Alba Cluj Investitii Real Estate Ultimele stiri

CBRE: Dezvoltarea accelerată a Clujului atrage interes și pentru zonele învecinate

Județul Cluj a devenit un exemplu de urmat în ceea ce privește dezvoltarea economică și imobiliară a zonei. Recent, apetitul investitorilor s-a extins și pentru orașele din apropiere, aflate pe o rază de aproximativ 50 de kilometri. Un teren de 26 de hectare, cu titlu de parc industrial, a fost scos la vânzare în orașul Ocna Mureș, potrivit companiei CBRE, lider global și național al pieței de consultanță imobiliară, care a obținut mandat de exclusivitate pentru dezvoltarea zonei de retail și industrial.

 

Terenul este situat în partea de nord a orașului Ocna Mureș, în vecinătatea cartierului rezidențial Mălinului, pe amplasamentul fostei Uzine de Sodă din Ocna Mureș, județul Alba. In vecinătatea terenului se află în construcție cea mai nouă bază de tratament cu băi sărate, care va fi finalizată anul viitor, în zona se are în vedere și amenajarea unei zone de agrement.

Viitorul proiect din Ocna Mureș este o alternativă competitivă din punct de vedere investițional față de orașe precum Turda, Cluj-Napoca sau Târgu Mureș, având în vedere localizarea la doar 8 km distanță față de nodul rutier Unirea al autostrăzii A10 și la circa 50 km față de Cluj-Napoca, precum și infrastructura existentă și utilitățile disponibile”, a explicat Valentin Popescu, senior consultant în cadrul departamentului Land Development al CBRE România.

Terenul dispune de o suprafață totală 26 ha iar pentru o parte din aceasta, compania CBRE Romania discută cu mai mulți operatori de food, comerțul modern în Ocna Mureș fiind slab dezvoltat.

Lipsa unei oferte de retail modern forțează locuitorii din oraș și din vecinătate să își facă cumpărăturile în Cluj, Turda și chiar Alba Iulia. Orașul Ocna Mureș se bucură de o forță de muncă specializată, aceasta fiind unul dintre atuurile proiectului. Atragerea unei investiții si în sectorul de retail va determina locuitorii să nu se mai deplaseze către alte orașe”, a adăugat Ion Dinu, senior consultant în cadrul departamentului Land Development al CBRE România.

Ion Dinu și Valentin Popescu s-au alăturat echipei CBRE în luna aprilie, în cadrul departamentului Land Development, având  o experiență de 15, respectiv 5 ani în dezvoltarea de proiecte în domeniul retail, food și industrial. Extinderea echipei de Land Development a CBRE face parte din strategia companiei  de a oferi investitorilor și dezvoltatorilor un portofoliul de produse integrate generate împreună cu departamentele de retail, spații de birouri și industrial.

În prima jumătate a anului 2019, pe piața din România au fost tranzacționați circa un milion de metri pătrați de terenuri, doar 33% din această suprafață situându-se în București, potrivit celui mai recent raport al CBRE Research. Investitorii au fost interesați în principal de terenuri pentru dezvoltări de tip industrial (49% din suprafața tranzacționată) și de retail (45% din suprafața totală).

La nivel național, în prima jumătate din 2019, dezvoltatorii de retail au investit aproximativ 45  mil. euro în cumpărarea unei suprafețe totale de 460.000 mp, cea mai reprezentativă tranzacție fiind achiziția de către Auchan a unui teren de 220.000 mp în orașul Reșița, din județul Caraș Severin.

Pe sectorul industrial, printre cele mai importante tranzacții cu terenuri din primul semestru se numără  achiziția unei suprafețe de 12 ha în Craiova, de către compania locală Element Industrial. De asemenea, unul dintre dezvoltatorii importanți aflați pe piața locală, VGP, a ales la rândul său conectarea cu autostrada A3, securizând un teren de 20 ha poziționat la intersecția Centurii Capitalei cu A3. Până la finalul anului, potrivit datelor CBRE Research, sunt așteptate a fi încheiate mai multe tranzacții cu terenuri pentru industrial de mari dimensiuni, de peste 10 ha.

Related posts

Timișoara va avea 40 de tramvaie noi

Stefana Muresan

DEBT IN EUROPEAN EMERGING MARKETS FORUM 2018

Ionut Oprea

Regina Maria deschide în decembrie primul spital privat cu servicii integrate din Transilvania. Investiție de 15 mil. euro

redactia

Orădenii sunt chemați să aleagă proiectul pentru amenajarea Digi – parcării

Traian Dan

Transilvania Constructii a inceput lucrarile la Corpul B al cladirii Novis Plaza din Cluj Napoca

redactia

1000 de participanți și 3000 de ore petrecute în programele educaționale Schaeffler România

Ligia Voro

ROFMA vă invită la Conferința Internațională de Facility Management, ROFMEX 2017

Ionut Oprea

Un an cu GDPR, 981 de investigații efectuate în România

Ligia Voro

Grupul OMV Petrom, profit net de 854 milioane de lei, în creştere cu 38%, în T1

Stefana Muresan

Michelin finanțează o clasă de învățământ dual la Zalău

Nora Dumitrescu

The Woman: O economie care crește durabil se poate face cu creșterea educației copiilor

Stefana Muresan

Studiourile SRTV din Transilvania, digitalizate cu tehnologie americană

Nora Dumitrescu

CNAIR a câștigat litigiul pentru lotul III al Autostrăzii Orăștie-Sibiu

Ligia Voro

Firme din România, Italia și Portugalia, pentru concesionarea colectării deșeurilor din zonele Blaj, Cugir și Sebeș. Licitație de peste 15 milioane de euro

Stefana Muresan

O nouă companie aeriană operează zboruri spre și dinspre Germania, de pe Aeroportul Timișoara

redactia

Therme București obține cel mai înalt nivel de certificare LEED® pentru o construcție nouă

Stefana Muresan

Lanțul de cafenele Ted’s se extinde în stradă la Cluj

Nora Dumitrescu

FOTO-VIDEO: PORR și provocările de pe șantierul Autostrăzii 10 – Decea-Turda

redactia

Româncele gestionează afaceri de aproape 90 de miliarde de lei. Topul sectoarelor în care femeile din România câștigă cel mai mult

Papuc Irina

Cel mai modern liceu tehnologic din țară, la Sebeș. Investiție de aproape 6 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Zalăul a ajuns în topul retailului din România

Nora Dumitrescu

Parcul Est, proiectat cu 1,5 milioane € de Metapolis – Horhat – Atelier Mass

Nora Dumitrescu

MIPIM to ask how smart are smart cities?

Ionut Oprea

Producătorii locali din Maramureș, promovați de Camera de Comerț

Nora Dumitrescu

Leave a Comment