Cluj Eveniment Real Estate Ultimele stiri

Program de week-end: clujenii, invitați la concursul de aeromodelism Liberty Multirotor Racing – ediția treia

Liberty Technology Park Cluj, în parteneriat cu Asociația Română de Aeromodelism,  organizează sâmbătă și duminică (7-8 septembrie) cea de-a treia ediție a Liberty Multirotor Racing, eveniment anual desfășurat în cadrul parcului tehnologic (str Gării nr. 21) și la care accesul publicului este gratuit. În cadrul acestei inedite competiții, piloții de aeromodele „se duelează” contratimp pe o pistă în aer liber, urmăriți de public.

27 de piloți din România, Austria și Ungaria vor lua startul concursului. În timpul unei curse, multirotoarele (cunoscute de publicul larg sub denumirea „drone”) pot atinge viteze de peste 160 km/h, cu accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 1,5 secunde.

Persoanele care doresc să urmărească întrecerea sunt așteptate sâmbătă și duminică, 7-8 septembrie, de la ora 10, la Liberty Technology Park Cluj – str. Gării nr. 21, Cluj-Napoca. Accesul publicului este gratuit, iar programul complet se găsește aici: https://aeromodelism.ro/evenimente/liberty-multirotor-racing-2019. Organizatorii au pregătit activități pentru întreaga familie. La Kids corner, cei mici vor avea ocazia să admire și să afle de la un pilot cu experiență cum se pilotează un avion ultraușor, să vizioneze expoziția de aeromodele și automodele, să se plimbe pe mini-aleea terapeutică, să-și facă tatuaje cu sclipici și să participe la un atelier de lectură.

Multirotor Racing este un tip nou de sport, cu aeromodele controlate la distanță de piloți care folosesc și ochelari inteligenți și care se întrec contratimp. Din punct de vedere tehnic, un multirotor este un „quadcopter”, adică un aeromodel guvernat de o telecomandă – flight controller. Cu linie de pornire și sosire setată, pista este tridimensională, iar multirotoarele trebuie să zboare în sus, în jos, în jurul și prin diferite puncte de control, obstacole, tunele și porți.

Cu o pistă de zbor de aproximativ 20.000 mp, cu un traseu amenajat special cu steaguri, porți și tunel, precum și cu sistem de semaforizare vizual și acustic, sistem de cronometrare și ecrane mari pentru vizualizarea imaginilor transmise de pe multirotoare, Liberty Technology Park Cluj este gazda perfectă pentru  acest concurs organizat în premieră în 2017 și devenit anual datorită interesului crescut din partea piloților și a publicului larg, în egală măsură.

„Suntem încântați să fim, pentru al treilea an consecutiv, gazdele acestei competiții atât de interesante și populare. Liberty Technology Park este un ecosistem dinamic în care oameni și companii interacționează pentru a crea noi oportunități și acest eveniment ne aduce din nou împreună; Liberty Multirotor Racing este tocmai despre acest lucru, despre bucuria de a fi conectat la tehnologie și de a interacționa”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.
„Ce se întâmplă în cadrul competiției? Piloții își ghidează multirotoarele prin diferite tipuri de piste cu ajutorul unei radiocomenzi și a unei perechi de ochelari inteligenți, asemănători celor de realitate virtuală, unde văd imaginile transmise în timp real de camerele video de pe multirotoare. Cei mai buni piloți au reflexe rapide și control foarte bun. În cursul calificărilor vor zbura simultan patru multirotoare, iar pe perioada competiției câte două, astfel că toate întrecerile sunt spectaculoase de urmărit”, a explicat Babos Andras Sandor, membru de onoare al Asociației Române de Aeromodelism.

Calificările vor avea loc atât sâmbătă, cât și duminică, iar finala se desfășoară duminică, de la 13.00 la 16.00, și va fi urmată de festivitatea de premiere.

Liberty Multirotor Racing 2019 este un eveniment organizat de Asociația Română de Aeromodelism, împreună cu Liberty Technology Park Cluj.

Parteneri oficiali: Dronshop, Romservice Telecomunicații, Lasting Group, Acoustic Density, Terabit, Electroglobal, Edge Sofware Solutions, Evergreen Printing, Starnet, Euroavia, Sierra Modellsport, Virtech, Feral Quads,  Fpvracestore, Neo Daciada, KTSLive, SkyLens, Hpi Racing, Părinte înFlorești, Marmot, ZEM Center.

Related posts

The MBC network is extended in Tirgu Mures

redactia

Familia Șanta reia producția de medicamente în fosta fabrică a britanicilor de la GlaxoSmithKline din Brașov

redactia

ABSL invites you to Iași Business Mixer 2019 on September 19th

Ligia Voro

Primarul Sibiului, despre cele mai importante investiții în infrastructura orașului în anul 2019

Papuc Irina

CJ | Top playerii magazinelor online isi vand povestile in aceasta toamna!

Afaceri americane în Maramureș: profit mai mare la fabricile Eaton

Nora Dumitrescu

Acțiunile Banca Transilvania, la maximul ultimilor ani

Stefana Muresan

Centrala termică, prima opțiune pentru locuințele noi

Ligia Voro

Crama Carastelec își aruncă pe piață noul vin în vremuri de criză

Nora Dumitrescu

O companie clujeană a lansat primul magazin online din România cu documente de HR profesioniste

redactia

Familia Cotoi (Mobila Dalin) din Reghin, 9 mil. euro pe an din mobilier tapiţat

Stefana Muresan

Start-up Nation 2018: S-au publicat în consultare condițiile pentru acordarea finanțării

redactia

Se redeschide perla termală a Sălajului

Nora Dumitrescu

Complexul de schi de pe Feleac a fost reamenajat

Nora Dumitrescu

Carmen Bindas: Integritatea, bunul simț și asertivitatea sunt competențe cheie căutate azi de angajatori

Nicolae Pop

Cum sunt întreținute drumurile Ardealului

Nora Dumitrescu

Amoma inchiriaza 2.300 mp in Globalworth Plaza

Ionut Oprea

Analiza DTZ: piata de retail in tara

Ionut Oprea

Aparatură de peste 2,45 milioane de euro pentru Spitalul „Gavril Curteanu”

Traian Dan

Veniturile Medicover și Synevo din România au crescut cu 19,1% în primul trimestru

Stefana Muresan

10 milioane de euro mai mult pentru fermierii care vor să-și promoveze produsele: există două tipuri de acțiuni de promovare

Papuc Irina

Plăți în avans pe anul 2019 pentru aproape 32.000 de fermieri bihoreni

Traian Dan

Zilele Recoltei vor avea loc și în anul acesta la Cluj

Nora Dumitrescu

Kromberg & Schubert recrutează 100 de oameni pentru fabrica din Nădab, Arad

Stefana Muresan

Leave a Comment