Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Timişoara s-a deschis cea mai mare unitate de tratare a marilor arşi din România, o investiţie de cinci milioane de euro

România oferă în acest moment, prin intermediul centrului de mari arşi de la Timişoara, inaugurat miercuri, condiţii mai bune pe acest segment spitalicesc decât cunoscuta AKH din Viena, spun specialiştii.

 

În urma unei investiţii de cinci milioane de euro, Timişoara are, de miercuri, cel mai mare centru de tratare a marilor arşi din România. Acesta funcţionează la Casa Austria, în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi va oferi condiţii la nivel european pentru tratarea pacienţilor care au suferit arsuri grave. Săptămâna viitoare urmează deschiderea, la Iaşi, a unui centru de mari arşi similar ca şi număr de locuri, dar şi ca investiţie.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a inaugurat, alături de preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, şi managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, la deschiderea activităţii noii unităţi medicale. Amenajată pe banii consiliului judeţean şi dotat cu aparatură finanţată de Ministerul Sănătăţii, clinica oferă cele mai bune condiţii pe care o unitate medicală de gen o oferă în orice ţară europeană.

„Vedeţi că de când am venit zâmbesc. Zâmbesc pentru că în sfârşit avem un un centru pentru mari arşi. Am fost în mai multe ţări europene şi am văzut mai multe unităţi de acest gen. Astăzi pot să vă spun că sunt mândră că sunt româncă. Ceea ce este important, este că începând de mâine acest centru va putea să trateze pacienţi”, a declarat Sorina Pintea.

Tot ministrul Sănătăţii a anunţat că a fost aprobată finanţarea pentru plata a două linii de gardă complete pentru noul centru. În plus, au mai fost aprobate şi două posturi de medici specialişti, care vor lucra exclusiv în cadrul centrului de mari arşi.

„Acestea sunt condiţiile cerute de standardele europene. Sunt 50 de persoane care vor deservi unitatea, acestea sunt standardele europene”, a subliniat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean.

Conform acestuia, toate saloanele centrului sunt realizate şi dotate cu aparatură care oferă gradul maxim de protecţie împotriva infecţiilor.

„Acest tip de pacienţi au nevoie de un nivel maxim de protecţie, diferit de tot ce se oferă la orice alte intervenţii. În cadrul acestor saloane de găzduire a marilor arşi se pot efectua şi mici intervenţii chirurgicale, există inclusiv aparat de anestezie, pacientul poate fi intubat”, a mai declarat Craina.

În cursul săptămânii viitoare se va deschide o unitate similară şi la Iaşi a anunţat Sorina Pintea. În acest fel, România va putea oferi marilor arşi posibilitatea unor tratamente la cel mai înalt nivel, dar la preţuri mai bune decât cele de la clinicile din străinătate, acolo unde erau transferaţi pacienţii din ţară, pentru că în România nu existau condiţii de acest gen.

Vestea cea mai bună pentru unitatea medicală timişoreană este că toate cinci boxe amenajate sunt perfect funcţionale, dar numai trei au fost deschise pentru că celelalte două nu au fost preluate încă de Consiliul Judeţean. „Zilele viitoare va avea loc şi preluarea acestora”, a mai subliniat ministrul Sănătăţii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producția noului Ford Puma, lansată la Craiova

Articolul următor

Porsche a deschis un birou la Timişoara, prin intermediul subsidiarei specializate în servicii IT

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share