Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România: prețurile la serviciile culturale au înregistrat cel mai mare declin din UE, în ultimul deceniu

Preţurile serviciilor culturale (cinematografe, muzee, teatre, librării, grădinii zoologice, taxa radio TV) în Uniunea Europeană au crescut, în medie, cu 1,7% pe an în perioada 2010 şi 2018, însă în trei state membre aceste preţuri au scăzut, iar cele mai mari reduceri au fost înregistrate în România (minus 1,5% pe an în medie), arată datele publicate vineri de Eurostat și analizate de Agerpres.

Conform sursei citate, între anii 2010 şi 2018, preţul ziarelor şi periodicelor în Uniunea Europeană a crescut cu 34%, iar în cazul cărţilor s-a majorat cu 9%, în condiţiile în care, pe ansamblu, preţurile în UE au crescut cu 12%. În contrast, preţul echipamentelor de procesare a informaţiei în UE a scăzut cu 41% în aceeaşi perioadă, în timp ce preţul pentru echipamentele de receptare, înregistrare şi reproducere de sunet şi imagine a scăzut cu 38%.

Între 2010 şi 2018, preţul ziarelor şi periodicelor a crescut în fiecare ţară membră UE, cu excepţia Ciprului. Cele mai mari creşteri de preţ s-au înregistrat în Malta şi Lituania, cu scumpiri medii pe an de 8,2% respectiv 6,9%, în timp ce în Cipru preţurile au scăzut în medie cu 0,6% pe an.

Foto: Andrey Petrovas/shutterstock

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Trafic restricționat astăzi pe Autostrada A1, până la ora 16.00

Articolul următor

Alertă: Fan Courier avertizează asupra unui nou atac de tip phishing

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share