Antreprenori Ultimele stiri

Singurul restaurant-pescărie din Europa aprovizionat direct din portul Villajoyosa

Antreprenorul român Sorin Barbu, fondatorul lanțului de restaurante cu specific Spaniol Alioli, deschide oficial porțile La Pescaderia, concept de magazin tip pescărie care deține singurul restaurant din Europa aprovizionat cu pește și fructe de mare de captură direct din portul Villajoyosa de lângă Alicante, Spania.

 

Este pentru prima dată în istoria de zeci de ani a acestui port când o firmă privată non-spaniolă are acces direct la licitațiile zilnice, și aduce pește de captură la prima mână, în maxim 48h, fără să urmeze traseul standard din 4 pași: Port – Piețe de pește en gros din Spania – Piețe en detail din Europa și Restaurant.

Portul Villajoyosa din Spania este una din sursele principale de pește și fructe de mare de captură de unde se aprovizionează marile piețe en gros din Barcelona, Madrid și Valencia, cei mai importanți furnizori de pește proaspăt pentru țări precum Franța, Italia, Olanda și întreaga Europă.

“Este un moment istoric pentru industria de restaurante din Europa și, ca român, sunt extrem de încântat să pun România pe o hartă cheie în domeniul culinar din Spania. Clienții noștri se pot bucura de acum de produse la nivelul restaurantelor din capitale cu tradiție culinară, direct de la sursă. Deocamdată aducem o cantitate lunară de 1600 kg de pește, iar în acest moment avem în meniu aproximativ 30 de specii de pește și fructe de mare proaspete, între care specialități cum sunt creveții roșii și homarii albaștri. Cele mai vândute produse sunt barbunul, scorpia de mare, dorada sălbatică, lufărul, calamarul extra, caracatița și creveții roșii”, declară Sorin Barbu, fondator La Pescaderia by Alioli.

Conceptul de pescărie cu restaurant La Pescaderia are o bucătărie deschisă unde chef-ul internațional de originie italiană, Andrea di Russo, gătește personal produsele de pește pentru a fi consummate pe loc sau pentru a fi luate acasă. Principalele modalități de preparare se axează pe specificul spaniol și portughez la plită sau la cuptor.

Un element de inovație este investiția antreprenorului Sorin Barbu într-un sistem de livestreaming care le va permite în curând clienților să aleagă, din fața unui laptop sau a unui telefon mobil, produsele dorite direct din galantar, simulând astfel experiența de alegere a produselor din piața de pește.

“Prin acest concept ne-am asumat totodată și misiunea de a educa piața din România în privința diferenței majore care există între peștele de acvacultura (crescătorie) și peștele de captură, mai ales pentru sănătate. Peștele de acvacultură consumă hrană ce conține făina de pește și animală, antibiotice și antidepresive pentru că trăiesc în țarcuri și au tendința să se canibalizeze. În țările din vest nu se mai consumă deloc pește de baltă, considerat un pește sanitar, care este folosit doar pentru pescuit sportiv”, explică Sorin Barbu.

În ultimii 5 ani, un număr semnificativ de restaurante românești au evoluat către a le oferi clienților experiențe gastronomice deosebite.

“Principalele provocări în managementul restaurantelor din București sunt legate de stabilizarea și motivarea echipelor, având în vedere deficitul de personal, autenticitatea conceptului, accesul la materie primă proaspătă și consecvența calității produselor și a serviciilor. Noul parteneriat cu Portul de Peste Villajoyosa ne ajută să redăm și în Romania aceeași calitate a produselor și a serviciilor de care au parte și spaniolii. Un nou stil de viață sănătos. Pește de captură proaspăt, adus direct din port”, declară Bianca Barbu, co-fondator La Pescaderia.

Pentru La Pescaderia by Alioli, situată în Complexul Pipera Plaza pe Șoseaua București Nord 18 în orașul Voluntari, Sorin Barbu a început cu o investiție de 180.000 de euro și estimează la finele anului 2019 o cifră de afaceri de 350.000€. Săptămânal, peste 500 de clienți calcă pragul La Pescaderia, iar produsele proaspete sunt aduse de 8 ori pe lună.

Antreprenorul român Sorin Barbu are o experiență de peste 17 ani în domeniul HoReCa. Cele două restaurante, insula Alioli din Mega Image Barbu Văcărescu și restaurantul La Finca by Alioli, împreună cu cele două food truck-uri pe care le deține, i-au adus la finalul anului 2018 o cifră de afaceri de 1.230.000€.

 

Related posts

Obiectivul BNR: păstrarea stabilităţii recâștigate și asigurarea lichidităţii

Traian Dan

Enel X România va instala 2.500 de puncte de încărcare pentru maşinile electrice

redactia

Brașov: Din 2020, doar cu autovehicule Euro IV în centrul orașului pentru transportul special și greu

Papuc Irina

Cele mai profitabile afaceri mureşene: locurile 16-32

Ligia Voro

Bistrița Năsăud: Un artist a creat un sat tradiţional la poalele Munţilor Rodnei

redactia

HAGAG demarează lucrările la H VICTORIEI 109

Stefana Muresan

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: Următorii 25 de ani ar trebui să însemne mai multă cercetare şi inovare

redactia

Digital Park – Spațiu inovativ pentru afaceri colaborative

redactia

Târgul Meşterilor Populari, ediția a XXVII-a, în weekend, la Oradea

Traian Dan

Compania clujeană Mendola Pro, afaceri de peste 4 mil. euro cu magazinele de decorațiuni Nobila Casa

Stefana Muresan

Sovata, dezvoltată cu proiecte și bună administrare

Florin Marcel

Bihorenii învață de la unguri despre managementul bazinelor didactice

Traian Dan

Finanțări de aproape 421 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

redactia

Tinerii defavorizați din Ardeal, finanțați de petroliști să ajungă șoferi

Nora Dumitrescu

351 de cereri de finanțare au fost depuse în Programul „Innotech Student”

Traian Dan

Începe construirea celui de-al V-lea Parc Industrial Tetarom în Cluj

redactia

Ardealul vrea să treacă la agricultura premium

Stefana Muresan

De Longhi România angajează 60 de muncitori pentru fabrica de la Salonta

Traian Dan

S-a lansat Magnet CV, cea mai nouă platformă de locuri de muncă din Mureș, Sibiu și Cluj

redactia

Wetterbest a preluat integral Cortina WTB

Ligia Voro

Platforma digitală de de servicii medicale Docbook atrage o investiţie de 600.000 Euro pentru dezvoltarea unei platfome de telemedicină

Papuc Irina

Serge Durand a fost numit şef peste operaţiunile Airbus din România

Stefana Muresan

Airbus Helicopters Romania vrea să repare elicopterele din flota Inspectoratoratului General de Aviație al MAI

Ion Surdu

Compania bistrițeană MIS Grup, contract de peste jumătate de milion de lei cu CFR

redactia

Leave a Comment