Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Delgaz Grid, finanţare europeană pentru o investiție de peste 31 de milioane de lei înVaslui

Investiţia este cofinanțată cu aproximativ 19,5 milioane lei din Fondul European de Dezvoltare Regională (prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon), precum şi cu aproximativ 3,5 milioane lei de la bugetul naţional, contribuţia companiei noastre fiind de peste 8 milioane lei.

 

În cadrul proiectului vor fi modernizate stațiile de transformare Huşi, Stănileşti, Vetrişoaia, Fălciu şi Murgeni (110/20kV) din judeţul Vaslui prin înlocuirea unor echipamente de înaltă şi medie tensiune. De asemenea, vor fi create condiţiile necesare pentru integrarea în SCADA (control şi achiziţie de date la distanţă) a celor cinci staţii de transformare.

Lucrările se vor derula pe o perioadă de patru ani şi au ca obiectiv principal creșterea siguranței preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile prin reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantității de energie electrică nelivrată și reducerea costurilor de mentenanță a rețelei de distribuţie.

În acelaşi timp, calitatea serviciului de distribuţie va fi îmbunătăţită pentru peste 40.000 de clienţi care sunt alimentaţi din staţiile incluse în proiect.

Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice sunt prioritare pentru compania noastră, iar posibilitatea accesării de fonduri europene reprezintă o oportunitate de suplimentare a fondurilor proprii de investiții.

Începând din 2012 au fost implementate cu succes patru proiecte cu finanțare  europeană, altele cinci fiind în derulare, vizând continuarea investițiilor în modernizarea rețelei de electricitate, montarea contorizării inteligente, formarea resurselor umane și securitatea cibernetica a sistemului de distribuție.

 

Proiecte în derulare

Un proiect similar celui din jud. Vaslui, în valoare de peste 16 milioane de lei, urmărește modernizarea şi integrarea în SCADA a stațiilor de transformare Hârlău, Pașcani și Gorban din judeţul Iaşi.

O investiție în valoare de peste 45 milioane lei, prin care se vor monta contoare inteligente la 10.000 de clienți, se derulează în municipiul Iași. În cadrul lucrărilor, rețeaua de joasă tensiune va fi modernizată prin înlocuirea a 8,8 km de cabluri şi a peste 1800 de tablouri electrice (firide). În acelaşi timp, vor fi implementate infrastructura hardware şi aplicaţiile software necesare funcţionării sistemului de măsurare inteligent.

Delgaz Grid SA îşi diversifică portofoliul de proiecte prin participarea într-un consorţiu european, care a primit finanţare din programul Orizont2020, având ca obiectiv principal îmbunătăţirea securităţii cibernetice a reţelei inteligente de distribuţie a energiei electrice la nivelul UE.

Acest proiect de colaborare îşi propune detectarea incidentelor și atacurilor de securitate și confidențialitate, garantând continuitatea și minimizând efectele în cascadă în reţeaua inteligentă de distribuţie.

Începând din aprilie 2019, compania a demarat şi un proiect cu finanţare din Programul Operaţional Capital Uman care va contribui la formarea profesională a unui grup de peste 200 de angajaţi, în contextul dinamicii pietei muncii, generată de retehnologizare, cresterea competitivității și nevoilor clienților.

 

Proiecte finalizate

Anul acesta, în judeţul Bacău a fost finalizat un proiect de cercetare cu finanţare europeană “Optimizarea costurilor la colectarea datelor de la contoarele inteligente şi metode de îmbunătăţire a profitului la transportul energiei electrice”, cu o valoare totală de aprox. 270.000 lei. Proiectul a avut ca obiectiv măsurarea fluxurilor de energie în reţeaua de distribuție a energiei electrice, iar datele obținute permit detectarea pierderilor din reţea şi prioritizarea investițiilor.

Prin două proiecte cu o valoare de aproximativ 41,3 milioane de lei a fost modernizat sistemul de distribuţie a gazelor naturale din judeţele Iaşi şi Cluj. În municipiul Iaşi şi zona metropolitană a fost realizat un proiect cu o valoare totală de peste 6,2 milioane de lei care a vizat îmbunătăţirea tehnologică a reţelei de gaze naturale, presiune medie, precum şi modernizarea unor staţii de reglare, prin dotarea cu sistem SCADA. Totodată, în municipiul Cluj-Napoca a fost modernizată reţeaua de distribuţie gaze naturale (conducte şi branşamente) în cadrul unui proiect cu o valoare de aproximativ 35,1 milioane de lei, cofinanţat cu fonduri europene.

Investiţiile derulate de compania noastră în sistemul de distribuţie a energiei electrice au fost susţinute prin intermediul unui alt proiect cu finanţare europeană, fiind modernizate şi integrate în sistem SCADA un număr de 26 de staţii de transformare a energiei din judeţele Iaşi, Botoşani, Bacău, Neamţ, Suceava şi Vaslui, cu o valoare totală de aproximativ 35 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Expediție științifică în Caucaz sub egida Centenarului UBB și a Facultății de Geografie

Articolul următor

Sute de angajați ai Groupe Renault Romania împreună cu familiile lor s-au solidarizat în lupta cu cancerul mamar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share