Sanatate Timiș Ultimele stiri

La Timişoara s-a deschis cea mai mare unitate de tratare a marilor arşi din România, o investiţie de cinci milioane de euro

România oferă în acest moment, prin intermediul centrului de mari arşi de la Timişoara, inaugurat miercuri, condiţii mai bune pe acest segment spitalicesc decât cunoscuta AKH din Viena, spun specialiştii.

 

În urma unei investiţii de cinci milioane de euro, Timişoara are, de miercuri, cel mai mare centru de tratare a marilor arşi din România. Acesta funcţionează la Casa Austria, în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi va oferi condiţii la nivel european pentru tratarea pacienţilor care au suferit arsuri grave. Săptămâna viitoare urmează deschiderea, la Iaşi, a unui centru de mari arşi similar ca şi număr de locuri, dar şi ca investiţie.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a inaugurat, alături de preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, şi managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, la deschiderea activităţii noii unităţi medicale. Amenajată pe banii consiliului judeţean şi dotat cu aparatură finanţată de Ministerul Sănătăţii, clinica oferă cele mai bune condiţii pe care o unitate medicală de gen o oferă în orice ţară europeană.

„Vedeţi că de când am venit zâmbesc. Zâmbesc pentru că în sfârşit avem un un centru pentru mari arşi. Am fost în mai multe ţări europene şi am văzut mai multe unităţi de acest gen. Astăzi pot să vă spun că sunt mândră că sunt româncă. Ceea ce este important, este că începând de mâine acest centru va putea să trateze pacienţi”, a declarat Sorina Pintea.

Tot ministrul Sănătăţii a anunţat că a fost aprobată finanţarea pentru plata a două linii de gardă complete pentru noul centru. În plus, au mai fost aprobate şi două posturi de medici specialişti, care vor lucra exclusiv în cadrul centrului de mari arşi.

„Acestea sunt condiţiile cerute de standardele europene. Sunt 50 de persoane care vor deservi unitatea, acestea sunt standardele europene”, a subliniat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean.

Conform acestuia, toate saloanele centrului sunt realizate şi dotate cu aparatură care oferă gradul maxim de protecţie împotriva infecţiilor.

„Acest tip de pacienţi au nevoie de un nivel maxim de protecţie, diferit de tot ce se oferă la orice alte intervenţii. În cadrul acestor saloane de găzduire a marilor arşi se pot efectua şi mici intervenţii chirurgicale, există inclusiv aparat de anestezie, pacientul poate fi intubat”, a mai declarat Craina.

În cursul săptămânii viitoare se va deschide o unitate similară şi la Iaşi a anunţat Sorina Pintea. În acest fel, România va putea oferi marilor arşi posibilitatea unor tratamente la cel mai înalt nivel, dar la preţuri mai bune decât cele de la clinicile din străinătate, acolo unde erau transferaţi pacienţii din ţară, pentru că în România nu existau condiţii de acest gen.

Vestea cea mai bună pentru unitatea medicală timişoreană este că toate cinci boxe amenajate sunt perfect funcţionale, dar numai trei au fost deschise pentru că celelalte două nu au fost preluate încă de Consiliul Judeţean. „Zilele viitoare va avea loc şi preluarea acestora”, a mai subliniat ministrul Sănătăţii.

Related posts

România, prezență constantă la Maison & Objet Paris

Ligia Voro

Gabriela Streza, noul director de marketing al AdePlast

Stefana Muresan

Lista măsurilor fiscal-bugetare anunţate de ministrul Economiei

redactia

Cinci măsuri solicitate Guvernului din partea IMM-urilor din România

Papuc Irina

Comisia Europeană: se așteaptă o încetinire a economiei românești pentru anii 2020 și 2021

Papuc Irina

150 de tineri experimentează educație prin aventură în România

Ligia Voro

Proiect de finanţare europeană pentru 90 de idei de afaceri din Nord-Vest, lansat la Cluj

Stefana Muresan

The MIPIM Awards 2017 winners

Ionut Oprea

[Enjoy Transylvania!] The Palace of Culture – A masterpiece of the Transylvanian Secession style. Over 100 years of art and culture

Transilvania Business

Proiect de peste 80 mil. euro, depus spre finanţare europeană, pentru „autostrada” Dunării

redactia

Expresul de Brașov a ajuns la București în două ore

Nora Dumitrescu

Verlinne: Haine naturale, harmless, încântătoare și produse la noi în România – povestea brandului care promovează moda curată și sustenabilă

Papuc Irina

Competențe digitale pentru persoanele peste 51 de ani printr-un proiect UE

Traian Dan

Motorola Solutions va asigura funcționarea stațiilor radio pe aeroporturile din București în următorii 5 ani

Papuc Irina

Mobilierul de Șimleu a făcut profit dublu înainte de criză

Nora Dumitrescu

ADR Centru: Peste 200 milioane de lei pentru reabilitarea patrimoniului cultural

Stefana Muresan

Nouă maternitate la Timişoara din fonduri transfrontaliere, investiție de 12.5 milioane de euro

redactia

Un actor şi un arhitect au readus la viaţă un brand românesc iubit de mulţi

Stefana Muresan

Transportul din Maramureș, modernizat pentru aducerea de turiști

Nora Dumitrescu

Autostrada Sebeș -Turda, gata în 2020

Nora Dumitrescu

Arad: Podgoria Miniş-Măderat, promovată turistic printr-un program dedicat sărbătorilor pascale

redactia

Aradul vrea să acceseze fonduri europene de 48 mil. euro pentru dezvoltarea transportului public

redactia

11even Experiences Oradea va avea loc online, pe toată durata lunii decembrie

Traian Dan

Cererile de negociere cu băncile aproape s-au dublat față de 2018

Ligia Voro

Leave a Comment