Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cursele charter spre destinaţii turistice, de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, au fost folosite de 65.000 de clienţi

Succesul curselor aeriene care au legat Aeroportul Internaţional Timişoara de mai multe destinaţii de vacanţă prin intermediul zborurilor charter a depăşit aşteptările iniţiale. Aproape 65.000 de pasageri au ales să zboare în anul 2019 către destinații de vară cu zbor direct din Timișoara.

Astfel, cursele charter din sezonul estival au înregistrat o creștere spectaculoasă de 40% față de aceeași perioadă a anului 2018. Dacă în anii precedenți, cursele charter spre destinaţii de vacanță erau operate până la jumătatea lunii septembrie, anul acesta, datorită introducerii noilor rute disponibile de pe aeroportul din Timișoara, unde clima favorizează un sejur extins, unii operatori de turism au extins perioada de operare până în luna noiembrie.

Turcia a fost, și în acest an, destinația preferată a turiștilor români pentru vacanța de vară. Mai bine de jumătate dintre pasagerii curselor charter (aproximativ 60%) și-au petrecut sejurul de vară în stațiunea Antalya, de pe litoralul mediteranean. În topul preferințelor rămâne și insula grecească Creta. Peste 10.000 de turiști au prezentat interes pentru capitala insulară Heraklion.

Destinația Hurghada, din Egipt, este locul unde peste 6.000 de turiști au ales să se relaxeze în resorturi de lux, pe plajele Mării Roșii, iar pentru deplasare au apelat la unul dintre avioanele care au decolat de la Timişoara. Plajele întinse din orașul-stațiune Hammamet i-au atras și pe cei 4.500 de pasageri care au ales ca destinație de vacanță Tunisia, iar pentru a ajunge la destinaţie au folosit, de asemenea, un zbor charter, de pe AIT.

„Deși sezonul estival pare a fi departe, ne putem face deja planurile pentru vacanța de vară. Agențiile de turism au stabilit destinațiile pentru vara anului 2020, accesibile cu zboruri directe din Timișoara. Achiziția din timp a unor pachete turistice poate conduce la soluția optimă din punct de vedere turistic, dar și din punct de vedere financiar pentru destinația preferată.”, a declarat directorul aeroportului Daniel Idolu.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
formaremedicala.ro

Adela Cojan, ex-director al Spitalului Polisano din Sibiu, numită preşedinte al CNAS

Articolul următor

Zona Ronaţ din Timişoara va primi un centru multifuncţional, în valoare de 5,5 milioane de lei, finanţat cu bani europeni

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share