Covasna Fonduri Europene Ultimele stiri

Viitor incubator de afaceri la Târgu Secuiesc, realizat prin fonduri Regio

O veche centrală termică dezafectată din Târgul Secuiesc se va transforma într-un incubator de afaceri nou și modern. Este cel de-al doilea incubator de afaceri ce se va construi în Regiunea Centru cu finanțare prin Programul Operațional Regional în perioada 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat azi, 13.08.2019, la sediul ADR Centru, proiectul având o valoare totală de 2,61 milioane lei. Incubatorul de afaceri va găzdui firme ce vor activa în domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor, oferind spațiu pentru firme mici și mijlocii la un preț avantajos și asigurând  echipamentele necesare pentru desfășurarea activităților.

 

”Acest incubator de afaceri  va oferi spații și logistică pentru 16 societăți comerciale, cu scopul de a le sprijini atât în dezvoltarea de activități comerciale profitabile, cât și în crearea de noi locuri de muncă pentru cetățeni. Prin definiție, un incubator creează, pentru afacerile aflate la început de drum, un mediu propice de funcționare, cu costuri reduse, fiindcă această perioadă din viața unei firme este critică pentru calibrarea activității și prevenția eșecului. Pentru municipiul Târgu Secuiesc ce are o populație de aproape 20.000 de locuitori, acest proiect este foarte important pentru comunitatea locală, atât prin lucrările de modernizare a unui spațiu abandonat, cât și prin contribuția pe care o generează în susținerea mediului privat,”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

 

Structura bugetului: Din valoarea totală a proiectului de 2.618.439 lei, suma de 1.485.313 lei, (aproximativ 319.834,76 Euro) reprezintă finanțarea nerambursabilă solicitată de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc. Diferența dintre cele două sume reprezintă cofinanțarea asigurată de către beneficiar pentru realizarea proiectului. Fondurile nerambursabile alocate provin din bugetul Regiunii Centru alocat prin Prioritatea de investiții 2.1B a Programului Operațional Regional 2014-2020, unde este disponibil pentru accesare un buget de 77,25 milioane lei fonduri nerambursabile.

 

Unde se va realiza investiția: Proiectul “Amenajare Incubator pentru afaceri în Municipiul Târgu Secuiesc” va fi implementat în județul Covasna, Municipiul Târgu Secuiesc, str. Stadionului, nr. 13A. Clădirea ce se va transforma în incubator a fost construită în 1984 și a funcționat ca o centrală termică pentru locuințele colective din zonă.

 

Când se va finaliza proiectul: Până în 30.06.2022, beneficiarul proiectului estimează că se va finaliza construcția clădirii, prin care va oferi apoi infrastructura și toate serviciile suport necesare pentru dezvoltarea mediului antreprenorial din municipiu.

 

Ce se va realiza din fondurile proiectului: Având în vedere că această clădire este amplasată în centrul municipiului, în mijlocul unei zone de locuit, transformarea sa într-un incubator de afaceri va duce la existența unui nou spațiu modern, o construcție generoasă, cu utilități și echipamente noi, care va fi o locație atractivă pentru viitori antreprenori care doresc să înființeze firme în domeniul tehnologiei informațiilor.

 

Construcția existentă are nevoie de intervenții în special pentru refacerea elementelor nestructurale, finisaje interioare și exterioare, care sunt într-o stare avansată de degradare. Principalele lucrări ce se vor executa din bugetul proiectului vizează eliminarea elementelor deteriorate, a zidăriei de cărămidă de pe fațadele sudice și nordice și a grupurilor sanitare, eliminarea pardoselii, a șapei și a planșeului de beton armat, desfacerea tencuielii interioare și exterioare, desfacerea tâmplăriei existente, a treptelor de acces și a scării metalice etc. Pe parcursul execuției lucrărilor de construcții se va reface pardoseala cu toate straturile necesare, se vor construi pereții exteriori și interiori și se vor executa compartimentările necesare. Finisajele clădirii vor fi modernizate, clădirea se va termoizola și se va realiza o nouă cale de acces nou pe fațada sudică. Bugetul proiectului mai revede amplasarea unui sistem de climatizare în incinta clădirii, a unui sistem de ventilare, un sistem de monitorizare video, dar și un sistem de alarmă.

Prin proiect mai este prevăzută și achiziția de mobilier și echipamente IT. Astfel, clădirea va fi echipată cu rafturi de depozitare, mobilier de bucătărie și spațiu de luat masa, mobilier pentru sala de ședințe, și mobilier pentru persoanele cu handicap. De asemenea se vor  dota spațiile nou create cu echipamente electronice: laptop, desktop, imprimanta, xerox, plotter imagine, scanner, videoproiector.

 

Servicii oferite în cadrul incubatorului: După finalizarea investiției, firmele găzduite vor putea beneficia în cadrul incubatorului de o gamă variată de servicii cum sunt: evaluarea potențialului ideii de afaceri, a potențialului inovativ, stabilirea modelului de business, elaborarea planului de afaceri, inclusiv a proiecțiilor financiare ale afacerii. Serviciile de incubare ce vor fi oferite în cadrul incubatorului sunt: servicii administrative (recepție, secretariat, securitate, comunicare, curățenie, bufet etc.), de contabilitate, servicii profesionale juridice, legale, servicii de marketing si mentorat, dar și consultanță în obținere de finanțare, granturi și capital.

 

 

Related posts

Albalact: În prezent, bugetul de marketing este de 2 milioane euro pe an. Acum 15 ani era de 100.000 euro

Stefana Muresan

Groupama Asigurări a decis să acopere, în mod excepțional, riscurile asociate virusului COVID-19

Ion Surdu

Zece măsuri imediate care ar ajuta afacerile românești: propunere către premier

Ion Surdu

Wizz Air “taie” avioanele din România spre Austria, Emirate, Israel

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] What to do and what to see in Harghita

Transilvania Business

26 de treceri de pietoni din municipiul Oradea vor fi iluminate cu LED-uri

Traian Dan

Proiectul Regional „Apaserv” aferent județului Satu Mare debutează cu semnarea contractelor pentru comunele Bătarci, Târșolț și Orașu Nou

Gruita Ienasoiu

Adrian Volintiru a câștigat selecția pentru funcția de director general al ROMGAZ

redactia

[Enjoy Transylvania!] Cultural Development of Maramureș Region

Transilvania Business

Compania clujeană Hosterion se extinde în Olanda, SUA şi Marea Britanie

Stefana Muresan

Baia Mare va avea rețea de reîncărcare a mașinilor electrice

Nora Dumitrescu

Municipiul Oradea, exemplu de bune practici în lupta cu Covid – 19

Traian Dan

Teste de coronavirus la fabricile din Maramureș

Nora Dumitrescu

2020, an dificil pentru APTOR, dar în care s-a reușit atenuarea efectelor crizei

Traian Dan

Ajutor de stat pentru companiile aeriene care operează de pe Aeroportul Oradea

Traian Dan

ACAROM – înmatriculările de autoturisme noi în UE sunt în scădere. În România: -21,9% în primele 3 luni

Ion Surdu

Sigemo, furnizor de anvelope și jante din Sibiu: Anul 2021 va fi cu siguranță un an greu

Ion Surdu

CTP: peste 150 milioane de euro investitie in CTPark Bucharest West

Ionut Oprea

Planuri de investiții de 1,6 miliarde lei în rețeaua de distribuție a electricității, în 2019

redactia

Sala Polivalentă din Oradea, încălzită cu energie geotermală din fonduri norvegiene

Traian Dan

Cristian Buzlea, directorul OJFIR Bihor: „Dacă românii nu vor îndrăzni, vor îndrăzni alții”

Traian Dan

România, invitată în marea familie a Bălţatei europene

Stefana Muresan

Grupul TeraPlast – cifră de afaceri de peste 800 mil. lei, în creștere cu 91%, în 2018

Stefana Muresan

Companii din Belgia, în căutare de parteneri de afaceri în România

Ligia Voro

Leave a Comment