Real Estate Timiș

Se extinde proiectul ISHO din Timişoara, cu două blocuri turn şi o sală de expoziţii

Consilierii locali timişoreni au aprobat, în şedinţa de marţi, un nou Plan Urbanistic Zonal care propune ridicarea unui nou ansamblu imobiliar, în apropierea actualului complex ISHO, pe platforma fostei fabrici ILSA din Timişoara. Conform proiectului, acesta este o extindere a actualului ansamblu mixt de birouri, locuinţe şi servicii, deja în mare parte ridicat.

Zona fostei fabrici ILSA din Timişoara va fi aproape integral ocupată cu noi clădiri, odată ce se va pune în funcţiune şi cel mai nou proiect, care prevede ridicarea unui nou complex imobiliar. Iniţial achiziţionată de omul de afaceri Ovidiu Tender, fabrica a fost dărâmată, iar terenul, poziţionat excelent faţă de zona centrală a oraşului, folosit pentru dezvlotarea unui ansamblu imobiliar. Lucrările au fost demarate, dar ulterior au fost oprite, Tender având probleme cu legea. Au fost ridicate o mică parte din clădirile de blocuri, dar proiectul a intrat în conservare.

Aceasta, până când cea mai mare parte a terenului a fost preluat de omul de afaceri local, Ovidiu Şandor, împreună cu fondul de investiţii care a preluat de la el şi proiectul City Business Center, dezvoltat pe terenul fostei fabrici Modatim, aparţinând familiei lui Şandor. Acum, noua dezvoltare imobiliară ISHO va avea un „frate” mai mic, care va fi ridicat în extinderea primului.

„Prezenta documentație, propune realizarea unui ansamblu compus din locuințe colective, spațiu expozițional, servicii, birouri și parcaje, ca extindere a PUZului aprobat prin HCL 246/2017. Terenul este situat în intravilanul municipiului Timișoara, pe bv. Take Ionescu, la nr. 46B, acesta a făcut parte din incintă fostei fabrici de prelucrare a lânii ILSA. Zona din care face parte amplasamentul propus are un mare potențial imobiliar, datorat apropierii de centrul istoric și dezvoltării recente de pe parcelă învecinată, complexul ISHO. Parcelele propriu-zise, se află în proprietatea societății TENDER SĂ cu drept de superficie în favoarea societății TAKE PROJECT SRL, beneficiară acestui proiect. Terenul studiat are suprafața totală de 13 013 mp. Accesul se va face direct din bv. Take Ionescu, pe proprietatea identificată cu nr.top. 5617/1/1/3, ce aparține societății TRUSTEE SA, cu drept de servitute în favoarea beneficiarului. Situația juridică a accesului, va fi reglementată prin această documentație ”, se spune în proiectul de PUZ existent pe site-ul primăriei.

Noul complex este o completare a ISHO şi propune cam aceiaşi structură, cu blocuri şi spaţii verzi, noutatea fiind un spaţiu expoziţional.

„ Se propune extinderea zonei cu funcțiune mixtă din Ansamblul ISHO, astfel: Dezvoltarea unei zone mixte cu funcțiuni de locuințe colective, spațiu expozițional, servicii, birouri și parcaje; Rezervarea terenurilor pentru realizarea lucrărilor de infrastructură, rezolvarea acceselor și parcajelor; Asigurarea caracterului verde al zonei, prin rezervarea suprafețelor de teren necesare ”; se mai spune în documentaţia existentă.

Cum va arăta noul complex? Va avea atât un bloc de patru etaje, dar şi două turnuri, unul cu 29 de etaje. De asemenea, există şi un spaţiu expoziţional.

„ Se propune continuarea frontului de locuințe colective, P+4E de pe malul Begăi și amplasarea a două clădiri turn, tot de locuințe colective, P+16E și P+29E, astfel încât terenul rămas liber să poată asigura un spațiu public de calitate. În ideea susținerii mișcărilor artistice din ultima perioadă se propune ca și pe terenul studiat să fie amplasat un volum P+1E, cu funcțiunea de spațiu expozițional. Se urmărește crearea unei legături pietonale cu incinta depoului de tramvaie, ce urmează să fie reabilitată și deschisă publicului tot ca spațiu expozițional. Prin urbanizarea terenului studiat se încheie procesul de reabilitare a zonei ILSA, astfel, crescând calitatea vieții în întreaga zonă ”, se mai spune în documentaţia pentru PUZ.

Related posts

Arhitecţii-dezvoltatori REDESIGN, proiect imobiliar exclusivist de 15 mil. euro în Brașov

Stefana Muresan

Compania bistrițeană Record, trei contracte importante pe final de an

Stefana Muresan

Bani europeni pentru înnoirea flotei de tramvaie a Timișoarei 

Ligia Voro

Firmele testate de către vizitatori la Noaptea Companiilor

Ligia Voro

Frisbo, prima platformă de e-fulfillment din România, atrage o investiție de 500.000 de euro din partea Neogen

Stefana Muresan

Alesonor, alte 21 de locuinţe în ansamblul Amber Gardens

Stefana Muresan

BANDAI NAMCO ENTERTAINMENT SE MUTA IN ORHIDEEA TOWERS

Stefana Muresan

Germanii de la Dalli au produs, la Timișoara, detergent de peste 70 mil. euro

Stefana Muresan

PROFI ajută prin angajări

Ligia Voro

Canadienii de la Litens, fabrică în Timiș

Stefana Muresan

Patru societăţi din domeniul semnalizării rutiere, sancţionate cu un aproape 700.000 de euro de Consiliul Concurenţei

Robert Bloancă

CJ | Noul sediu EBS – NTT Data

Transilvania Business

O nouă echipă preia conducerea AICPS. Top 3 premii, invitați și tendințe. Conferința AICPS.

Ligia Voro

La Timişoara, primăria pregăteşte o autostradă pentru biciclete lungă de 17 kilometri, o investiţie, 3,6 milioane euro

Robert Bloancă

Silviu Stratulat, speaker at Eurogrowth 2017, a one-of-a-kind, cross-border M&A conference in London organized by ACG

Ionut Oprea

Moldovenii de la Dedeman vor preluarea integrală a Cemacon, la 55 de bani pe acţiune

Stefana Muresan

Targul Imobiliarium revine in toamna cu un numar record de oferte

Stefana Muresan

Rareș Cojoc, antreprenor general: “În acest business cel mai important factor este locația”

Ligia Voro

Zona Timişoarei va beneficia de trei importante proiecte de infrastructură rutieră, finanţate din bani europeni

Robert Bloancă

Antreprenorul Mircea Bulboacă din Sibiu, proprietarul CON-A, cel mai mare constructor român în 2017

Stefana Muresan

Circulaţia pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva ar putea fi deschisă, dar cu anumite restricţii

Robert Bloancă

Antreprenorul – clientul anului 2018 în rezidențial

redactia

Tarom, transportator oficial pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021

redactia

Liniște și confort în oraș. AMA Residence Tîrgu Mureș

Ligia Voro

Leave a Comment