Industrie Ultimele stiri

Rondo Ganahl a achiziționat 60% din Transilvania Pack & Print

Deloitte România și Reff & Asociații, societatea de avocați membră a rețelei globale Deloitte Legal, au oferit asistență în procesul de due diligence și asistență juridică grupului austriac Rondo Ganahl în achiziția unei participații de 60% din compania românească producătoare de ambalaje de carton Transilvania Pack & Print S.A. de la Offsetdruckerei Schwarzach GmbH, parte din grupul VBG. Tranzacția s-a finalizat la începutul lui iunie 2019.

 

În urma acestei achiziții, Rondo Ganahl, unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat de pe piața locală, preia, împreună cu grupul VBG, controlul asupra Transilvania Pack & Print prin subsidiara sa din România, Rondocarton.

Implicarea Reff & Asociații a constat în asigurarea procesului de due diligence juridic și în oferirea de asistență juridică în tranzacție, în revizuirea acordului de preluare a acțiunilor din perspectiva legislației românești, în oferirea de asistență la semnarea tranzacției, precum și pentru perioada dintre semnare și finalizare. Echipa multidisciplinară de avocați a fost coordonată de Georgiana Singurel, Partener, cu sprijinul Cezarei Szakacs, Managing Associate, și al Ilincăi Iliescu, Senior Associate. Proiectul a necesitat și aprobarea Consiliului Concurenței, demers în care asistența a fost oferită tot de Reff & Asociații, sub coordonarea Florentinei Munteanu, Partener.

„Tranzacția a fost deosebit de complexă, deoarece s-a desfășurat în jurisdicții multiple și pentru că a trebuit să ne adaptăm unui calendar al tranzacției foarte strâns. Am fost permanent în contact cu avocații austrieci implicați în tranzacție și ne-am asigurat că multiplele implicații derivate din diferitele legislații care se aplicau au fost reflectate în mod corespunzător în documentația de tranzacție”, a spus Georgiana Singurel, Partener la Reff & Asociații.
„Aceasta a fost una dintre puținele tranzacții de pe piața producătorilor de ambalaje de carton, așadar procesul de notificare către Consiliul Concurenței a presupus, printre altele, o cunoaștere în profunzime a business-ului clientului, pentru a ne asigura că identificăm corect și complet piețele relevante aferente acestei tranzacții”, a comentat Florentina Munteanu, Partener la Reff & Asociații.

Practica de servicii fiscale a Deloitte din România a asigurat demersul de due diligence fiscal, prin intermediul unei echipe formate din Alin Chitu, Director, Ioana Năstase, Manager, și Flavia Andrieș, Senior Consultant.

Practica de consultanță financiară a Deloitte din România a oferit asistență în demersul de due diligence financiar privind compania care urma să fie achiziționată, prin echipa formată din Radu Dumitrescu, Partener Servicii Suport în Tranzacții, și Miruna Ciocea, Manager.

Firma austriacă de avocați Jank Weiler Operenyi, membră a rețelei Deloitte Legal, și Deloitte Tax Austria au coordonat procesul de due diligence al tranzacției.

Compania Rondo Ganahl a fost înființată în 1911 și produce ambalaje de carton ondulat. De asemenea, compania oferă servicii de colectare, sortare și procesare a deșeurilor de hârtie. În plus, oferă soluții de reciclare, un centru de management al deșeurilor, precum și soluții de înlăturare a deșeurilor.

 

Related posts

Constructorul Spedition UMB, ritm susținut pe ”Autostrada Liliecilor”

Stefana Muresan

Pace pe autostradă. Se reiau lucrările pe lotul Câmpia Turzii – Chețani

Nora Dumitrescu

Mobilitatea urbană sustenabilă, dezbătută la Iași în cadrul PRIA Urban Mobility Conference 

Ligia Voro

Element Industrial anunță un pipeline de 300.000 mp de parcuri logistice

Ligia Voro

S-au finalizat lucrările la clădirea ambulatoriului Spitalului Militar Oradea

Traian Dan

Electro-Mobility 2019: conducerea autonomă este dezvoltată de viitorii experți din domeniu

Stefana Muresan

S-a încheiat campania de solicitare a subvențiilor APIA: în 2020 sunt mai puține cereri, dar pentru o suprafață agricolă mai mare

Ion Surdu

BERD acordă Primăriei Sibiu un împrumut de 65,7 milioane de lei pentru achiziţia a 50 de autobuze noi

Stefana Muresan

România va avea standuri în acest an la târgurile internaționale de turism

Papuc Irina

Promenada Sibiu, inaugurat oficial de NEPI Rockcastle

Papuc Irina

POZITIV TB: Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software – “Furtuna va trece și cei care vor supraviețui sunt cei care au comunicat eficient în această perioadă”

Ligia Voro

CCIA Arad – parteneriate pentru a veni în sprijinul celor care accesează Programul StartUp Nation

Stefana Muresan

Hyalcor dezvoltă un program de cercetare-proiectare în combaterea infecțiilor nosocomiale

Ligia Voro

Fermierii bihoreni, pe locul doi pe țară la solicitări de subvenții de la APIA

Traian Dan

Schimbare istorică în clasament: Banca Transilvania a devenit cea mai mare bancă din România

Stefana Muresan

Eximtur se indreapta spre afaceri de 54 mil. euro

Stefana Muresan

Producător de mobilier din Brașov spune că poate să producă halate de unică folosință, dar nu și să le sterilizeze

Ion Surdu

PRIMER: Ce ar trebui sa stie pacientii despre mecanismului de serializare si verificare a medicamentelor

redactia

Hagag Development Europe finalizează structura primelor trei imobile din proiectul H Pipera Lake

Papuc Irina

Finanțare europeană de 200 de mil. euro pentru autostrada din estul Ungariei

Stefana Muresan

Decizii comerciale de evitat în contextul pandemiei de COVID-19 pentru a preîntâmpina o investigație din partea Consiliului Concurenței

Ligia Voro

Indicatorii record ai Bosch in Romania

Ionut Oprea

Acrobați, instalații de foc, decor autentic românesc și multe alte surprize la UNTOLD

Ligia Voro

Afacerile americanilor de la CGS în România sunt în creștere: „Am adus în portofoliul companiei proiecte complexe”

Papuc Irina

Leave a Comment