IT&C Turism Ultimele stiri

Premieră: Legrand și Samsung lansează o soluție pentru camere de hotel inteligente

Legrand și Samsung anunță lansarea în țara noastră a unei soluții dedicate industriei hoteliere, care permite controlul inteligent al camerelor, atât din perspectiva oaspeților, cât și din cea a administrației hotelurilor.

 

Astfel, oaspeții pot seta temperatura, nivelul iluminării, deplasarea draperiilor sau funcții specifice camerelor de hotel, afișate pe ecranul televizorului Samsung, prin simpla utilizare a telecomenzii. Mai mult, aceștia pot solicita efectuarea serviciilor de curățenie, folosind aceeași soluție, ceea ce permite optimizarea rutei cameristelor, care beneficiază și de o ghidare online spre destinaţia cea mai apropiată care trebuie împrospătată. Personalizarea poate să ajungă până la programarea accesului la diferite facilități recreative pe care le oferă unitatea de cazare (ore de yoga, de masaj etc). Odată setate preferințele ca profil al vizitatorului, acesta se va putea bucura de confort personalizat de cate ori revine în hotelul respectiv.

Soluția Samsung LYNK HMS (Hotel Management System) transformă televizorul din camera de hotel într-un hub de control și management, combinând principalele atribute tehnice într-o interfață ușor de utilizat și interactivă. Pe lângă facilitățile de administrare a camerei (RMS), hotelurile mai pot accesa un sistem de control a energiei (EMS), serviciul de control în cameră (IRC) și funcția de gestionare a conținutului (CMS).

Credem că domeniul hotelier are un potențial important de dezvoltare în România, cu o creștere constantă a numărului de turiști, dar și a așteptărilor acestora în ceea ce privește utilizarea tehnologiei. Reprezentanții hotelurilor știu că serviciile îi diferențiază și determină decizia de a reveni din partea oaspeților. Se pune întrebarea dacă ne putem permite să ignorăm investiția în tehnologie, când numărul dispozitivelor conectate la nivel global va crește de 10 ori, în 2020 față de anul curent. Legrand se situează, ca întotdeauna, printre promotorii inovației și prezintă, în premieră pentru domeniul hotelier, două soluții pentru controlul inteligent al camerelor de hotel, a declarat Călin Pașcalău, Director General Legrand România.

Soluţiile Legrand pot fi insalate atât în hotelurile noi, cât şi în faza de renovare uşoară, într-o manieră non-invazivă.

Dacă este planificată schimbarea prizelor și întrerupătoarele în camera de hotel, de ce să nu alegem variante care pot fi controlate inteligent și de ce nu am adăuga echipării camerei și un
ecran intuitiv, pentru ca vizitatorii să se bucure de o experiență premium, peste așteptări ? Mai ales că toate acestea pot fi asigurate fără să fie nevoie de cablaje speciale, care să presupună intervenții asupra finisajului pereților, a adăugat Călin Pașcalău, Director General Legrand România.

De asemenea, Legrand oferă o altă variantă customizabilă pentru controlul inteligent al camerelor de hotel, și anume UX, care include o serie de dispozitive care pot fi personalizate în funcție de nevoile hotelului. Pot fi alese de la unul la zece dispozitive diferite pentru managementul camerei, printre care echipamentele de comandă tactile, care permit controlul iluminatului, al temperaturii, al draperiilor sau setarea anumitor scenarii (de exemplu, la un moment al zilei se trag draperiile, se aprinde lumina etc.). Solutia UX include și cititoare inteligente: înainte de intrarea în cameră există un dispozitiv care permite accesul pe bază de card și care afișează statusul camerei și numărul acesteia.

Soluția UX Legrand pentru hoteluri a fost implementată până acum cu succes în hoteluri din întreaga lume, atât în cazul unor unități noi, precum Jumeirah Gate din Dubai, cât și al unor hoteluri de o eleganță clasică, precum Vista Hotel Como din Italia.

 

Related posts

Proiectul de buget pe 2019: Un plus de 54,9% la Transporturi, de 64,6% la Sănătate şi de 46,7% la Educaţie

redactia

La Cluj-Napoca, nu îţi mai baţi capul cum plăteşti biletul

Ligia Voro

CJ Cluj a investit în acest an 183 mil. euro în reabilitarea infrastructurii rutiere judeţene

redactia

Tânărul absolvent de Harvard care s-a întors în România și îi pregătește pe elevi pentru universitățile de top din străinătate

redactia

Colaborarea e cuvântul cheie: mediul de afaceri transilvănean a devenit un ecosistem

Ligia Voro

PRIA Oncology

Ionut Oprea

Chatbotul Ioana îi ajută pe angajaţii Groupama cu informaţii și suport IT

Traian Dan

Contracte de finanţare de peste 13 mil. euro, semnate de firme private cu ADR Vest în cadrul Regio-POR

Stefana Muresan

Ambarcațiunile cu motoare termice, interzise pe marile lacuri ale Clujului

Nora Dumitrescu

Consultare pentru instalarea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice pe A1 și A2

Ligia Voro

Wizz Air comandă încă 10 aeronave Airbus A321ceo, care vor fi livrate în 2018 şi 2019

Stefana Muresan

Promisiuni de finanțare pentru Sala Polivalentă din Oradea și pentru stadion

Traian Dan

Subsidiara locală grupului internațional El Grupo Número 1, noul chiriaș al P3 Bucharest A1

Ionut Oprea

Din 15 martie se vor acorda finanțări pentru panouri fotovoltaice

Stefana Muresan

Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO 2020

Transilvania Business

[Enjoy Transylvania!] Apele de băut din Transilvania

Transilvania Business

Obrist Eastern Europe: puterea tehnologiei, a inovării și a echipei

Nicolae Pop

Finanțare de peste 400 mil. lei pentru varianta de ocolire Satu Mare

redactia

Cartierul Nufărul I din Oradea se va încălzi cu energie geotermală din fonduri UE

Traian Dan

Proiectul deșeurilor din Mureș, aproape de finish  

Ligia Voro

Cooperativa Țara Mea absoarbe divizia de livestock a Hunland România și începe procedurile pentru adeziunea Premium Porc

Stefana Muresan

Valoarea AFI Cotroceni a depășit jumătate de miliard de euro

Ionut Oprea

Arad: 300 de biciclete pentru elevi, din bani europeni

Stefana Muresan

Vola.ro și Revolut prezintă obiceiurile de călătorie ale românilor în vacanță

redactia

Leave a Comment