Sanatate Timiș Ultimele stiri

La Timişoara s-a deschis cea mai mare unitate de tratare a marilor arşi din România, o investiţie de cinci milioane de euro

România oferă în acest moment, prin intermediul centrului de mari arşi de la Timişoara, inaugurat miercuri, condiţii mai bune pe acest segment spitalicesc decât cunoscuta AKH din Viena, spun specialiştii.

 

În urma unei investiţii de cinci milioane de euro, Timişoara are, de miercuri, cel mai mare centru de tratare a marilor arşi din România. Acesta funcţionează la Casa Austria, în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi va oferi condiţii la nivel european pentru tratarea pacienţilor care au suferit arsuri grave. Săptămâna viitoare urmează deschiderea, la Iaşi, a unui centru de mari arşi similar ca şi număr de locuri, dar şi ca investiţie.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a inaugurat, alături de preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, şi managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, la deschiderea activităţii noii unităţi medicale. Amenajată pe banii consiliului judeţean şi dotat cu aparatură finanţată de Ministerul Sănătăţii, clinica oferă cele mai bune condiţii pe care o unitate medicală de gen o oferă în orice ţară europeană.

„Vedeţi că de când am venit zâmbesc. Zâmbesc pentru că în sfârşit avem un un centru pentru mari arşi. Am fost în mai multe ţări europene şi am văzut mai multe unităţi de acest gen. Astăzi pot să vă spun că sunt mândră că sunt româncă. Ceea ce este important, este că începând de mâine acest centru va putea să trateze pacienţi”, a declarat Sorina Pintea.

Tot ministrul Sănătăţii a anunţat că a fost aprobată finanţarea pentru plata a două linii de gardă complete pentru noul centru. În plus, au mai fost aprobate şi două posturi de medici specialişti, care vor lucra exclusiv în cadrul centrului de mari arşi.

„Acestea sunt condiţiile cerute de standardele europene. Sunt 50 de persoane care vor deservi unitatea, acestea sunt standardele europene”, a subliniat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean.

Conform acestuia, toate saloanele centrului sunt realizate şi dotate cu aparatură care oferă gradul maxim de protecţie împotriva infecţiilor.

„Acest tip de pacienţi au nevoie de un nivel maxim de protecţie, diferit de tot ce se oferă la orice alte intervenţii. În cadrul acestor saloane de găzduire a marilor arşi se pot efectua şi mici intervenţii chirurgicale, există inclusiv aparat de anestezie, pacientul poate fi intubat”, a mai declarat Craina.

În cursul săptămânii viitoare se va deschide o unitate similară şi la Iaşi a anunţat Sorina Pintea. În acest fel, România va putea oferi marilor arşi posibilitatea unor tratamente la cel mai înalt nivel, dar la preţuri mai bune decât cele de la clinicile din străinătate, acolo unde erau transferaţi pacienţii din ţară, pentru că în România nu existau condiţii de acest gen.

Vestea cea mai bună pentru unitatea medicală timişoreană este că toate cinci boxe amenajate sunt perfect funcţionale, dar numai trei au fost deschise pentru că celelalte două nu au fost preluate încă de Consiliul Judeţean. „Zilele viitoare va avea loc şi preluarea acestora”, a mai subliniat ministrul Sănătăţii.

Related posts

Tranzacția ExxonMobil – Lukoil, blocată pe motiv de „siguranță națională”

Traian Dan

2 ore de educație altfel – timpul potrivit pentru a te pregăti de viitor

Ligia Voro

OMV Petrom, investitie de 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor

Stefana Muresan

Romania at ExpoReal 2017

Ionut Oprea

Excedent bugetar de 13 milioane de lei la Alba Iulia. Cum vrea Primăria să cheltuie banii

Papuc Irina

Eximtur, creştere pe toate segmentele de business

Stefana Muresan

Noi investiții în Oradea: Drum colector şi pasaj pentru Centrul Intermodal

redactia

Arctic donează 50 de mașini de spălat rufe și 25 de frigidere spitalelor din țară

Ion Surdu

VCST Alba – spirit de echipă, motivație și competitivitate

Ligia Voro

Autostrada Sebeş-Turda: Exproprieri suplimentare de 447.000 lei

Stefana Muresan

Dedeman deține peste 5% din Transelectrica

Stefana Muresan

CBRE a consiliat Regus pentru deschiderea unui nou centru în Sun Plaza, București

Papuc Irina

Trei locații pentru primul aquapark al Clujului

Nora Dumitrescu

Cum a afectat Covid-19 comerțul internațional de mărfuri: lovituri pentru industria Automotive și energie, dar surpriza vine din altă parte

Papuc Irina

Acord comercial semnat între Corteva Agriscience™ și Pro Farm Technologies

Ligia Voro

Cel mai puternic motor Dacia din istorie, dezvoltat împreună cu Mercedes, disponibil din februarie

redactia

Turism Băile Felix a cumpărat 555.000 de acţiuni SIF Oltenia, în ultima şedinţă din 2018

redactia

14 septembrie – termenul limită pentru depunerea dosarelor pentru CECCAR

Ligia Voro

O Medalie a Centenarului va ajunge la 100 de personalități printre care Trump, Merkel, Macron

Stefana Muresan

Mihai Aniței, director general AZOMUREȘ: “Este foarte important ca fiecare să realizeze că AZOMUREȘ produce valoare adăugată în România și pentru România” (I)

Ligia Voro

Heliport la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Ligia Voro

Antreprenorul bistrițean Ioan Petruț, nouă afacere în domeniul IT&C

Stefana Muresan

Excelenţa, răsplătită la Ziua Naţională a Bălţatei

Ligia Voro

Clujenii sunt așteptați din nou în stradă. De data asta la Art in the Street 2019

Ligia Voro

Leave a Comment