București Real Estate Slider Ultimele stiri

Colliers a consiliat Nepi Rockcastle în vânzarea strategică a portofoliului de birouri pentru peste 300 milioane euro

Compania de consultanță imobiliară Colliers International Romania a consiliat Nepi Rockcastle, investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale, în vânzarea strategică a portofoliului local ce include patru proiecte de birouri. Proprietățile localizate în București și Timișoara au fost achiziționate de către AFI Europe. Valoarea tranzacției este de peste 300 milioane euro, aceasta fiind cea mai mare și complexă tranzacție de birouri încheiată pe piața din România.

„Vânzarea portofoliului de birouri din România și prețul obținut susțin strategia Nepi Rockcastle de focalizare și creștere pe sectorul de retail european. O tranzacție la acest nivel reprezintă un eveniment de referință pentru piața locală și îi dovedește potențialul, mai ales având în vedere interesul puternic înregistrat din partea investitorilor pentru acest portofoliu. Felicit întreaga echipă Nepi Rockcastle pentru această tranzacție, investitorul AFI Europe pentru securizarea portofoliului, și doresc să mulțumesc colegilor mei din București, Praga, Varșovia și Londra care au lucrat împreună pe acest proiect. Ne bucurăm că am avut ocazia să asistăm Nepi Rockastle în achiziția inițială a două proiecte din acest portofoliu, Floreasca Business Park în 2010 și City Business Center în 2012, și am încredere că aceste investiții au furnizat randamente totale atractive clientului nostru”, a declarat Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers International.

„Nivelul de complexitate al tranzacției a fost remarcabil, având patru active diferite cu o suprafață de peste 118.000 mp și un număr ridicat de chiriași. Mărimea tranzacției a determinat mulți investitori noi să ia în calcul România, astfel încât cu siguranță rămâne apetit pentru mai multe tranzacții. Mă bucur să văd că AFI Europe au achiziționat întreg portofoliul, demonstrând astfel angajamentul pentru piața din România”, a explicat Mihai Pătrulescu, Senior Associate Investment Services în cadrul Colliers.
Mihai Pătrulescu, Colliers International

Vânzarea portofoliului de birouri Nepi este una dintre cele mai mari și mai complexe tranzacții efectuate vreodată pe piața imobiliară din România și cea mai mare tranzacție pură de birouri. De asemenea, este cea mai mare vânzare strategică a unui portofoliu intermediată de Colliers Romania, pe lângă vânzarea portofoliului logistic al CA Immo in 2015, și cea mai mare tranzacție de birouri asistata de companie, pe compania fiind implicata anterior in tranzactionarea de proiecte individuale de birouri de volume mari (ca. 100 milioane euro sau mai mult) în orașe cheie de pe piața locală, incluzând Floreasca Business Park, City Business Center, Floreasca Park, The Bridge și The Office.

Cu o suprafață închiriabilă de peste 118.000 mp și cu peste 120 de chiriași, portofoliul Nepi cuprinde trei clădiri de top în București – Aviatorilor 8, Floreasca Business Park, The Lakeview – și o clădire de birouri în Timișoara – City Business Centre. Toate cele patru proprietăți sunt active de calitate, cu certificări verzi obținute de-a lungul timpului (BREEAM), localizate strategic în cele mai căutate centre de afaceri din România, preferate de sediile multinaționalelor.

Cu o rată de ocupare de 100%, Aviatorilor 8 (8.200 mp) este o clădire de birouri boutique, în principalul centru de afaceri (CBD) din București. Dezvoltat de Nepi Rockcastle, proiectul a atras chiriași de renume internațional, precum Philip Morris, General Electric și FitBit. Floreasca Business Park (36.500 mp) se află în subpiața Floreasca – Barbu Văcărescu, oferind acces facil la metrou și la toate facilitățile oferite de centrul comercial Promenada și atrăgând chiriași precum Wipro, Goodyear Dunlop, L’Oreal, Lenovo și Regus. Tot în București, The Lakeview (26.000 mp), livrat în 2011, găzduiește, de asemenea, chiriași puternici, inclusiv Huawei, Novartis și General Electric. City Business Center (48.000 mp) are o arhitectură unică și o structură eficientă, astfel că prestigiul său a atras nume precum Hella, Wipro, Bosch, Toluna și Helpline, ceea ce îl face să fie o locație preferată în Timișoara.

Foto principală: Robert Miklo, Colliers International

Related posts

Primul incubator digital din România, lansat la Cluj

Stefana Muresan

Topul Celor mai doriți angajatori în 2019

Ligia Voro

NTT DATA anunță lansarea raportului pe tema Covid-19: “Reîntoarcerea la valorile noastre pe timp de criză”

Nicolae Pop

Topul afacerilor din Zona industrială vest a Sibiului

Stefana Muresan

Ocolitoarea Zalăului, funcțională din 2022

Nora Dumitrescu

Prințul Dimitrie Sturdza, lobby pentru cultură și investiții

redactia

Strategia de smart city a Zalăului, adaptată la fondurile europene

Nora Dumitrescu

Accor and AXA launch a strategic partnership to offer unique medical assistance in hotels worldwide

Papuc Irina

Magazine de stat cu produse exclusiv românești, bursă a peștelui și clustere agricole – investiție guvernamentală de 100 mil. euro

Stefana Muresan

MIPIM 2018 announces bumper edition for hotel & tourism

Ionut Oprea

Colliers, manager nou pentru Europa Centrala si de Est (ECE)

Ionut Oprea

Fundația Noi Orizonturi lansează cursuri online unice în România pentru profesori și elevi

Nicolae Pop

Baia Mare a pierdut bătălia pentru Capitala Europeană a Tineretului

Nora Dumitrescu

Ce facem după coronavirus. Ghid de supraviețuire a afacerilor

Nora Dumitrescu

Contracte semnate pentru extinderea rețelei de canalizare și modernizarea celei de alimentare cu apă, în Blaj

redactia

Clinică-spital Dr. Leahu, în Cluj Napoca, investiție de 2 milioane euro. Pacienții pleacă cu toți dinții puși într-o singură zi

redactia

AWAKE lansează AWAKE Spotlight și invită trupe și DJ să fie parte din line-up

Ligia Voro

Arhitecții ies în stradă la Cluj. Vor acorda consultații gratuite

Nora Dumitrescu

În 2019, trei din cinci companii din România ofereau angajaților telefoane de serviciu

Papuc Irina

Mentorat pe bani europeni pentru 49 de antreprenori din Ardeal

Nora Dumitrescu

CJ Cluj a publicat in SEAP anuntul de participare pentru atribuirea lucrarilor de modernizare a DJ 109 – Drumul Bistritei

Stefana Muresan

Strabag a facturat 32,6 mil lei pentru Lot 2, Ugheni-Ogra, din autostrada Braşov-Târgu Mureş

redactia

Noaptea Albă a Galeriilor, a patra oară la Târgu Mureș

Ligia Voro

GOLDPLAST investește 4,1 milioane lei în creșterea producției, a vizibilității și lansarea unui produs nou

Stefana Muresan

Leave a Comment