Antreprenori IT&C Ultimele stiri

Fond de premiere de 60.000 euro pentru programul Bursele ANIS 2019. Încă 4 zile de înscriere

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, anunță că a doua ediție a programului Bursele ANIS va premia 12 cadre didactice cu câte 5.000 de euro. Data limită de înscriere este 15 septembrie. Companiile care contribuie la aceste premii sunt: Adobe România, Atos IT Solutions and Services, Bitdefender, Cornerstone Technologie CST, DB Global Technology, Endava România, ENEA Services Romania, Qualitance și Wipro.

 

Programul Burse ANIS a fost lansat în anul 2018 la iniţiativa ANIS şi a reprezentanţilor celor mai puternice centre universitare pentru a stimula eforturile cadrelor didactice şi a tehnicilor de predare inovative, precum şi introducerea în curricula universitară a celor mai noi evoluţii din industrie. Programul se va derula la nivel naţional, câştigătorii beneficiind de câte o bursă în valoare de 5.000 euro.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să dețină titlul de doctor și gradul didactic de lector sau asistent universitar iar vârsta nu trebuie să depășească 40 de ani. Cursurile propuse de aceștia trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligență Artificială (AI), Fintech, Health Tech și, ca elemente de noutate pentru ediția de anul acesta, au fost adăugate tehnologiile Machine Learning (ML), Internet of Things (IoT), respectiv Tech for All (încurajarea domeniului STEM și în facultățile non-IT în vederea construirii de produse software).

„La prima ediție am avut 35 de proiecte înscrise și ne-a fost dificil să alegem numai zece, ideile și proiectele propuse de cadrele didactice au fost la un nivel foarte ridicat. Din acest motiv, anul acesta am decis să acordăm 12 burse tinerilor profesori. Succesul primei ediții a determinat o deschidere și mai mare din partea companiilor și ne bucurăm că am adunat un fond de 60.000 euro. Toate părțile implicate, , companiile, cadrele didactice, conducătorii universităților, au înțeles că numai printr-o colaborare strânsă între industrie și mediul academic putem genera performanță în sistemul de educație”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

De asemenea, la ediția Bursele ANIS 2019 se vor putea înscrie  în cursă și asistenții universitari care pot propune soluții  pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmând ca premiul să se împartă în funcţie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenţii universitari).

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicaţiei şi a unui clip video în care vor prezenta succint elementele inovatore. Ulterior, finaliştii vor susţine un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 15 septembrie 2019, iar regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate AICI.

Câștigătorii primei ediții a programului Bursele ANIS sunt conferențiari, șefi de lucrări și lectori în cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din România: universitățile Politehnica din București și Timișoara, ASE, Universitatea de Vest din Timișoara, universitățile “Al. I. Cuza” și „Gheorghe Asachi” din Iaşi, “Transilvania” din Brașov, Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București.

Programul „Bursele ANIS” se va derula anual, având ca obiective pe termen lung stimularea cadrelor didactice şi aducerea celor mai noi competențe și abilități în sfera educaţională, precum şi a dialogului dintre industrie şi mediul academic.

 

Related posts

Programul Start-up Nation: Ajutorul ar putea acoperi şi TVA şi salariile angajaţilor

Stefana Muresan

Plimbări gratuite pe râul Timiș, cu hidrobiciclete, catamaran și canoe – program transfrontalier din fonduri europene

redactia

Premieră în administrația publică: Angajații de la Fondurile Europene merg în spitalele Covid19 pentru a ajuta medicii să acceseze mai rapid finanțări: Suma disponibilă: 350 de milioane de Euro

Papuc Irina

Cinci produse lactate, atestate ca „Produs Montan” din Bihor

Traian Dan

Optim PM aniverseaza 10 ani cu noi premii

Ionut Oprea

Strategul de milioane al Clujului

Stefana Muresan

ADR Vest susține digitalizarea IMM-urilor și soluțiile inteligente în beneficiul comunității

redactia

POZITIV TB: Andreea Paul, președinte INACO – “Traseul actual este de la ON-LINE la OM-LINE”

Ligia Voro

Turcii de la Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, câștigătorii lotului 1, construiesc și lotul 2 al centurii Capitalei

Stefana Muresan

Kaufland angajează peste 500 de persoane cu dizabilităţi pentru magazinele din patru orașe

Papuc Irina

Afacerile Wetterbest, creștere de 45%

Ligia Voro

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, la mâna ministrului Cuc

Ligia Voro

Tenaris s-a pus pe angajări masive în România

Nora Dumitrescu

Concluzii după cea mai importantă conferință dedicată concurenței 

Ligia Voro

Emag va face livrări cu dube electrice în Ardeal

Nora Dumitrescu

Gică Popescu, promotor al Maramureșului. Județul, inclus în pachetul de promovare turistică la Euro 2020

redactia

UVT – laureată a Galei Premiilor Elsevier: Premiul pentru Excelență în Colaborările Internaționale

Stefana Muresan

Peste 1.000 de arbuști și plante, în cadrul Vox Vertical Village

Stefana Muresan

Producătorul de materiale de construcții Macon Deva, preluat de competitorul Xella

Stefana Muresan

Finanțare europeană de 212 mil. lei pentru realizarea Centurii de Est a municipiului Arad

Stefana Muresan

Medlife și Signal Iduna lansează un serviciu de consultanță medicală la distanță

Papuc Irina

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2018

redactia

Spa în pregătire, lângă Hotelul Tempo din Târgu-Mureș

Stefana Muresan

Electroglobal Cluj mizează pe afaceri de peste 22 mil. euro

Stefana Muresan

Leave a Comment