Finante-banci Ultimele stiri

Libra Internet Bank, profit de 91 milioane de lei pentru primele 9 luni, în creștere cu 21%

Libra Internet Bank a obținut, în primele 9 luni ale acestui an, un profit net de 91 milioane de lei, cu 21% mai mult decât valoarea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut (75 milioane de lei). Ținta de profit stabilită pentru acest an este de 95 milioane de lei.

„Abordarea noastră de nișă funcționează. După încheierea celui de-al treilea trimestru, pot spune că sunt șanse foarte mari pentru a depăși semnificativ ținta de profitabilitate din 2019”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

În luna septembrie activele nete ale Libra Internet Bank au fost de 5,46 miliarde de lei, iar soldul creditelor a ajuns la 3,96 miliarde de lei, în creștere cu 22% față de valoarea înregistrată la finalul anului trecut (3,25 miliarde de lei). După primele 9 luni ale acestui an, soldul surselor a fost de 4,96 miliarde de lei, în creștere cu aproximativ 4% față de finalul lui 2018 (4,76 miliarde de lei), iar rata de neperformanță a rămas la un nivel foarte bun, cu o valoare înregistrată de 2,21%.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice bănci din Romania, cu o medie anuală a creșterii activelor de peste 30%, în ultimii 5 ani. Banca este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor și acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și inovației în banking.

Related posts

Sibiu Quality Days 2019, a 10-a ediție

Nicolae Pop

Speakerii L.I.F.T. 2019: Călin Ştefănescu, antreprenor

Ligia Voro

Moldovenii de la Dedeman vor preluarea integrală a Cemacon, la 55 de bani pe acţiune

Stefana Muresan

Leave a Comment