Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se extinde proiectul ISHO din Timişoara, cu două blocuri turn şi o sală de expoziţii

Consilierii locali timişoreni au aprobat, în şedinţa de marţi, un nou Plan Urbanistic Zonal care propune ridicarea unui nou ansamblu imobiliar, în apropierea actualului complex ISHO, pe platforma fostei fabrici ILSA din Timişoara. Conform proiectului, acesta este o extindere a actualului ansamblu mixt de birouri, locuinţe şi servicii, deja în mare parte ridicat.

Zona fostei fabrici ILSA din Timişoara va fi aproape integral ocupată cu noi clădiri, odată ce se va pune în funcţiune şi cel mai nou proiect, care prevede ridicarea unui nou complex imobiliar. Iniţial achiziţionată de omul de afaceri Ovidiu Tender, fabrica a fost dărâmată, iar terenul, poziţionat excelent faţă de zona centrală a oraşului, folosit pentru dezvlotarea unui ansamblu imobiliar. Lucrările au fost demarate, dar ulterior au fost oprite, Tender având probleme cu legea. Au fost ridicate o mică parte din clădirile de blocuri, dar proiectul a intrat în conservare.

Aceasta, până când cea mai mare parte a terenului a fost preluat de omul de afaceri local, Ovidiu Şandor, împreună cu fondul de investiţii care a preluat de la el şi proiectul City Business Center, dezvoltat pe terenul fostei fabrici Modatim, aparţinând familiei lui Şandor. Acum, noua dezvoltare imobiliară ISHO va avea un „frate” mai mic, care va fi ridicat în extinderea primului.

„Prezenta documentație, propune realizarea unui ansamblu compus din locuințe colective, spațiu expozițional, servicii, birouri și parcaje, ca extindere a PUZului aprobat prin HCL 246/2017. Terenul este situat în intravilanul municipiului Timișoara, pe bv. Take Ionescu, la nr. 46B, acesta a făcut parte din incintă fostei fabrici de prelucrare a lânii ILSA. Zona din care face parte amplasamentul propus are un mare potențial imobiliar, datorat apropierii de centrul istoric și dezvoltării recente de pe parcelă învecinată, complexul ISHO. Parcelele propriu-zise, se află în proprietatea societății TENDER SĂ cu drept de superficie în favoarea societății TAKE PROJECT SRL, beneficiară acestui proiect. Terenul studiat are suprafața totală de 13 013 mp. Accesul se va face direct din bv. Take Ionescu, pe proprietatea identificată cu nr.top. 5617/1/1/3, ce aparține societății TRUSTEE SA, cu drept de servitute în favoarea beneficiarului. Situația juridică a accesului, va fi reglementată prin această documentație ”, se spune în proiectul de PUZ existent pe site-ul primăriei.

Noul complex este o completare a ISHO şi propune cam aceiaşi structură, cu blocuri şi spaţii verzi, noutatea fiind un spaţiu expoziţional.

„ Se propune extinderea zonei cu funcțiune mixtă din Ansamblul ISHO, astfel: Dezvoltarea unei zone mixte cu funcțiuni de locuințe colective, spațiu expozițional, servicii, birouri și parcaje; Rezervarea terenurilor pentru realizarea lucrărilor de infrastructură, rezolvarea acceselor și parcajelor; Asigurarea caracterului verde al zonei, prin rezervarea suprafețelor de teren necesare ”; se mai spune în documentaţia existentă.

Cum va arăta noul complex? Va avea atât un bloc de patru etaje, dar şi două turnuri, unul cu 29 de etaje. De asemenea, există şi un spaţiu expoziţional.

„ Se propune continuarea frontului de locuințe colective, P+4E de pe malul Begăi și amplasarea a două clădiri turn, tot de locuințe colective, P+16E și P+29E, astfel încât terenul rămas liber să poată asigura un spațiu public de calitate. În ideea susținerii mișcărilor artistice din ultima perioadă se propune ca și pe terenul studiat să fie amplasat un volum P+1E, cu funcțiunea de spațiu expozițional. Se urmărește crearea unei legături pietonale cu incinta depoului de tramvaie, ce urmează să fie reabilitată și deschisă publicului tot ca spațiu expozițional. Prin urbanizarea terenului studiat se încheie procesul de reabilitare a zonei ILSA, astfel, crescând calitatea vieții în întreaga zonă ”, se mai spune în documentaţia pentru PUZ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Novita Satu Mare, la cel mai mare târg organic din nordul Europei

Articolul următor

Asfalt nou pe Drumul Bistriței, pe banii Europei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share