Covasna Harghita Mureș Timiș Ultimele stiri

Colaborare în trei pentru atragerea turiștilor străini

Reprezentanții asociațiilor de turism ale județelor Mureș, Harghita și Covasna au avut astăzi, 3 octombrie 2019, o întâlnire cu reprezentanți din industria hotelieră, conducerea Aeroportului Transilvania, companii de transport, specializate pe servicii de transfer, dar și cu reprezentanți ai autorităților locale din cele trei județe pentru a discuta despre strategiile de promovare a turismului în Transilvania.

 

Întâlnirea a avut loc la Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș, în contextul introducerii, începând cu data de 27 octombrie 2019, a zborurilor zilnice pe ruta Târgu-Mureș-Budapesta.

În cadrul discuțiilor s-a pus accentul pe nevoia de colaborare dintre toți factorii interesați pentru a oferi turiștilor servicii de cea mai înaltă calitate. Cele trei asociații de management al destinațiilor turistice i-au invitat pe cei prezenți să realizeze în parteneriat pachete turistice cât mai atractive, în cadrul întâlnirii fiind prezentate o serie de modele de astfel de pachete pentru sejururi de 3-4 zile pe modelul Fly and Drive, concept folosit de industria de specialitate în întreaga lume.

Conform datelor prezentate, în primele șapte luni ale anului 2019 numărul de turiști dar și cel de înnoptări a crescut în cele trei județe. Astfel, numărul de înnoptări în județele Mureș, Harghita și Covasna, cumulat, au crescut cu 11,5% față de 7,5% media națională, iar numărul de sosiri cu 9,39% față de 5,62% media națională.

Discuțiile purtate au vizat modalitățile de creștere a traficului de pasageri la Aeroport, precum și modalitățile de atragere a turiștilor care sosesc via Budapesta în această zonă.

”Considerăm că mărirea frecvenței zborurilor pe această rută, alături de celelalte rute existente oferă noi oportunități atât actorilor din domeniul turismului din județele Mureș, Harghita și Covasna, în general, dar în special hotelierilor. Este important ca la nivelul regiunii formate din cele trei județe toți actorii implicați în turism să se cunoască și să facă schimb de informații. Acesta a fost un prim pas, care nu va fi singurul, rolul asociațiilor de promovare turistică a unui județ fiind acela de a fi o punte de legătură între toți factorii interesați. Noi avem strânse foarte multe informații utile pentru aceștia și fac un apel pe această cale ca toți cei care activează în acest domeniu să ne contacteze pentru a-i putea ajuta și susține”, a declarat directorul Asociației Visit Mureș, Szőcs Levente.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a anunțat, cu această ocazie, introducerea, începând din vara anului viitor, a unei noi curse charter de pe Aeroportul Transilvania.

”Mă bucur să vă pot anunța astăzi că vom avea din vara anului 2020 o nouă cursă charter către Grecia. Este vorba de o cursă Târgu-Mureș-Heraklion care va zbura începând cu data de 9 iunie. De asemenea, este foarte important să subliniem că aceste zboruri zilnice către Budapesta care vor începe din 27 octombrie ne deschid, practic, destinații către 40 de țări. Este în interesul nostru comun să punem Transilvania pe harta destinațiilor preferate de turiști și cred că oferind servicii de calitate și colaborând putem crește numărul de înnoptări în cele trei județe ”, a declarat Péter Ferenc.

Related posts

Automobile Bavaria a vândut în 25 de ani de activitate peste 45.000 de autovehicule

redactia

Comerțul cu țigări de contrabandă, redus de polițiștii de frontieră maramureșeni

Nora Dumitrescu

“Mega-proiect” de 42 mil. euro, fonduri europene, în bazinul hidrografic Mureş

Stefana Muresan

Transgaz, contract de 64,3 de milioane de euro pentru modernizări

Ligia Voro

A8, Tîrgu Mureș – Iași – Ungheni, realizată din fonduri europene, zice (încă) ministrul Șova

redactia

500.000 de contracte individuale de muncă sunt suspendate. Ministrul Muncii: Suntem pregătiți pentru un milion

Papuc Irina

Cei mai doriți angajatori din România

Stefana Muresan

Portal de imobiliare şi turism de lux, realizat de un antreprenor care a accesat bani prin programul Start-up Nation

Stefana Muresan

Sondaj IRES: Românii și banii lor. Precepții, comportamente și proiecții financiare

redactia

IRUM – “U” Cluj, parteneriat pentru performanță

Ligia Voro

Renault, parteneriat cu învățământul clujean

Stefana Muresan

Etichetele de Cluj, suprasolicitate în pandemie

Nora Dumitrescu

INTERVIU/ Florica Bărbuceanu, director IDSA: „Implicarea în realizarea testelor de biologie moleculară pentru identificarea SARS-COV-2 este un gest de responsabilitate, unitate și spirit de echipă”

Papuc Irina

Florin Buicu: “Ne dorim, prin noua Lege a Sănătății, un cadru predictibil, transparent”

Stefana Muresan

Investiție de 500 de milioane de euro în Spitalul Regional de Urgență Cluj

Nora Dumitrescu

Horia Ungur, în Boardul Allianz-Țiriac în calitate de Director Vânzări și Distribuție

Ligia Voro

Topul afacerilor din Zona industrială vest a Sibiului

Stefana Muresan

Previziunile economice din vara anului 2020: PIB-ul României scade cu 6% în 2020 și va crește cu 4% în 2021

Gruita Ienasoiu

Eurocerad International din Bucureşti, singurul ofertant la licitaţia de completare a proiectului tehnic pentru nouă kilometri din Autostrada Lugoj – Deva

redactia

L.I.F.T. 2019, prima conferință a creatorilor de conținut online din România

Ligia Voro

Continental investește la Timișoara într-un sistem de depozitare integral automatizat

Stefana Muresan

Elvețienii de la Georg Fischer cumpără afacerea din Arad a producătorului de piese metalice Precicast

Stefana Muresan

Oradea, cel mai tare oraș la atragerea banilor europeni. Rețeta

redactia

Carmangeria Pasini – atelier de cârnați și salamuri crud-uscate după rețete italiene

Stefana Muresan

Leave a Comment