Sanatate Timiș Ultimele stiri

La Timişoara s-a deschis cea mai mare unitate de tratare a marilor arşi din România, o investiţie de cinci milioane de euro

România oferă în acest moment, prin intermediul centrului de mari arşi de la Timişoara, inaugurat miercuri, condiţii mai bune pe acest segment spitalicesc decât cunoscuta AKH din Viena, spun specialiştii.

 

În urma unei investiţii de cinci milioane de euro, Timişoara are, de miercuri, cel mai mare centru de tratare a marilor arşi din România. Acesta funcţionează la Casa Austria, în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi va oferi condiţii la nivel european pentru tratarea pacienţilor care au suferit arsuri grave. Săptămâna viitoare urmează deschiderea, la Iaşi, a unui centru de mari arşi similar ca şi număr de locuri, dar şi ca investiţie.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a inaugurat, alături de preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, şi managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, la deschiderea activităţii noii unităţi medicale. Amenajată pe banii consiliului judeţean şi dotat cu aparatură finanţată de Ministerul Sănătăţii, clinica oferă cele mai bune condiţii pe care o unitate medicală de gen o oferă în orice ţară europeană.

„Vedeţi că de când am venit zâmbesc. Zâmbesc pentru că în sfârşit avem un un centru pentru mari arşi. Am fost în mai multe ţări europene şi am văzut mai multe unităţi de acest gen. Astăzi pot să vă spun că sunt mândră că sunt româncă. Ceea ce este important, este că începând de mâine acest centru va putea să trateze pacienţi”, a declarat Sorina Pintea.

Tot ministrul Sănătăţii a anunţat că a fost aprobată finanţarea pentru plata a două linii de gardă complete pentru noul centru. În plus, au mai fost aprobate şi două posturi de medici specialişti, care vor lucra exclusiv în cadrul centrului de mari arşi.

„Acestea sunt condiţiile cerute de standardele europene. Sunt 50 de persoane care vor deservi unitatea, acestea sunt standardele europene”, a subliniat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean.

Conform acestuia, toate saloanele centrului sunt realizate şi dotate cu aparatură care oferă gradul maxim de protecţie împotriva infecţiilor.

„Acest tip de pacienţi au nevoie de un nivel maxim de protecţie, diferit de tot ce se oferă la orice alte intervenţii. În cadrul acestor saloane de găzduire a marilor arşi se pot efectua şi mici intervenţii chirurgicale, există inclusiv aparat de anestezie, pacientul poate fi intubat”, a mai declarat Craina.

În cursul săptămânii viitoare se va deschide o unitate similară şi la Iaşi a anunţat Sorina Pintea. În acest fel, România va putea oferi marilor arşi posibilitatea unor tratamente la cel mai înalt nivel, dar la preţuri mai bune decât cele de la clinicile din străinătate, acolo unde erau transferaţi pacienţii din ţară, pentru că în România nu existau condiţii de acest gen.

Vestea cea mai bună pentru unitatea medicală timişoreană este că toate cinci boxe amenajate sunt perfect funcţionale, dar numai trei au fost deschise pentru că celelalte două nu au fost preluate încă de Consiliul Judeţean. „Zilele viitoare va avea loc şi preluarea acestora”, a mai subliniat ministrul Sănătăţii.

Related posts

Stațiunea Borșa va avea pârtie olimpică și telegondolă de 100 milioane lei

Nora Dumitrescu

A 7-a ediție a salonului VINTEST București

Ionut Oprea

B | O treime dintre medicamentele cu rețetă au risc mare de disponibilitate

Clujul, cea mai dezvoltată piață de birouri din orașele regionale ale țării

Nora Dumitrescu

Consiliul Judetean Cluj va reabilita si moderniza peste 156 de km de drumuri judetene din categoria drumurilor de piatra si de pamant

Stefana Muresan

Sibiu: Viitoarea Regiune Gastronomică Europeană, finanțare europeană de 160.000 de euro

Stefana Muresan

Brașov: Internsnack, profit de aproape 3 milioane de lei anul trecut

Stefana Muresan

Proiect inovator de "concierge medicine"

Stefana Muresan

Jumătate de miliard de euro pentru afaceri în mediul rural

redactia

Contracte de finanţare de peste 13 mil. euro, semnate de firme private cu ADR Vest în cadrul Regio-POR

Stefana Muresan

Apare un nou complex sportiv în Zalău

Nora Dumitrescu

Electrogrup Cluj, proiecte de 50 mil. euro în Germania şi Polonia

Stefana Muresan

Brânza de Țaga bate la porțile Europei

redactia

Levente Bara şi Alexandru Chiric au preluat brandul de batoane din fructe Nutribon. Noua fabrică va fi inaugurată la Ciugud, în luna mai

Stefana Muresan

Publicistul Stelian Tănase elogiază Oradea: „Cum ar fi ţara asta dacă toate oraşele s-ar afla la nivelul de civilizaţie întâlnit la Oradea?”

Stefana Muresan

Terenuri gratuite oferite de Primăria Lugoj

redactia

Banca Transilvania a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind BCR!

Stefana Muresan

Munca la distanță în contextul epidemiei Covid-19. Ce măsuri pot lua angajatorii în această perioadă?

Ligia Voro

Soluții inovative pentru industria laptelui și a cărnii prezentate de firmele clujene la Expo-Conferința Meat.Milk

Stefana Muresan

Sibiul va deveni un oraș prietenos pentru bicicliști, pe bani europeni

Stefana Muresan

Contracte de 33 de milioane de lei semnate cu 20 de firme în cadrul POR. Opt companii sunt din Transilvania și Banat

Ion Surdu

CIA Aboliv mizează pe o cifră de afaceri de 18 mil. euro

Stefana Muresan

Eurostat: printre statele unde industria este cea mai semnificativă activitate economică

Papuc Irina

Schimbări în aționariatul Luxten, proprietarul AEM Timișoara

Stefana Muresan

Leave a Comment