Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un manager școlit la Cluj a crescut afacerile Elit cu 50%

Voicu Vușcan, absolvent al Facultății de Studii Europene din Cluj-Napoca, a reușit să majoreze cu 50% afacerile producătorului de mezeluri Elit Cugir.

Acesta are 40 de ani și a absolvit Universitatea Babeș-Bolyai în 2001. Un an mai târziu și-a început cariera la Elit, ocupându-se de achiziția de materii prime din Europa, Canada, SUA și Brazilia, precum și de comercializarea acestora în România. În 2013 a preluat funcția de director general al societății.

Cei șase ani de mandat au însemnat o creștere de 50% a business-ului din punctul de vedere al afacerilor, volumelor și profitului, culminând la începutul lui 2018 cu integrarea Elit în cadrul grupului Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc din lume.

În acest an societatea a intrat în proces de rebranding. Compania este inclusă în topul primelor 10 firme din județ realizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Alba. În cadrul celor patru fabrici din București, Alba Iulia, Cugir și Arad, Elit  produce toate gamele de mezeluri, activând preponderent în comerțul tradițional, unde deține un portofoliu de 13.000 de clienți activi.

Distribuția se face prin cinci depozite logistice și 20 de depozite cross-docking. Rețeaua de distribuție care cuprinde 250 de mașini frigorifice. Compania are 1.800 de angajați (1.500 angajați Elit și 300 angajați Vericom), o capacitate de producție de mezeluri de 2.500 t/lună.

După integrarea Elit în familia Smithfield, Elit a început să promoveze în România produse din Polonia (brandurile Morliny, Yano și Krakus) și va introduce în țară gama Berlinki. Principalii competitori în domeniu pe plan național sunt Smithfield, Unicarm, Aaylx Prod, Recunoștința Prodcom și Agricole International.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
bucurestifm.ro

Cifra de afaceri în comerț, în creștere cu 7,1 la sută în primele zece luni

Articolul următor
tribuna.ro

Încă o zonă din Sibiu intră în modernizare: investiție de 26 de milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share