Industrie Timiș

Evoluţia industriei din Banat, dezbătută la Timişoara de firmele locale şi specialişti, în cadrul unui nou eveniment

Specialiştii din mai multe domenii ale economiei se întâlnesc la Timişoara pentru a dezbate despre cum se va implementa cea de a patra revoluție industrială, în zona Banatului. Pe 30 octombrie, Va avea loc conferinţa „Factory 4.0”. Întâlnirea din capitala Banatului vine după altele asemănătoare, organizate la Bucureşti şi la Sibiu.

Pentru a-și depăși condiția de economie bazată pe consum, România trebuie să treacă la noile modele economice, la roboți, digitalizare și automatizare. Fără investiții semnificative în tehnologie, vom rata a patra revoluție industrială, Industry 4.0, iar economia românească va pierde semnificativ la capitolul competitivitate.

„Timișoara, Aradul, în general Vestul României reprezintă deja un model despre modul în care pot fi construite business-uri sustenabile. Pentru a trece însă la nivelul următor, este nevoie de adoptarea noilor tehnologii, de la digitalizarea operațiunilor la liniile de fabricație complet automatizate, conform lui Marius Hărătău, din partea organizatorilor.

În cadrul workshop-ului Factory 4.0, zeci de oameni de afaceri, experți în tehnologie, manageri și angajați a unor companii interesate de inovație și tehnologie sunt aşteptaţi să discute despre digitalizare, robotizare, securitate cibernetică, automatizare, pregătirea angajaților pentru Industry 4.0.

La evenimentul din Timișoara, al treilea din seria de workshop-uri Factory 4.0 după Sibiu și București, experții de la mai multe companii din domeniul tehnologiei, vor veni cu soluții concrete în acest domeniu.

,,Economia mondială se află în momentul unor schimbări fundamentale, determinate de a patra revoluție industrială, Industry 4.0. Implementarea robotizării, automatizarea proceselor, optimizarea fluxurilor de producție cu ajutorul software-urilor dedicate și AI – sunt elemente care vor face tot mai mult diferența la capitolul competitivitate. Economia românească, investitorii trebuie să se focuseze pe noile tehnologii, pentru a nu rata cursa globală pentru competitivitate’’, a mai spus Hărătău.

În cadrul evenimentului, experții vor prezenta, în cadrul a șase module teoretice și șase ateliere de lucru, informații esențiale despre proiectele de digitalizare, de la automatizare și Big Data & Analytics, la Integrarea sistemelor, Simularea realității, Internet of things, Securitatea Cibernetică, Servicii Cloud, Print 3d și Realitatea Augumentată.

Vor fi abordate teme precum ,,Industry 4.0: oameni, procese și tehnologii’’; Optimizarea costurilor și eficientizarea proceselor de  inginerie complexe’’; ,,Industry 4.0 – O revoluție în robotică’’; ,,Securitate cibernetică și automatizare în fabrica viitorului’’.

La Factory 4.0 Timișoara, participarea este gratuită, iar înscrierile pot fi făcute pe www.factory40.ro. Evenimentul va avea loc la Hotel Timişoara.

Related posts

Pentru clienții companiei, wenglor transformă viziunea industriei inteligente 4.0 în realitate

redactia

Eberspacher, Plexus, Nidec, H Essers, Connectronics și Inteva, la Târgului Meseriilor din Oradea

Stefana Muresan

A început târgul internațional Demo Metal 2019

Papuc Irina

Leave a Comment