Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La 1 ianuarie 2020, CCIR va prelua președinția Consiliului de Afaceri al OCEMN

România va prelua, la 1 ianuarie 2020, conducerea rotativă a Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), urmând ca CCIR să preia preşedinţia Consiliului de Afaceri al OCEMN. Anunțul a fost făcut după participarea CCIR la cea de-a 61-a reuniune a Comitetului Director al Consiliului de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (CA OCEMN) sub egida Președinției în exercițiu a Greciei, care s-a desfășurat la 22 noiembrie, la Salonic. 

Prioritatea mandatului României îl constituie continuarea dezvoltării cooperării economice regionale interguvernamentale în cadrul Organizației, cu accent asupra dezvoltării următoarelor domenii: transporturi, combaterea criminalității, energie, mediu și organizarea proiectelor OCEMN, în concordanță cu resursele financiare existente. CCIR a fost desemnată de către Ministerul Afacerilor Externe al României ca reprezentant al comunității de afaceri din România la Consiliul de Afaceri al OCEMN.

„Este foarte important să promovăm stabilitatea în regiunea Mării Negre, prin facilitarea contactelor între comunitățile de afaceri din zonă care, în cele din urmă, să contribuie la dinamizarea economică a statelor membre OCEMN. De asemenea, în perspectiva preluării de către Camera de Comerț și Industrie a României a Președinției Consiliului de Afaceri al OCEMN, începând cu ianuarie 2020, este necesar să avem un dialog susținut cu reprezentanții celorlalte camere de comerț, prezente la acest eveniment, privind planul de acțiune pe care dorim să-l implementăm, precum și asupra proiectelor pe care CCIR dorește să le desfășoare în această perioadă”, a spus directorul direcției de Relații Externe al CCIR, Eduard Costin.

OCEMN a fost constituită în 1992, la Istanbul, unsprezece șefi de stat și guverne (Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, R. Moldova, România, Federația Rusă, Turcia și Ucraina semnând „Declarația Summit-ului privind Cooperarea Economică a Mării Negre” și „Declarația Bosforului”. În iunie 1998, la Yalta, s-a semnat „Carta OCEMN”, care a intrat în vigoare la 1 mai 1999 şi care a devenit documentul fundamental al Organizaţiei. Odată cu aderarea Serbiei, în aprilie 2003, numărul membrilor OCEMN a crescut la doisprezece.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Politehnica Timişoara a creat o platformă pentru agregarea datelor din proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană

Articolul următor

România a primit la Berlin trei premii pentru educație antreprenorială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share