Comunitate Fonduri Europene Sălaj Ultimele stiri

Neon Lighting va ilumina Zalăul cu 21 de milioane de lei

Asocierea condusă de compania clujeană Neon Lighting se va ocupa de modernizarea și de extinderea pe fonduri europene a iluminatului public pe distanța a 40 km în municipiul Zalău.

Conducerea Primăriei Zalău a avut o întâlnire cu asocierea firmelor Neon Lighting, U Light, Best Ville.2000 și Ago Proiect Engineering. În cadrul întâlnirii a fost semnat contractul de lucrări cu finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR) pentru modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din Zalău, etapa I, proiect de 20,9 milioane de lei.

Prin intermediul acestui proiect va fi modernizat sistemul pe o lungime de 39,57 km, prin realizarea de rețele noi și înlocuirea aparatelor de iluminat. Toate aparatele vor fi echipate cu sistem de telegestiune pentru controlul și monitorizarea sistemului. Acest proiect cuprinde inclusiv investiții pentru iluminarea unor treceri de pietoni cu energie din surse regenerabile, respectiv cu panouri fotovoltaice.

Odată cu implementarea acestui proiect, sistemul de iluminat va fi modernizat și eficientizat prin utilizarea aparatelor cu tehnologie led, iluminatul public din municipiu va fi adus la valorile cantitative și calitative din prescripțiile naționale și internaționale și va fi atins obiectivul stabilit prin planul de acțiune pentru energie durabilă, respectiv reducerea consumului de energie electrică și reducerea cheltuielilor pentru menținerea sistemului de iluminat public.

“Sistemul de iluminat public care urmează să fie realizat prin acest proiect este unul modern, cu telegestiune și grad de iluminare suplimentat cu 50% pentru trecerile de pietoni. Finalizarea acestei investiții va rezolva încă o problemă din municipiu și vom aduce Zalăul mai aproape de standardele unui oraș european”, a transmis primarul Ionel Ciunt.

Neon Lighting, companie specializată pe comerțul cu ridicata al aparatelor electrice, a înregistrat anul trecut afaceri de 10 milioane de euro și un profit net de 1 milion de euro, având 89 de angajați. Asociați în societate sunt oamenii de afaceri clujeni Augustin Dorinel Cosma (50%) și Ioan Nemeth (50%), ambii figurând ca administratori.

Related posts

Transilvania Motor Ring, în curs de omologare

redactia

Urgent Cargus testează o soluție care permite curierilor să livreze coletele fără a interacționa cu destinatarul

Ion Surdu

Banca Transilvania a bătut palma cu APIA

Nora Dumitrescu

Bază de date despre Centenar, realizată prin colaborarea UBB, NTT DATA și BCU

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Andrei Oltean, director de dezvoltare IRUM SA: „Pentru a avea produse competitive la nivel mondial, este nevoie de o muncă în zona de cercetare și dezvoltare”

Ligia Voro

POZITIV TB: Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software – “Furtuna va trece și cei care vor supraviețui sunt cei care au comunicat eficient în această perioadă”

Ligia Voro

POZITIV TB: Sorin Rotariu, Managing Director, Visma România Holding – „Industria IT este motorul economiei românești și vreau să ducem această parte a economiei la 15% din PIB”

Papuc Irina

Cele mai profitabile fabrici de mobilă din Mureş

Stefana Muresan

Angajații de la Bosch au reabilitat traseul mocăniței din Sibiu

Nora Dumitrescu

Cinci județe din Ardeal în top 10 al sosirilor și înnoptărilor turistice în România

Traian Dan

Camera de Comerț și Industrie a României inițiază un chestionar în sprijinul antreprenorilor români

redactia

Apare o platformă cu oportunitățile de finanțare din Regiunea Nord-Vest

Nora Dumitrescu

Vastint leases 3,350 m² in Timpuri Noi Square

Ionut Oprea

Municipalitatea recurge la o firmă de profil pentru stabilirea brandului de destinație Oradea. Sprijin și din partea reprezentanților businessurilor locale

redactia

IBM, centru de servicii în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Alchemy Hub Brașov – nominalizat la Best Coworking Space in Romania

Ligia Voro

În primăvară va începe construcţia Uzinei BMW de la Debrecen

Traian Dan

Operatorul Wizz Air va relua zborurile Cluj – Tel Aviv

Nora Dumitrescu

Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda a fost recepţionat, urmează lotul 3

Stefana Muresan

Terenuri gratuite oferite de Primăria Lugoj

redactia

Cesiro din Sighişoara, cu afaceri de 9 mil. euro în S1, țintește piețele din Brazilia, Ar­gen­tina şi Ucraina

Stefana Muresan

Dotări de peste 5 milioane de lei pentru Spitalul de Recuperare Băile Felix

Traian Dan

Noul ministru al agriculturii vrea să desființeze Casa de Comerț Unirea

Nora Dumitrescu

Neogen investeste in Conso

Stefana Muresan

Leave a Comment