Cluj Cultural Ultimele stiri

Cluj Symphony Experience – un weekend în care muzica este trăită altfel la Cluj

În perioada 20 – 22 septembrie clujenii se vor bucura de experiențe muzicale inedite, în cadrul Cluj Symphony Experience, eveniment aflat la a 3-a ediție.

 

Ei vor descoperi și anul acesta noi zone în care se pot întâlni cu muzica bună, pot explora noi teritorii muzicale. Muzică în locuri neașteptate, muzică modernă interpretată în manieră veche, un karaoke simfonic sau yoga pe muzică simfonică pentru cei mai mici dintre noi, toate îi vor tenta pe clujeni să facă o plimbare prin oraș în căutarea sunetului muzicii.

Vineri, 20 septembrie, festivalul începe cu un proiect special marca #ClujSymphonyExperience: Interbello, o premieră în România, în care mai mulți muzicieni vor interpreta melodii celebre azi în manieră interbelică, la Charlie Pub, în Piața Muzeului, de la ora 19.00. O experiență unică, în care piese precum “Banii vorbesc” (Holograf), “La fereastra ta” (Semnal M), “Pleacă” (Vunk), “Cântec pentru prieteni” (Compact) sau “Ne vedem la Cluj” (Hara) vor călători 100 de ani înapoi în timp și ne vor face să trăim emoția unei perioade pline de șarm, pasiune și eleganță. Toți cei 9 membri ai grupului sunt muzicieni profesioniști, absolvenți sau studenți ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca: Ioana Badiu Avram (voce), Bianca Gabor (voce), Liana Șuteu (voce), Camelia Crișan (voce), Paula Vitian (voce), Sara Mihali (voce), Andra Bălan (vioară), Florian Babitan (mandolină și chitară), Bogdan Cristea (lăută și chitară).

Apoi, începând cu ora 21.00, cei dornici să se afirme sunt așteptați la primul karaoke simfonic din Cluj-Napoca, în Parcul Central, în fața clădirii Casino. Karaoke Symphony este un altfel de concert, unul realizat împreună cu publicul. Peste 30 de instrumentiști, conduși de dirijorul Răzvan Metea, vor interpreta evergreen-uri ale unor artiști precum George Michael, Evanescence, Guns N’Roses, Sting, Lady Gaga, Gil Dobrică, Vița de Vie și mulți alții, iar publicul va cânta textul proiectat pe ecran. Distracția și surprizele vor fi cu siguranță ingredientele concertului, așa că seara de vineri va fi una memorabilă!

Sâmbătă, 21 septembrie, e ziua în care clujenii se pot întâlni cu muzica simfonică în locuri neconvenționale, în cadrul proiectului Symphony City. Clujul va fi împânzit cu mini-orchestre ce vor cânta live în locuri circulate din oraș, atât în centru cât și în cartiere. Astfel, la ora 12.00 caravana muzicală va porni din Piața Mărăști și va ajunge la ora 13.00 în Piața Cipariu. De la 13.00 la 14.00 Mănășturul va fi cuprins de magia sunetelor, în  Food Court-ul VIVO și pe strada Izlazului (în zona centrului BIG), pentru ca între 14.00 – 15.00 să revină în Centrul orașului, în zona Pieței Mihai Viteazul, str. Iuliu Maniu, B-dul 21 Decembrie 1989 (zona complexului Sora) și B-dul Eroilor, cotinuând încă o oră pe B-dul Memorandumului, str. Universității și B-dul Eroilor. Ultima oră, după ce va poposi pe strada Piezișă, muzica va ajunge în Parcul Rozelor și în zona Gării. Un maraton muzical menit să aducă muzica simfonică mai aproape de public, pentru a-l încuraja în explorarea acestui gen muzical.

Reluând un proiect foarte apreciat în primele ediții, muzica îi va însoți pe călătorii care aleg transportul în comun între orele 15.00 – 17.00. Studenți și absolvenți ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” îi vor purta pe acordurile unor piese românești sau internaționale cunoscute, nu doar prin oraș, ci și printre emoții și vibrații, într-o călătorie interioară.

Ziua de sâmbătă, 21 septembrie, se va încheia spectaculos, cu Lake Symphony, un concert extraordinar pe care clujenii nu îl pot rata, de la ora 19.30, pe lacul Chios din Parcul Central. O orchestră de cameră va interpreta în manieră simfonică piese pop-rock celebre românești sau internaționale într-un decor de apus superb.

Ziua de duminică, 22 septembrie, îi aduce în atenție pe cei mai mici melomani, pentru că Baby Yoga Symphony – 101 bebeluși, care va avea loc în Parcul Central (spațiul verde din spatele cazinoului), începând cu ora 17.00, este un spectacol dedicat nou-născuților și tuturor bebelușilor care nu merg încă în piciorușe! Un eveniment inedit în care bebelușii și părinții lor sunt așteptați să descopere împreună beneficiile programului Baby Yoga, ce constă în postúri yoga pentru mami, postúri yoga cu bebe în marsupiu, tehnici de calmare și relaxare minte-corp pentru mami și bebe, gym pentru bebe, stretching pentru mami și dansul bebelușului! Dansul bebelușului este un mix inovator cu tehnici și exerciții din medicina orientală și medicina modernă, cu asane, postúri corporale, respirații conștiente, stretching, mantre, toate pe muzică clasică, retro și modernă!

Scopul acestui program, lansat în urmă cu 15 ani în Marea Britanie și SUA, este întreținerea și crearea de hormoni și enzime de bucurie și fericire atât pentru mămici cât și pentru bebeluși! Acest program stimulează oxitocina, dopamina și serotonina, hormoni benefici în corpul mamei pentru menținerea procesului alăptării, pentru echilibrare mentală, eliminarea anxietăților post partum, echilibrarea funcțiilor endocrine și hormonale, restabilirea energiei vitale după naștere, întărirea centurii abdominale și pelviene, întărirea musculaturii spatelui, întărirea legăturii skin to skin a mamelor care nu alăptează, încurajarea unui atașament coerent și sigur între mamă și bebe, stimularea lactației și menținerea stării de fericire a mamei.

Așadar, la Baby Yoga Symphony – 101 bebeluși muzica va oferi trăiri noi, atât pentru bebeluși cât și pentru părinții lor, va aduce bună dispoziție și veselie, și va încărca atmosfera cu multă energie pozitivă. În plus, toți bebelușii participanți vor primi cadouri surpriză.

Cluj Symphony Experience este un festival creat de Asociația Culturală HARA, din pasiune pentru muzică, inovație și experiențe inedite, dedicat comunității locale clujene, care va avea loc în perioada 20 – 22 septembrie 2019, la Cluj-Napoca. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Mai multe detalii găsiți pe www.clujsymphonyexperience.ro.

Related posts

Clujenii de la TCI vor moderniza clădirea SMURD din Zalău

Nora Dumitrescu

GLS și-a majorat cifra de afaceri cu peste 50 de milioane de lei pentru al doilea an consecutiv: creștere de 32% în 2019

Ion Surdu

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România: Taxa clawback diferențiată ar opri dispariția medicamentelor de pe piață

redactia

Fond de solidaritate cu familiile afectate de șomaj, propus din Maramureș

Nora Dumitrescu

Suedezii de la Autoliv transferă în România 6 milioane de euro pentru divizia sa de Electronics

Stefana Muresan

CTPark Bucharest expands by another 95,000 m2 with the largest acquisition on the Romanian logistics market in 2020

Ionut Oprea

Kanata pleacă de la BRK Financial

Nora Dumitrescu

S-a lansat MLS.ro, un serviciu performant de informare și cooperare pe piața imobiliară

Traian Dan

​Agricultorii pot accesa credite de 93,8 milioane de euro pentru investiţii în ferme, extindere sau procesarea materiei prime

Stefana Muresan

Vox Technology Park Timisoara inchiriaza 1.000 mp catre Recensio Nobilis

Ionut Oprea

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj dă startul sezonului de zboruri turistice din anul 2018

Stefana Muresan

''Discover Timiş!'', platformă de promovare şi informare digitală pentru turişti

Stefana Muresan

Echipamente medicale Covid-19 cu finanțare UE pentru spitalele orădene

Traian Dan

Proiectele de transport pentru perioada 2018 – 2027

Stefana Muresan

Turcii de la Kastamonu, afaceri de aproape 75 mil. euro în S1, cu fabrica din Reghin

Stefana Muresan

ELCO lanseaza o noua gama de cazane industriale adaptata noilor cerinte din piata locala de constructii

Ionut Oprea

NRCC-BRCC Night of the SMEs 2017 in Cluj

Ionut Oprea

Consiliul Investitorilor Străini: Piața muncii are nevoie de politici atent cântărite și dezbătute

redactia

Dent Estet a încheiat primele 9 luni ale anului cu afaceri de 35 de milioane de lei

redactia

Universitatea „Petru Maior”, partener pe piaţa regională a cunoaşterii

Stefana Muresan

Hotelul Radisson Blu din Braşov, finalizat în 2019; Grupul Rezidor analizează extinderea în Cluj şi Timişoara

Stefana Muresan

CNAIR a scos la licitaţie proiecte de 13,8 miliarde de lei finanţate din fonduri UE

Stefana Muresan

Asociația Dental Office Managers: Plan de business în stomatologie? Da, motivează oamenii și facilitează accesul la cele mai noi tehnologii.

Stefana Muresan

Feminitate la puterea a treia

Ligia Voro

Leave a Comment