Cluj Cultural Ultimele stiri

Cluj Symphony Experience – un weekend în care muzica este trăită altfel la Cluj

În perioada 20 – 22 septembrie clujenii se vor bucura de experiențe muzicale inedite, în cadrul Cluj Symphony Experience, eveniment aflat la a 3-a ediție.

 

Ei vor descoperi și anul acesta noi zone în care se pot întâlni cu muzica bună, pot explora noi teritorii muzicale. Muzică în locuri neașteptate, muzică modernă interpretată în manieră veche, un karaoke simfonic sau yoga pe muzică simfonică pentru cei mai mici dintre noi, toate îi vor tenta pe clujeni să facă o plimbare prin oraș în căutarea sunetului muzicii.

Vineri, 20 septembrie, festivalul începe cu un proiect special marca #ClujSymphonyExperience: Interbello, o premieră în România, în care mai mulți muzicieni vor interpreta melodii celebre azi în manieră interbelică, la Charlie Pub, în Piața Muzeului, de la ora 19.00. O experiență unică, în care piese precum “Banii vorbesc” (Holograf), “La fereastra ta” (Semnal M), “Pleacă” (Vunk), “Cântec pentru prieteni” (Compact) sau “Ne vedem la Cluj” (Hara) vor călători 100 de ani înapoi în timp și ne vor face să trăim emoția unei perioade pline de șarm, pasiune și eleganță. Toți cei 9 membri ai grupului sunt muzicieni profesioniști, absolvenți sau studenți ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca: Ioana Badiu Avram (voce), Bianca Gabor (voce), Liana Șuteu (voce), Camelia Crișan (voce), Paula Vitian (voce), Sara Mihali (voce), Andra Bălan (vioară), Florian Babitan (mandolină și chitară), Bogdan Cristea (lăută și chitară).

Apoi, începând cu ora 21.00, cei dornici să se afirme sunt așteptați la primul karaoke simfonic din Cluj-Napoca, în Parcul Central, în fața clădirii Casino. Karaoke Symphony este un altfel de concert, unul realizat împreună cu publicul. Peste 30 de instrumentiști, conduși de dirijorul Răzvan Metea, vor interpreta evergreen-uri ale unor artiști precum George Michael, Evanescence, Guns N’Roses, Sting, Lady Gaga, Gil Dobrică, Vița de Vie și mulți alții, iar publicul va cânta textul proiectat pe ecran. Distracția și surprizele vor fi cu siguranță ingredientele concertului, așa că seara de vineri va fi una memorabilă!

Sâmbătă, 21 septembrie, e ziua în care clujenii se pot întâlni cu muzica simfonică în locuri neconvenționale, în cadrul proiectului Symphony City. Clujul va fi împânzit cu mini-orchestre ce vor cânta live în locuri circulate din oraș, atât în centru cât și în cartiere. Astfel, la ora 12.00 caravana muzicală va porni din Piața Mărăști și va ajunge la ora 13.00 în Piața Cipariu. De la 13.00 la 14.00 Mănășturul va fi cuprins de magia sunetelor, în  Food Court-ul VIVO și pe strada Izlazului (în zona centrului BIG), pentru ca între 14.00 – 15.00 să revină în Centrul orașului, în zona Pieței Mihai Viteazul, str. Iuliu Maniu, B-dul 21 Decembrie 1989 (zona complexului Sora) și B-dul Eroilor, cotinuând încă o oră pe B-dul Memorandumului, str. Universității și B-dul Eroilor. Ultima oră, după ce va poposi pe strada Piezișă, muzica va ajunge în Parcul Rozelor și în zona Gării. Un maraton muzical menit să aducă muzica simfonică mai aproape de public, pentru a-l încuraja în explorarea acestui gen muzical.

Reluând un proiect foarte apreciat în primele ediții, muzica îi va însoți pe călătorii care aleg transportul în comun între orele 15.00 – 17.00. Studenți și absolvenți ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” îi vor purta pe acordurile unor piese românești sau internaționale cunoscute, nu doar prin oraș, ci și printre emoții și vibrații, într-o călătorie interioară.

Ziua de sâmbătă, 21 septembrie, se va încheia spectaculos, cu Lake Symphony, un concert extraordinar pe care clujenii nu îl pot rata, de la ora 19.30, pe lacul Chios din Parcul Central. O orchestră de cameră va interpreta în manieră simfonică piese pop-rock celebre românești sau internaționale într-un decor de apus superb.

Ziua de duminică, 22 septembrie, îi aduce în atenție pe cei mai mici melomani, pentru că Baby Yoga Symphony – 101 bebeluși, care va avea loc în Parcul Central (spațiul verde din spatele cazinoului), începând cu ora 17.00, este un spectacol dedicat nou-născuților și tuturor bebelușilor care nu merg încă în piciorușe! Un eveniment inedit în care bebelușii și părinții lor sunt așteptați să descopere împreună beneficiile programului Baby Yoga, ce constă în postúri yoga pentru mami, postúri yoga cu bebe în marsupiu, tehnici de calmare și relaxare minte-corp pentru mami și bebe, gym pentru bebe, stretching pentru mami și dansul bebelușului! Dansul bebelușului este un mix inovator cu tehnici și exerciții din medicina orientală și medicina modernă, cu asane, postúri corporale, respirații conștiente, stretching, mantre, toate pe muzică clasică, retro și modernă!

Scopul acestui program, lansat în urmă cu 15 ani în Marea Britanie și SUA, este întreținerea și crearea de hormoni și enzime de bucurie și fericire atât pentru mămici cât și pentru bebeluși! Acest program stimulează oxitocina, dopamina și serotonina, hormoni benefici în corpul mamei pentru menținerea procesului alăptării, pentru echilibrare mentală, eliminarea anxietăților post partum, echilibrarea funcțiilor endocrine și hormonale, restabilirea energiei vitale după naștere, întărirea centurii abdominale și pelviene, întărirea musculaturii spatelui, întărirea legăturii skin to skin a mamelor care nu alăptează, încurajarea unui atașament coerent și sigur între mamă și bebe, stimularea lactației și menținerea stării de fericire a mamei.

Așadar, la Baby Yoga Symphony – 101 bebeluși muzica va oferi trăiri noi, atât pentru bebeluși cât și pentru părinții lor, va aduce bună dispoziție și veselie, și va încărca atmosfera cu multă energie pozitivă. În plus, toți bebelușii participanți vor primi cadouri surpriză.

Cluj Symphony Experience este un festival creat de Asociația Culturală HARA, din pasiune pentru muzică, inovație și experiențe inedite, dedicat comunității locale clujene, care va avea loc în perioada 20 – 22 septembrie 2019, la Cluj-Napoca. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Mai multe detalii găsiți pe www.clujsymphonyexperience.ro.

Related posts

Brașov: Tractorul U650 va fi comercializat din nou în România, la prețul de 16.000 de euro

Stefana Muresan

Contractul pentru salubrizarea și deszăpezirea străzilor din Alba Iulia, adjudecat de constănțenii de la Polaris. Contract de 1,3 milioane de lei pe an

redactia

Pandemia accelerează deciziile marilor orașe cu privire la limitarea traficului și extinderea spațiului pentru bicicliști și pietoni

Ionut Oprea

Oamenii de afaceri moldoveni, cu ochii pe Arad, Brașov și Iași

redactia

Asfaltări la nodul rutier Sebeș al autostrăzii dintre Alba și Cluj

Nora Dumitrescu

Zonă de agrement de 5 hectare în Arad, investiție din fonduri europene

redactia

Primăria Deva își suspendă activitatea: primarul și administratorul public al orașului, testați pozitiv la COVID-19. Taxele și impozitele se vor achita online

Ion Surdu

Producătorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo din Arad, parteneriat financiar de 14 milioane de euro cu EximBank

Stefana Muresan

Medicover a finalizat achiziția Spitalului Pelican Oradea

redactia

Daniel Metz, Răzvan Rimbașiu, Adrian Crivii și Cornel Cătoi – Clubul Pro Opera Transilvană, în sprijinul prestigioasei instituții de cultură

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Cuvântul cheie: fondurile europene, pentru cel mai mare proiect de regenerare urbană din România

Transilvania Business

CNIPMMR solicită ca măsurile privind telemunca să fie aplicate și IMM-urilor

Traian Dan

FOTO: Legendele vinului din Transilvania renasc la Mediaș

Ligia Voro

Ionuț Țața, o viziune cu aparență futuristă despre smart city

Ligia Voro

Rețeaua de sănătate Regina Maria amână plata abonamentelor medicale pentru IMM-uri cu 2 luni

Ion Surdu

Fujikura construieşte o nouă fabrică de producere a cablajelor în Moldova

Stefana Muresan

Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, ofertă pentru Şantierul naval din Mangalia

Stefana Muresan

Așteptările companiilor germane sunt tot mai reduse, conform sondajului AHK

Ligia Voro

Cristina Pop – Head of Asset Management Romania, P3

Ionut Oprea

Vertiv anunţă inaugurarea noilor birouri din Cluj-Napoca 

Ligia Voro

Fonduri de peste 17 mil. lei pentru o parcare supraetajată în Oradea

redactia

Black Edition: TAGRO U100 va putea fi admirat la Agraria

Ligia Voro

Cluj-Napoca: Ordinul Arhitecților din România, concurs de soluţii pentru Cetăţuie. Premii de 1,5 milioane lei

Stefana Muresan

Salina Turda, locul doi în Topul Național al Firmelor, cu afaceri de 14 milioane de lei

Stefana Muresan

Leave a Comment