Cluj Cultural Ultimele stiri

Cluj Symphony Experience – un weekend în care muzica este trăită altfel la Cluj

În perioada 20 – 22 septembrie clujenii se vor bucura de experiențe muzicale inedite, în cadrul Cluj Symphony Experience, eveniment aflat la a 3-a ediție.

 

Ei vor descoperi și anul acesta noi zone în care se pot întâlni cu muzica bună, pot explora noi teritorii muzicale. Muzică în locuri neașteptate, muzică modernă interpretată în manieră veche, un karaoke simfonic sau yoga pe muzică simfonică pentru cei mai mici dintre noi, toate îi vor tenta pe clujeni să facă o plimbare prin oraș în căutarea sunetului muzicii.

Vineri, 20 septembrie, festivalul începe cu un proiect special marca #ClujSymphonyExperience: Interbello, o premieră în România, în care mai mulți muzicieni vor interpreta melodii celebre azi în manieră interbelică, la Charlie Pub, în Piața Muzeului, de la ora 19.00. O experiență unică, în care piese precum “Banii vorbesc” (Holograf), “La fereastra ta” (Semnal M), “Pleacă” (Vunk), “Cântec pentru prieteni” (Compact) sau “Ne vedem la Cluj” (Hara) vor călători 100 de ani înapoi în timp și ne vor face să trăim emoția unei perioade pline de șarm, pasiune și eleganță. Toți cei 9 membri ai grupului sunt muzicieni profesioniști, absolvenți sau studenți ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca: Ioana Badiu Avram (voce), Bianca Gabor (voce), Liana Șuteu (voce), Camelia Crișan (voce), Paula Vitian (voce), Sara Mihali (voce), Andra Bălan (vioară), Florian Babitan (mandolină și chitară), Bogdan Cristea (lăută și chitară).

Apoi, începând cu ora 21.00, cei dornici să se afirme sunt așteptați la primul karaoke simfonic din Cluj-Napoca, în Parcul Central, în fața clădirii Casino. Karaoke Symphony este un altfel de concert, unul realizat împreună cu publicul. Peste 30 de instrumentiști, conduși de dirijorul Răzvan Metea, vor interpreta evergreen-uri ale unor artiști precum George Michael, Evanescence, Guns N’Roses, Sting, Lady Gaga, Gil Dobrică, Vița de Vie și mulți alții, iar publicul va cânta textul proiectat pe ecran. Distracția și surprizele vor fi cu siguranță ingredientele concertului, așa că seara de vineri va fi una memorabilă!

Sâmbătă, 21 septembrie, e ziua în care clujenii se pot întâlni cu muzica simfonică în locuri neconvenționale, în cadrul proiectului Symphony City. Clujul va fi împânzit cu mini-orchestre ce vor cânta live în locuri circulate din oraș, atât în centru cât și în cartiere. Astfel, la ora 12.00 caravana muzicală va porni din Piața Mărăști și va ajunge la ora 13.00 în Piața Cipariu. De la 13.00 la 14.00 Mănășturul va fi cuprins de magia sunetelor, în  Food Court-ul VIVO și pe strada Izlazului (în zona centrului BIG), pentru ca între 14.00 – 15.00 să revină în Centrul orașului, în zona Pieței Mihai Viteazul, str. Iuliu Maniu, B-dul 21 Decembrie 1989 (zona complexului Sora) și B-dul Eroilor, cotinuând încă o oră pe B-dul Memorandumului, str. Universității și B-dul Eroilor. Ultima oră, după ce va poposi pe strada Piezișă, muzica va ajunge în Parcul Rozelor și în zona Gării. Un maraton muzical menit să aducă muzica simfonică mai aproape de public, pentru a-l încuraja în explorarea acestui gen muzical.

Reluând un proiect foarte apreciat în primele ediții, muzica îi va însoți pe călătorii care aleg transportul în comun între orele 15.00 – 17.00. Studenți și absolvenți ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” îi vor purta pe acordurile unor piese românești sau internaționale cunoscute, nu doar prin oraș, ci și printre emoții și vibrații, într-o călătorie interioară.

Ziua de sâmbătă, 21 septembrie, se va încheia spectaculos, cu Lake Symphony, un concert extraordinar pe care clujenii nu îl pot rata, de la ora 19.30, pe lacul Chios din Parcul Central. O orchestră de cameră va interpreta în manieră simfonică piese pop-rock celebre românești sau internaționale într-un decor de apus superb.

Ziua de duminică, 22 septembrie, îi aduce în atenție pe cei mai mici melomani, pentru că Baby Yoga Symphony – 101 bebeluși, care va avea loc în Parcul Central (spațiul verde din spatele cazinoului), începând cu ora 17.00, este un spectacol dedicat nou-născuților și tuturor bebelușilor care nu merg încă în piciorușe! Un eveniment inedit în care bebelușii și părinții lor sunt așteptați să descopere împreună beneficiile programului Baby Yoga, ce constă în postúri yoga pentru mami, postúri yoga cu bebe în marsupiu, tehnici de calmare și relaxare minte-corp pentru mami și bebe, gym pentru bebe, stretching pentru mami și dansul bebelușului! Dansul bebelușului este un mix inovator cu tehnici și exerciții din medicina orientală și medicina modernă, cu asane, postúri corporale, respirații conștiente, stretching, mantre, toate pe muzică clasică, retro și modernă!

Scopul acestui program, lansat în urmă cu 15 ani în Marea Britanie și SUA, este întreținerea și crearea de hormoni și enzime de bucurie și fericire atât pentru mămici cât și pentru bebeluși! Acest program stimulează oxitocina, dopamina și serotonina, hormoni benefici în corpul mamei pentru menținerea procesului alăptării, pentru echilibrare mentală, eliminarea anxietăților post partum, echilibrarea funcțiilor endocrine și hormonale, restabilirea energiei vitale după naștere, întărirea centurii abdominale și pelviene, întărirea musculaturii spatelui, întărirea legăturii skin to skin a mamelor care nu alăptează, încurajarea unui atașament coerent și sigur între mamă și bebe, stimularea lactației și menținerea stării de fericire a mamei.

Așadar, la Baby Yoga Symphony – 101 bebeluși muzica va oferi trăiri noi, atât pentru bebeluși cât și pentru părinții lor, va aduce bună dispoziție și veselie, și va încărca atmosfera cu multă energie pozitivă. În plus, toți bebelușii participanți vor primi cadouri surpriză.

Cluj Symphony Experience este un festival creat de Asociația Culturală HARA, din pasiune pentru muzică, inovație și experiențe inedite, dedicat comunității locale clujene, care va avea loc în perioada 20 – 22 septembrie 2019, la Cluj-Napoca. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Mai multe detalii găsiți pe www.clujsymphonyexperience.ro.

Related posts

Femeile de afaceri clujene au adus echipamente pentru spitale

Nora Dumitrescu

Wetterbest, in care Teraplast detine 60%, tinteste exporturi de 1 mil. euro

Stefana Muresan

Primăria Sibiu inițiază a 3 etapă de modernizare a Stadionului Municipal. „O investiție de 39 de milioane de euro”

Papuc Irina

Violeta Oltean, proprietara MAVIPROD, laureată la Gala Women in Economy

Ligia Voro

Wolf Alice și-a sărbătorit ziua de naștere la Electric Castle cu o vânătoare de OZN-uri

Stefana Muresan

IMWorld 2017 anunță primele soluții digitale: IoT, chatboți cu AI, softuri pentru IMM și tehnologii în premieră: “big brother”ul utilajelor de producție

Stefana Muresan

Încasări uriașe la Untold: 3,6 milioane de euro în 5 minute

Nora Dumitrescu

Dacia Plant a lansat un nou produs românesc de igienizare a mâinilor. Capacitatea de producție: 55.000 de flacoane pe lună

Ion Surdu

Oaza de liniște ascunsă în munții de unde izvorăște Aur’a, apa de aur a Banatului, reamenajată

redactia

Takata angajează peste 500 de oameni pentru fabricile din Sibiu şi Arad

Stefana Muresan

CTP câștigă premiile Best Warehouse Development and Developer și Dezvoltatorul Industrial al anului 2018

redactia

Zalăul are 27 de proiecte pe fonduri UE

Nora Dumitrescu

Filmele de la TIFF, încărcate pe o platformă de streaming

Nora Dumitrescu

Vodafone menține românii contectați în „Cea mai performantă rețea mobilă”

Ligia Voro

Trei secțiuni din Autostrada Transilvania vor fi scoase la licitație

redactia

Testare COVID-19 în sistem pool-testing la Satu Mare, susținută de antreprenorii locali

Ligia Voro

I, Robot

Ionut Oprea

CBRE: Piața spațiilor de birouri din București atinge cel mai scăzut nivel al ratei de neocupare din istoria recentă

redactia

Cultura cartofului extratimpuriu – plus de tehnologie, producție, profit cu Zorvec® Enicade™ NZeb

Ligia Voro

Noi modificări legislative importante in domeniul constructilor si al urbanismului

Ionut Oprea

Negocierile dintre bănci și consumatori continuă online și telefonic în timpul pandemiei

Ligia Voro

MYS 2020: A Superyacht Industry Support Show

Ionut Oprea

Piaţa apelor minerale din România valorează un miliard de euro, dar cifra se poate tripla

Papuc Irina

Afacerile de debut ar putea primi finanțare suplimentară

redactia

Leave a Comment