalaje de carton ondulat. De asemenea, compania oferă servicii de colectare, sortare și procesare a deșeurilor de hârtie. În plus, oferă soluții de reciclare, un centru de management al deșeurilor, precum și soluții de înlăturare a deșeurilor.

 

Related posts

London Festival of Architecture 2018 programme launch

Ionut Oprea

Emilia Bocan, Senior Leasing & Development Manager al P3

Ionut Oprea

Segmentul de autostradă A3 dintre Biharia și Borș va fi gata la 30 iunie

Traian Dan

Tibi Uşeriu, scos din cursa extremă Yukon Arctic Ultra din cauza unor degerături

redactia

Primul portal care poate fi gestionat împreună cu dezvoltatori imobiliari

Ligia Voro

Ansamblu rezidențial în stil toscan, la Arad

Stefana Muresan

Veniturile producătorului de componente auto Compa Sibiu au fost în 2019 cu 5 milioane de lei mai mari decât în 2018

Papuc Irina

Automobile Bavaria Group deschide un centru pentru marca Volkswagen, în Baia Mare

redactia

Compania italiană Frimat S.P.A, singurul ofertat pentru contractul privind construirea sălii polivalente de la Blaj

redactia

Corina Cretu: Simplificarea regulilor referitoare la obtinerea de fonduri europene, o prioritate

Stefana Muresan

Black Friday la ținutele de business de la NISSA!

Ionut Oprea

Tablă inteligentă şi tablete pentru elevi, proiect pe fonduri europene

redactia

Peste 100 de startup-uri câștigătoare la Startarium PitchDay 2018. Trofeul competiției pentru startup-uri a fost revendicat de iTux

redactia

Salamul de Sibiu, mai scump cu 10%, deși prețul materiei prime de bază a crescut mai mult

Papuc Irina

Primăria Timișoara oferă peste 25 de milioane de euro pe 4 ani pentru servicii de salubrizare stradală

Stefana Muresan

Austriecii de la Implenia Baugesellschaft au semnat contractul de proiectare și execuție a celui mai important tronson de drumuri județene din Maramureș pe fonduri europene: 70 km, 40 mil. euro

redactia

S-a montat noua turlă a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea

Traian Dan

TOP ANGAJATORI 2019: Ce companii românești au apreciat angajații și care sunt surprizele clasamentului

Ligia Voro

Au fost reluate lucrările la Aeroportul Internațional Brașov

Papuc Irina

Cinci oferte pentru centura metropolitană a Clujului

Stefana Muresan

MIRA Rehab, aplicația ce transformă exercițiile de kinetoterapie într-o joacă

Stefana Muresan

Se redeschide mineritul. Vizate – Remin Baia Mare, Cupru Min, Moldomin şi Băiţa

Stefana Muresan

CFR va prezenta proiectul de modernizare a liniei de cale ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, în cinci variante

Stefana Muresan

Urban Brewery, berea artizanală fabricată de doi antreprenori sibieni

Stefana Muresan

Leave a Comment