Real Estate Timiș

Se extinde proiectul ISHO din Timişoara, cu două blocuri turn şi o sală de expoziţii

Consilierii locali timişoreni au aprobat, în şedinţa de marţi, un nou Plan Urbanistic Zonal care propune ridicarea unui nou ansamblu imobiliar, în apropierea actualului complex ISHO, pe platforma fostei fabrici ILSA din Timişoara. Conform proiectului, acesta este o extindere a actualului ansamblu mixt de birouri, locuinţe şi servicii, deja în mare parte ridicat.

Zona fostei fabrici ILSA din Timişoara va fi aproape integral ocupată cu noi clădiri, odată ce se va pune în funcţiune şi cel mai nou proiect, care prevede ridicarea unui nou complex imobiliar. Iniţial achiziţionată de omul de afaceri Ovidiu Tender, fabrica a fost dărâmată, iar terenul, poziţionat excelent faţă de zona centrală a oraşului, folosit pentru dezvlotarea unui ansamblu imobiliar. Lucrările au fost demarate, dar ulterior au fost oprite, Tender având probleme cu legea. Au fost ridicate o mică parte din clădirile de blocuri, dar proiectul a intrat în conservare.

Aceasta, până când cea mai mare parte a terenului a fost preluat de omul de afaceri local, Ovidiu Şandor, împreună cu fondul de investiţii care a preluat de la el şi proiectul City Business Center, dezvoltat pe terenul fostei fabrici Modatim, aparţinând familiei lui Şandor. Acum, noua dezvoltare imobiliară ISHO va avea un „frate” mai mic, care va fi ridicat în extinderea primului.

„Prezenta documentație, propune realizarea unui ansamblu compus din locuințe colective, spațiu expozițional, servicii, birouri și parcaje, ca extindere a PUZului aprobat prin HCL 246/2017. Terenul este situat în intravilanul municipiului Timișoara, pe bv. Take Ionescu, la nr. 46B, acesta a făcut parte din incintă fostei fabrici de prelucrare a lânii ILSA. Zona din care face parte amplasamentul propus are un mare potențial imobiliar, datorat apropierii de centrul istoric și dezvoltării recente de pe parcelă învecinată, complexul ISHO. Parcelele propriu-zise, se află în proprietatea societății TENDER SĂ cu drept de superficie în favoarea societății TAKE PROJECT SRL, beneficiară acestui proiect. Terenul studiat are suprafața totală de 13 013 mp. Accesul se va face direct din bv. Take Ionescu, pe proprietatea identificată cu nr.top. 5617/1/1/3, ce aparține societății TRUSTEE SA, cu drept de servitute în favoarea beneficiarului. Situația juridică a accesului, va fi reglementată prin această documentație ”, se spune în proiectul de PUZ existent pe site-ul primăriei.

Noul complex este o completare a ISHO şi propune cam aceiaşi structură, cu blocuri şi spaţii verzi, noutatea fiind un spaţiu expoziţional.

„ Se propune extinderea zonei cu funcțiune mixtă din Ansamblul ISHO, astfel: Dezvoltarea unei zone mixte cu funcțiuni de locuințe colective, spațiu expozițional, servicii, birouri și parcaje; Rezervarea terenurilor pentru realizarea lucrărilor de infrastructură, rezolvarea acceselor și parcajelor; Asigurarea caracterului verde al zonei, prin rezervarea suprafețelor de teren necesare ”; se mai spune în documentaţia existentă.

Cum va arăta noul complex? Va avea atât un bloc de patru etaje, dar şi două turnuri, unul cu 29 de etaje. De asemenea, există şi un spaţiu expoziţional.

„ Se propune continuarea frontului de locuințe colective, P+4E de pe malul Begăi și amplasarea a două clădiri turn, tot de locuințe colective, P+16E și P+29E, astfel încât terenul rămas liber să poată asigura un spațiu public de calitate. În ideea susținerii mișcărilor artistice din ultima perioadă se propune ca și pe terenul studiat să fie amplasat un volum P+1E, cu funcțiunea de spațiu expozițional. Se urmărește crearea unei legături pietonale cu incinta depoului de tramvaie, ce urmează să fie reabilitată și deschisă publicului tot ca spațiu expozițional. Prin urbanizarea terenului studiat se încheie procesul de reabilitare a zonei ILSA, astfel, crescând calitatea vieții în întreaga zonă ”, se mai spune în documentaţia pentru PUZ.

Related posts

Clifford Chance Badea isi extinde echipa

Ionut Oprea

Campanie pentru ridicarea de locuințe sociale în marile orașe

Nora Dumitrescu

Messe München is expanding

Transformare digitală pentru Electric Plus, una dintre cele mai profitabile companii românești

Stefana Muresan

Județele Constanța, Alba și Timiș sunt în topul celor mai puternice centre logistice, după București

Stefana Muresan

Proprietarii clădirilor istorice nereparate din Timişoara au primit „cadou” de Crăciun supraimpozitări imense

Robert Bloancă

DTZ Echinox devine Cushman & Wakefield Echinox

Ionut Oprea

ACI Cluj, cifră de afaceri cu 40% mai mare în 2016 și lucrări contractate de 40 mil. de euro în 2017

Stefana Muresan

Pe Aeroportul Internaţional Timişoara repornesc cursele spre Londra, Barcelona, Bruxelles, Madrid şi Valencia

Robert Bloancă

Recaş a ajuns la afaceri de 50 mil. euro şi continuă să crească

redactia

Aeroportul Oradea: Investitii pentru orizonturi largi si senine

Ionut Oprea

Bratislava Property Forum 2020

Ionut Oprea

Lâna prelucrată în Bistrița și Sighet, folosită la izolarea termică a locuințelor

redactia

Dedeman cumpara AFI Park cu 164 mil. euro

Stefana Muresan

Aeroportul din Timișoara, investiții de peste 14 milioane lei în 2017

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA achiziționează Centrele de Radioimagistică dr. Bîrsăşteanu și Telescan din Timiș

redactia

Simon Maurer – ”Constructorul de visuri”

Nicolae Pop

Around the world in 77 projects

Transilvania Business

Wetterbest, in care Teraplast detine 60%, tinteste exporturi de 1 mil. euro

Stefana Muresan

Delgaz Grid plănuiește investiții în rețele de 1,9 miliarde de lei până în 2023

Traian Dan

Continental investește la Timișoara într-un sistem de depozitare integral automatizat

Stefana Muresan

Optim PM aniverseaza 10 ani cu noi premii

Ionut Oprea

Zeci de specialisti, la UVT, pentru a dezbate tematici privind producția agroalimentară, nutriția și securitatea alimentară

Stefana Muresan

Schimbare la vârful Consulatului general al Germaniei la Timișoara

Stefana Muresan

Leave a Comment