București Real Estate Slider Ultimele stiri

Colliers a consiliat Nepi Rockcastle în vânzarea strategică a portofoliului de birouri pentru peste 300 milioane euro

Compania de consultanță imobiliară Colliers International Romania a consiliat Nepi Rockcastle, investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale, în vânzarea strategică a portofoliului local ce include patru proiecte de birouri. Proprietățile localizate în București și Timișoara au fost achiziționate de către AFI Europe. Valoarea tranzacției este de peste 300 milioane euro, aceasta fiind cea mai mare și complexă tranzacție de birouri încheiată pe piața din România.

„Vânzarea portofoliului de birouri din România și prețul obținut susțin strategia Nepi Rockcastle de focalizare și creștere pe sectorul de retail european. O tranzacție la acest nivel reprezintă un eveniment de referință pentru piața locală și îi dovedește potențialul, mai ales având în vedere interesul puternic înregistrat din partea investitorilor pentru acest portofoliu. Felicit întreaga echipă Nepi Rockcastle pentru această tranzacție, investitorul AFI Europe pentru securizarea portofoliului, și doresc să mulțumesc colegilor mei din București, Praga, Varșovia și Londra care au lucrat împreună pe acest proiect. Ne bucurăm că am avut ocazia să asistăm Nepi Rockastle în achiziția inițială a două proiecte din acest portofoliu, Floreasca Business Park în 2010 și City Business Center în 2012, și am încredere că aceste investiții au furnizat randamente totale atractive clientului nostru”, a declarat Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers International.

„Nivelul de complexitate al tranzacției a fost remarcabil, având patru active diferite cu o suprafață de peste 118.000 mp și un număr ridicat de chiriași. Mărimea tranzacției a determinat mulți investitori noi să ia în calcul România, astfel încât cu siguranță rămâne apetit pentru mai multe tranzacții. Mă bucur să văd că AFI Europe au achiziționat întreg portofoliul, demonstrând astfel angajamentul pentru piața din România”, a explicat Mihai Pătrulescu, Senior Associate Investment Services în cadrul Colliers.
Mihai Pătrulescu, Colliers International

Vânzarea portofoliului de birouri Nepi este una dintre cele mai mari și mai complexe tranzacții efectuate vreodată pe piața imobiliară din România și cea mai mare tranzacție pură de birouri. De asemenea, este cea mai mare vânzare strategică a unui portofoliu intermediată de Colliers Romania, pe lângă vânzarea portofoliului logistic al CA Immo in 2015, și cea mai mare tranzacție de birouri asistata de companie, pe compania fiind implicata anterior in tranzactionarea de proiecte individuale de birouri de volume mari (ca. 100 milioane euro sau mai mult) în orașe cheie de pe piața locală, incluzând Floreasca Business Park, City Business Center, Floreasca Park, The Bridge și The Office.

Cu o suprafață închiriabilă de peste 118.000 mp și cu peste 120 de chiriași, portofoliul Nepi cuprinde trei clădiri de top în București – Aviatorilor 8, Floreasca Business Park, The Lakeview – și o clădire de birouri în Timișoara – City Business Centre. Toate cele patru proprietăți sunt active de calitate, cu certificări verzi obținute de-a lungul timpului (BREEAM), localizate strategic în cele mai căutate centre de afaceri din România, preferate de sediile multinaționalelor.

Cu o rată de ocupare de 100%, Aviatorilor 8 (8.200 mp) este o clădire de birouri boutique, în principalul centru de afaceri (CBD) din București. Dezvoltat de Nepi Rockcastle, proiectul a atras chiriași de renume internațional, precum Philip Morris, General Electric și FitBit. Floreasca Business Park (36.500 mp) se află în subpiața Floreasca – Barbu Văcărescu, oferind acces facil la metrou și la toate facilitățile oferite de centrul comercial Promenada și atrăgând chiriași precum Wipro, Goodyear Dunlop, L’Oreal, Lenovo și Regus. Tot în București, The Lakeview (26.000 mp), livrat în 2011, găzduiește, de asemenea, chiriași puternici, inclusiv Huawei, Novartis și General Electric. City Business Center (48.000 mp) are o arhitectură unică și o structură eficientă, astfel că prestigiul său a atras nume precum Hella, Wipro, Bosch, Toluna și Helpline, ceea ce îl face să fie o locație preferată în Timișoara.

Foto principală: Robert Miklo, Colliers International

Related posts

Bănățenii vor putea merge la Belgrad pe autostradă. Studiu de fezabilitate pentru autostrada Timişoara – Moraviţa

redactia

Corina Crețu: România va beneficia de un buget cu 8% mai mare faţă de cel actual, conform propunerii CE

redactia

Centura Sighetului prinde contur

Nora Dumitrescu

Brinel se menține pe linia de afaceri și în grupul SNEF

Nora Dumitrescu

Oportunitatea unor investiții, discutată la Primăria Hunedoara cu consulul onorific al Spaniei

Stefana Muresan

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 start up-uri

redactia

Regina Maria a preluat centrele de imagistică medicală Hiperdia din Arad, Orăştie și Cluj

redactia

NRCC Nearshoring Guide to Romania

Ionut Oprea

Robert Pitt, noul director de operațiuni al CTP

Ionut Oprea

Blue Air către Tel Aviv, cu trei curse pe săptămână

Stefana Muresan

Finanțare de până la 200.000 de euro pentru microîntreprinderi, din fonduri europene

Stefana Muresan

Noua companie aeriană, lansată de proprietarul Christian Tour, va efectua zboruri de pe Aeroportul Sibiu

Papuc Irina

Fermierii bihoreni comasează terenurile pentru creșterea productivității

Traian Dan

Austriecii de la Austrotherm – a treia fabrică de polistiren din România, la Arad

Stefana Muresan

Afaceri românești în pandemie: s-a lansat primul sabot medical antibacterian

Traian Dan

Prof. dr. Ioan Bolovan, ales membru corespondent al Academiei Române

redactia

SunGarden Golf & Spa Resort, creștere de 30% a numărului de turiști

Ligia Voro

500.000 de contracte individuale de muncă sunt suspendate. Ministrul Muncii: Suntem pregătiți pentru un milion

Papuc Irina

Electric Castle – festivalul care împlinește vise

Stefana Muresan

Analiza DTZ: retail in Bucuresti

Ionut Oprea

LeasingWEB, un serviciu de achiziționare în rate a website-urilor dedicat IMM-urilor

A. I.

Austriecii de la ÖBB intră pe piaţa de transport călători din România, cu trenuri pe ruta Viena – Cluj Napoca

redactia

Ce își doresc zălăuanii: să scape de rablele abandonate

Nora Dumitrescu

Spațiul pentru Summit-ul UE de la Sibiu, amenajat de o firma din Satu Mare

redactia

Leave a Comment