București Real Estate Slider Ultimele stiri

Colliers a consiliat Nepi Rockcastle în vânzarea strategică a portofoliului de birouri pentru peste 300 milioane euro

Compania de consultanță imobiliară Colliers International Romania a consiliat Nepi Rockcastle, investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale, în vânzarea strategică a portofoliului local ce include patru proiecte de birouri. Proprietățile localizate în București și Timișoara au fost achiziționate de către AFI Europe. Valoarea tranzacției este de peste 300 milioane euro, aceasta fiind cea mai mare și complexă tranzacție de birouri încheiată pe piața din România.

„Vânzarea portofoliului de birouri din România și prețul obținut susțin strategia Nepi Rockcastle de focalizare și creștere pe sectorul de retail european. O tranzacție la acest nivel reprezintă un eveniment de referință pentru piața locală și îi dovedește potențialul, mai ales având în vedere interesul puternic înregistrat din partea investitorilor pentru acest portofoliu. Felicit întreaga echipă Nepi Rockcastle pentru această tranzacție, investitorul AFI Europe pentru securizarea portofoliului, și doresc să mulțumesc colegilor mei din București, Praga, Varșovia și Londra care au lucrat împreună pe acest proiect. Ne bucurăm că am avut ocazia să asistăm Nepi Rockastle în achiziția inițială a două proiecte din acest portofoliu, Floreasca Business Park în 2010 și City Business Center în 2012, și am încredere că aceste investiții au furnizat randamente totale atractive clientului nostru”, a declarat Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers International.

„Nivelul de complexitate al tranzacției a fost remarcabil, având patru active diferite cu o suprafață de peste 118.000 mp și un număr ridicat de chiriași. Mărimea tranzacției a determinat mulți investitori noi să ia în calcul România, astfel încât cu siguranță rămâne apetit pentru mai multe tranzacții. Mă bucur să văd că AFI Europe au achiziționat întreg portofoliul, demonstrând astfel angajamentul pentru piața din România”, a explicat Mihai Pătrulescu, Senior Associate Investment Services în cadrul Colliers.
Mihai Pătrulescu, Colliers International

Vânzarea portofoliului de birouri Nepi este una dintre cele mai mari și mai complexe tranzacții efectuate vreodată pe piața imobiliară din România și cea mai mare tranzacție pură de birouri. De asemenea, este cea mai mare vânzare strategică a unui portofoliu intermediată de Colliers Romania, pe lângă vânzarea portofoliului logistic al CA Immo in 2015, și cea mai mare tranzacție de birouri asistata de companie, pe compania fiind implicata anterior in tranzactionarea de proiecte individuale de birouri de volume mari (ca. 100 milioane euro sau mai mult) în orașe cheie de pe piața locală, incluzând Floreasca Business Park, City Business Center, Floreasca Park, The Bridge și The Office.

Cu o suprafață închiriabilă de peste 118.000 mp și cu peste 120 de chiriași, portofoliul Nepi cuprinde trei clădiri de top în București – Aviatorilor 8, Floreasca Business Park, The Lakeview – și o clădire de birouri în Timișoara – City Business Centre. Toate cele patru proprietăți sunt active de calitate, cu certificări verzi obținute de-a lungul timpului (BREEAM), localizate strategic în cele mai căutate centre de afaceri din România, preferate de sediile multinaționalelor.

Cu o rată de ocupare de 100%, Aviatorilor 8 (8.200 mp) este o clădire de birouri boutique, în principalul centru de afaceri (CBD) din București. Dezvoltat de Nepi Rockcastle, proiectul a atras chiriași de renume internațional, precum Philip Morris, General Electric și FitBit. Floreasca Business Park (36.500 mp) se află în subpiața Floreasca – Barbu Văcărescu, oferind acces facil la metrou și la toate facilitățile oferite de centrul comercial Promenada și atrăgând chiriași precum Wipro, Goodyear Dunlop, L’Oreal, Lenovo și Regus. Tot în București, The Lakeview (26.000 mp), livrat în 2011, găzduiește, de asemenea, chiriași puternici, inclusiv Huawei, Novartis și General Electric. City Business Center (48.000 mp) are o arhitectură unică și o structură eficientă, astfel că prestigiul său a atras nume precum Hella, Wipro, Bosch, Toluna și Helpline, ceea ce îl face să fie o locație preferată în Timișoara.

Foto principală: Robert Miklo, Colliers International

Related posts

Salamul de Sibiu, mai scump cu 10%, deși prețul materiei prime de bază a crescut mai mult

Papuc Irina

Antreprenoarele din Ardeal, la forumul de leadership din Polonia

Nora Dumitrescu

CBRE aduce o fabrică de mașini de spălat în Hunedoara, cea mai importantă investiție greenfield din județ de după 1989, în valoare de 110 mil. euro

Stefana Muresan

5 oferte depuse pentru metrou și tren metropolitan la Cluj-Napoca

Ligia Voro

Planul Aeroportului Internațional Sibiu pentru asigurarea continuității operațiunilor în 2020

Ion Surdu

ACEA: Vânzările de autoturisme Dacia în Europa, avans de 2,4% în februarie

Stefana Muresan

Compania Jidvei, în topul Superbrands România

Stefana Muresan

Peste 170 milioane de euro atrase în Bistriţa-Năsăud prin PNDR 2014-2020, în special de către primării

Stefana Muresan

INAUGURARE SHOWROOM CAAB HOME&OFFICE DESIGN

Stefana Muresan

Timișoara are una dintre cele mai “verzi” clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est

redactia

POZITIV TB: Mihaela Pușcașu, Managing Partner Vital HR – „Această pandemie ne-a făcut să conștientizăm că digitalizarea este un must ce nu poate fi amânat”

Ion Surdu

44 de milioane de euro pentru modernizarea căilor ferate ale Clujului

Nora Dumitrescu

Alfredo Seafood: Piața locală de pește crește cu circa 10% în 2018

Stefana Muresan

Podul peste Someș finalizat de Tirrena Scavi just-in-time

redactia

Maramureșenii de la Taparo trec de la mobilă la măști

Nora Dumitrescu

Partenerii germani Systec cumpără 7% din acțiunile AAGES Târgu Mureș

Stefana Muresan

Cel mai nou magazin Panemar, deschis în zona Baciu

Nora Dumitrescu

Locuitori Oradiei, Sibiului, Clujului și Târgu Mureșului, în Naționala de Reciclare

Traian Dan

CEE Business Services Awards

Ionut Oprea

Un bihorean în fruntea Casei Naţionale de Pensii Publice

Traian Dan

Al treilea zbor NATO a adus echipamente de protecție medicală din Seul în România. Costurile, acoperite de SUA

Ion Surdu

Interes sporit pentru fondurile europene acordate pentru firmele afectate de criză: 8.000 de cereri în 4 ore

Ion Surdu

Hünnebeck România mizează pe infrastructură în perioada următoare

Nicolae Pop

FOTO-VIDEO: A tale of 13th Century by Transilvania Business

Ligia Voro

Leave a Comment