Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Neon Lighting va ilumina Zalăul cu 21 de milioane de lei

Asocierea condusă de compania clujeană Neon Lighting se va ocupa de modernizarea și de extinderea pe fonduri europene a iluminatului public pe distanța a 40 km în municipiul Zalău.

Conducerea Primăriei Zalău a avut o întâlnire cu asocierea firmelor Neon Lighting, U Light, Best Ville.2000 și Ago Proiect Engineering. În cadrul întâlnirii a fost semnat contractul de lucrări cu finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR) pentru modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din Zalău, etapa I, proiect de 20,9 milioane de lei.

Prin intermediul acestui proiect va fi modernizat sistemul pe o lungime de 39,57 km, prin realizarea de rețele noi și înlocuirea aparatelor de iluminat. Toate aparatele vor fi echipate cu sistem de telegestiune pentru controlul și monitorizarea sistemului. Acest proiect cuprinde inclusiv investiții pentru iluminarea unor treceri de pietoni cu energie din surse regenerabile, respectiv cu panouri fotovoltaice.

Odată cu implementarea acestui proiect, sistemul de iluminat va fi modernizat și eficientizat prin utilizarea aparatelor cu tehnologie led, iluminatul public din municipiu va fi adus la valorile cantitative și calitative din prescripțiile naționale și internaționale și va fi atins obiectivul stabilit prin planul de acțiune pentru energie durabilă, respectiv reducerea consumului de energie electrică și reducerea cheltuielilor pentru menținerea sistemului de iluminat public.

“Sistemul de iluminat public care urmează să fie realizat prin acest proiect este unul modern, cu telegestiune și grad de iluminare suplimentat cu 50% pentru trecerile de pietoni. Finalizarea acestei investiții va rezolva încă o problemă din municipiu și vom aduce Zalăul mai aproape de standardele unui oraș european”, a transmis primarul Ionel Ciunt.

Neon Lighting, companie specializată pe comerțul cu ridicata al aparatelor electrice, a înregistrat anul trecut afaceri de 10 milioane de euro și un profit net de 1 milion de euro, având 89 de angajați. Asociați în societate sunt oamenii de afaceri clujeni Augustin Dorinel Cosma (50%) și Ioan Nemeth (50%), ambii figurând ca administratori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aparatură medicală de peste 2 milioane de lei pentru Spitalul din Carei

Articolul următor

Un clujean vrea să decongestioneze intersecția de la centura Vâlcele – Apahida

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share