Maramureș Turism Ultimele stiri

Aeroportul din Baia Mare va avea zboruri spre Egipt

Un tour-operator care organizează curse aeriene spre Egipt, Tunisia și Turcia va descinde de anul viitor pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM).

„Am început operarea cu zboruri doar din Cluj spre Tunisia, Turcia şi Egipt. În 2019 am inclus noi oraşe în care am efectuat zboruri cum ar fi Oradea, Târgu-Mureș Mureş sau Suceava. Din 2020 vom include Arad, Satu Mare şi Baia Mare”, a declarat Iulia Şandru, director comercial al Amara Tour.

“Destinația Egipt, în sezonul 2020, va avea plecările din orașele Cluj-Napoca, Oradea, Târgu-Mureș și Baia Mare”, au confirmat reprezentații agenției, pe pagina oficială de Facebook.

Conducerea Amara Tour a făcut o prezentare la Aeroportul Oradea dedicată anunțării zborurilor sale charter. Acesta va organiza în 2020, din orașul bihorean, curse charter spre Tunisia – Monastir, Turcia – Antalya și Egipt – Hurghada. La Arad, zboruri charter vor fi operate spre Tunisia în perioada iunie – septembrie 2020.

Zborul spre Monastir va dura 140 de minute, iar Prețurile minime pentru un pachet all inclusive în Tunisia vor fi de 390 de euro la hotel de 3*. Amara Tour este o agenţie nouă pe piaţa românească, dar cu având experienţă de 10 ani în domeniul turismului.

AIM este o regie autonomă subordonată Consiliului Județean. Acesta a fost înființat în 1964, când a început construirea pistei betonate, de 1,8 km lungime și lățime de 30 m. Prima aeronavă care a aterizat aici aparținea Flotilei de Aviație de Gardă Someșeni-Cluj, la bordul acestuia aflându-se Regina Maria a României.

În 2008 Aeroportul Baia Mare a fost declarat internațional, iar în 2017 numele i-a fost schimbat în AIM. Operarea curselor regulate și charter de pasageri a fost reluată în 2018, cu zboruri doar spre București.

Related posts

Afacere de familie în Maramureș: ulei presat la rece, din semințe de la producătorii locali

Stefana Muresan

Comuniteca, primul spațiu pentru comunitate din Oradea

Traian Dan

The total office stock in 15 CEE countries will exceed 30 million m² by 2021

Ionut Oprea

Leave a Comment