Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Castrul de la Porolissum va fi mai atractiv pentru turiști

Un proiect de hotărâre care vizează dezvoltarea infrastructurii turistice și punerea în valoare a Complexului Arheologic Porolissum va fi supus la vot.

Consilierii județeni din Sălaj se vor pronunța în 28 octombrie asupra unui program care vizează mai multe proiecte propuse într-o abordare unitară care vor asigura conformarea cu reglementările urbanistice specifice destinate unui monument clasa A, așa cum este inventariat obiectivul (realizarea unui plan urbanistic zonal).

Un alt țel este realizarea unor intervenții destinate infrastructurii turistice menite să asigure amenajarea și realizarea unor facilități de vizitare specifice, diversificarea informării publicului vizitator, dar și să contribuie la atractivitatea obiectivului istoric amintit.

Porolissum este cel mai nordic bastion al Imperiului Roman din Provincia Dacia, vechi de 2.000 de ani. Unic în Transilvania de Nord, dar şi în ţară, cu o suprafață de 500 ha, Porolissum este practic un uriaş muzeu în aer liber şi un reper al Sălajului ca obiectiv turistic de interes local, regional şi european.

Construit din lemn la început, amfiteatrul roman a fost reconstruit din piatră în anul 157 d. Chr, sub comanda împăratului Marcus Aurelius. Arena amfiteatrului de la Porolissum o depășește pe cea a amfiteatrului de la Ulpia Traiana – capitala Daciei – colonie edificată de împăratul Traian. Arena de la Porolissum poate găzdui proiecţii de film în aer liber, dar și concerte.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, pregătit pentru acreditarea activității de transplant de inimă

Articolul următor

O nouă structură va analiza cauzele ce împiedică companiile românești să acceadă pe piața altor state UE

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
2
Share