Alba Cluj Investitii Real Estate Ultimele stiri

CBRE: Dezvoltarea accelerată a Clujului atrage interes și pentru zonele învecinate

Județul Cluj a devenit un exemplu de urmat în ceea ce privește dezvoltarea economică și imobiliară a zonei. Recent, apetitul investitorilor s-a extins și pentru orașele din apropiere, aflate pe o rază de aproximativ 50 de kilometri. Un teren de 26 de hectare, cu titlu de parc industrial, a fost scos la vânzare în orașul Ocna Mureș, potrivit companiei CBRE, lider global și național al pieței de consultanță imobiliară, care a obținut mandat de exclusivitate pentru dezvoltarea zonei de retail și industrial.

 

Terenul este situat în partea de nord a orașului Ocna Mureș, în vecinătatea cartierului rezidențial Mălinului, pe amplasamentul fostei Uzine de Sodă din Ocna Mureș, județul Alba. In vecinătatea terenului se află în construcție cea mai nouă bază de tratament cu băi sărate, care va fi finalizată anul viitor, în zona se are în vedere și amenajarea unei zone de agrement.

Viitorul proiect din Ocna Mureș este o alternativă competitivă din punct de vedere investițional față de orașe precum Turda, Cluj-Napoca sau Târgu Mureș, având în vedere localizarea la doar 8 km distanță față de nodul rutier Unirea al autostrăzii A10 și la circa 50 km față de Cluj-Napoca, precum și infrastructura existentă și utilitățile disponibile”, a explicat Valentin Popescu, senior consultant în cadrul departamentului Land Development al CBRE România.

Terenul dispune de o suprafață totală 26 ha iar pentru o parte din aceasta, compania CBRE Romania discută cu mai mulți operatori de food, comerțul modern în Ocna Mureș fiind slab dezvoltat.

Lipsa unei oferte de retail modern forțează locuitorii din oraș și din vecinătate să își facă cumpărăturile în Cluj, Turda și chiar Alba Iulia. Orașul Ocna Mureș se bucură de o forță de muncă specializată, aceasta fiind unul dintre atuurile proiectului. Atragerea unei investiții si în sectorul de retail va determina locuitorii să nu se mai deplaseze către alte orașe”, a adăugat Ion Dinu, senior consultant în cadrul departamentului Land Development al CBRE România.

Ion Dinu și Valentin Popescu s-au alăturat echipei CBRE în luna aprilie, în cadrul departamentului Land Development, având  o experiență de 15, respectiv 5 ani în dezvoltarea de proiecte în domeniul retail, food și industrial. Extinderea echipei de Land Development a CBRE face parte din strategia companiei  de a oferi investitorilor și dezvoltatorilor un portofoliul de produse integrate generate împreună cu departamentele de retail, spații de birouri și industrial.

În prima jumătate a anului 2019, pe piața din România au fost tranzacționați circa un milion de metri pătrați de terenuri, doar 33% din această suprafață situându-se în București, potrivit celui mai recent raport al CBRE Research. Investitorii au fost interesați în principal de terenuri pentru dezvoltări de tip industrial (49% din suprafața tranzacționată) și de retail (45% din suprafața totală).

La nivel național, în prima jumătate din 2019, dezvoltatorii de retail au investit aproximativ 45  mil. euro în cumpărarea unei suprafețe totale de 460.000 mp, cea mai reprezentativă tranzacție fiind achiziția de către Auchan a unui teren de 220.000 mp în orașul Reșița, din județul Caraș Severin.

Pe sectorul industrial, printre cele mai importante tranzacții cu terenuri din primul semestru se numără  achiziția unei suprafețe de 12 ha în Craiova, de către compania locală Element Industrial. De asemenea, unul dintre dezvoltatorii importanți aflați pe piața locală, VGP, a ales la rândul său conectarea cu autostrada A3, securizând un teren de 20 ha poziționat la intersecția Centurii Capitalei cu A3. Până la finalul anului, potrivit datelor CBRE Research, sunt așteptate a fi încheiate mai multe tranzacții cu terenuri pentru industrial de mari dimensiuni, de peste 10 ha.

Related posts

Au început lucrările la Sala Polivalentă din Turda

Nora Dumitrescu

Sibiul, premiat pentru al treilea an consecutiv la Gala Municipiilor din România

Papuc Irina

Grupul german Kärcher a realizat aspiratoare de 60 mil. euro la Curtea de Argeş

redactia

Cea mai mare companie din Maramureș intră în șomaj tehnic

Nora Dumitrescu

Prima mașină electrică autohtonă, produsă de doi antreprenori din Cluj și Baia Mare. Pregătesc o linie de asamblare la Baia Mare

Stefana Muresan

FIC: Companiile straine angajeaza in Romania 1,3 milioane de oameni si produc jumatate din cifra de afaceri

redactia

Un tânăr a deschis în Brașov o curățătorie de încălțăminte. După Cluj și Sibiu, vrea ca brandul său să ajungă în toate orașele din țară

Ion Surdu

Publicistul Stelian Tănase elogiază Oradea: „Cum ar fi ţara asta dacă toate oraşele s-ar afla la nivelul de civilizaţie întâlnit la Oradea?”

Stefana Muresan

VGP: Publishes First Quarter 2020 Trading Update

Papuc Irina

Bosch inchiriaza 4 etaje in viitorul Isho Offices

Ionut Oprea

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, a vizitat județul Satu Mare

Gruita Ienasoiu

CJ Cluj, demersuri pentru realizarea unității „park&ride” de la Aeroportul International ,,Avram Iancu”

redactia

Kinderpedia, cea mai inovativă platformă digitală pentru educație, devine sistemul operațional principal în toate unitățile Maple Bear din Europa Centrală și de Est

Papuc Irina

Birourile Moebius și K&K au proiectat reabilitarea Palatului Banffy

Nora Dumitrescu

Proiectul BRUA al Transgaz, un pas important

Stefana Muresan

CJ | Un nou zbor din Aeroportul Cluj-Napoca, prin Atlasglobal

Transilvania Business

Micii producători își fac loc pe internet. Ciolanul afumat de Cluj, livrat la București

Nora Dumitrescu

Cultura și gastronomia slovacă la Huta Slavia

Gruita Ienasoiu

Stein & Partner anunță parteneriatul cu rețeaua globală Signium

Papuc Irina

ArchiTEChture Conference & Expo 2017

Ionut Oprea

Programul Rabla 2020 va fi lansat în luna martie: buget de 140 de milioane de lei

Papuc Irina

Hunedoara vrea peste 17 milioane de euro pentru continuarea restaurării Castelului Corvinilor

Ion Surdu

Lărgirea drumului Timișoara – Moșnița Nouă a depășit o barieră birocratică majoră. Urmează licitația pentru execuție

redactia

BVB a a deschis în scădere puternică şedinţa de miercuri

redactia

Leave a Comment