Covasna Harghita Mureș Timiș Ultimele stiri

Colaborare în trei pentru atragerea turiștilor străini

Reprezentanții asociațiilor de turism ale județelor Mureș, Harghita și Covasna au avut astăzi, 3 octombrie 2019, o întâlnire cu reprezentanți din industria hotelieră, conducerea Aeroportului Transilvania, companii de transport, specializate pe servicii de transfer, dar și cu reprezentanți ai autorităților locale din cele trei județe pentru a discuta despre strategiile de promovare a turismului în Transilvania.

 

Întâlnirea a avut loc la Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș, în contextul introducerii, începând cu data de 27 octombrie 2019, a zborurilor zilnice pe ruta Târgu-Mureș-Budapesta.

În cadrul discuțiilor s-a pus accentul pe nevoia de colaborare dintre toți factorii interesați pentru a oferi turiștilor servicii de cea mai înaltă calitate. Cele trei asociații de management al destinațiilor turistice i-au invitat pe cei prezenți să realizeze în parteneriat pachete turistice cât mai atractive, în cadrul întâlnirii fiind prezentate o serie de modele de astfel de pachete pentru sejururi de 3-4 zile pe modelul Fly and Drive, concept folosit de industria de specialitate în întreaga lume.

Conform datelor prezentate, în primele șapte luni ale anului 2019 numărul de turiști dar și cel de înnoptări a crescut în cele trei județe. Astfel, numărul de înnoptări în județele Mureș, Harghita și Covasna, cumulat, au crescut cu 11,5% față de 7,5% media națională, iar numărul de sosiri cu 9,39% față de 5,62% media națională.

Discuțiile purtate au vizat modalitățile de creștere a traficului de pasageri la Aeroport, precum și modalitățile de atragere a turiștilor care sosesc via Budapesta în această zonă.

”Considerăm că mărirea frecvenței zborurilor pe această rută, alături de celelalte rute existente oferă noi oportunități atât actorilor din domeniul turismului din județele Mureș, Harghita și Covasna, în general, dar în special hotelierilor. Este important ca la nivelul regiunii formate din cele trei județe toți actorii implicați în turism să se cunoască și să facă schimb de informații. Acesta a fost un prim pas, care nu va fi singurul, rolul asociațiilor de promovare turistică a unui județ fiind acela de a fi o punte de legătură între toți factorii interesați. Noi avem strânse foarte multe informații utile pentru aceștia și fac un apel pe această cale ca toți cei care activează în acest domeniu să ne contacteze pentru a-i putea ajuta și susține”, a declarat directorul Asociației Visit Mureș, Szőcs Levente.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a anunțat, cu această ocazie, introducerea, începând din vara anului viitor, a unei noi curse charter de pe Aeroportul Transilvania.

”Mă bucur să vă pot anunța astăzi că vom avea din vara anului 2020 o nouă cursă charter către Grecia. Este vorba de o cursă Târgu-Mureș-Heraklion care va zbura începând cu data de 9 iunie. De asemenea, este foarte important să subliniem că aceste zboruri zilnice către Budapesta care vor începe din 27 octombrie ne deschid, practic, destinații către 40 de țări. Este în interesul nostru comun să punem Transilvania pe harta destinațiilor preferate de turiști și cred că oferind servicii de calitate și colaborând putem crește numărul de înnoptări în cele trei județe ”, a declarat Péter Ferenc.

Related posts

Modernizări finalizate la Maternitatea Oradea

Traian Dan

Universitatea de Vest din Timișoara se pregătește să găzduiască peste 100 de olimpici și pasionați de robotică

Ligia Voro

JIDVEI: 14 milioane de sticle de vin vândute în 2017 și 80 de medalii obținute la concursuri internaționale

Stefana Muresan

Fermierii vor putea sacrifica mieii de Paște și în ferme, în anumite condiții

Traian Dan

Aniversare cu surprize la Summer Wine Party & Networking

A. I.

Competiție de tehnologie NASA la Cluj

Nora Dumitrescu

CTP câștigă premiile Industrial project of the year și Warehouse Developer of the Year, la gala Europa Property SEE Real Estate Awards 2018

Stefana Muresan

UMF Iași câştigă anual 12,5 milioane de euro din taxele studenților străini

redactia

One Cotroceni Park, premieră pe piața bucureșteană

Ligia Voro

Cushman & Wakefield Echinox: Dublarea stocului de spații industriale și logistice în ultimii 5 ani

Ligia Voro

Companii din China, interesate de noile proiecte în valoare de peste 500 mil. euro din Cluj

redactia

LEVI9, planuri de creștere și un sediu nou la Iași

Ionut Oprea

Investiţie de 25 mil. euro pentru reabilitarea a 63 km de drumuri judeţene din Arad

Stefana Muresan

Libris, investiție de 3 mil. euro într-un depozit de carte în Brașov

redactia

Patru noi destinaţii de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

redactia

Spectacol cu roboți creați de liceeni în Timișoara

redactia

Studium Green: Jumătate din apartamentele Wings au fost vândute

A. I.

Grupul Nutrientul din Bihor investeşte 10 mil. euro în noi ferme

Stefana Muresan

ELBI Electric & Lighting – 38 milioane euro, cifra de afaceri la 9 luni

Ionut Oprea

Romsilva va face regenerări de pădure de 200 de milioane de lei

Nora Dumitrescu

Seminar în cadrul proiectului european BE-Rural

Ligia Voro

Record: Prețul cărnii de porc a depășit pragul de 2 euro kilogramul la poarta fermei

Papuc Irina

Scenariul BNR: reducerea dobânzilor fără destabilizarea cursului valutar

Ion Surdu

Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, ofertă pentru Şantierul naval din Mangalia

Stefana Muresan

Leave a Comment