Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clădire de birorui și spații comerciale în locul unui fost sediu de partid

Un proiect de regenerare al Primăriei Oradea are în vedere transformarea unui fost sediu de partid într-o clădire de business. Este vorba despre sediul fostului PD(L), unde va apărea o clădire modernă, cu regim de înălțime P + 3E + M, cu birouri și spații comerciale. Primăria se asociază cu firma SC La Casa SRL, pentru a ridica noua clădire, în locul sediului fostului PDL, de pe Parcul Traian nr. 14, care va fi demolat.

Scopul acestui proiect este restructurarea urbană a amplasamentului celor trei parcele situate între străzile George Enescu și Franz Schubert și construirea de clădiri multifuncționale cu un regim de înălțime permis de reglementările urbanistice, care să se integreze atât funcțional, cât și volumetric în stilul architectural al Pieței Parcul Traian. Într-o primă etapă se va realiza clădirea multifuncțională în regim de înălțime P+3E+M, aferentă imobilului situat pe str. Parcul Traian nr. 14. Astfel, în perioada următoare urmează să se elaboreze documentația de proiectare la faza studiu de fezabilitate pentru prima clădire, situată înspre Baroul de avocați. Întocmirea proiectului tehnic de execuție intră în atribuțiile S.C. La Casa S.R.L. Oradea. Lucrările la nivel de construcție „în roşu” se vor executa în urma organizării procedurilor de achiziție, prin contribuția la cheltuieli în temeiul cotelor de proprietate ale celor doi coproprietari: 39,50% Municipiul Oradea, respectiv 60,50% S.C. La Casa S.R.L. Ulterior se vor realiza și clădirile aferente imobilelor situate pe str. Parcul Traian nr. 12 și str. Fr. Schubert nr. 1-3. Odată finalizat proiectul de regenerare urbană, acesta poate deveni un model de bună practică pentru supraînălțarea și alinierea imobilelor din zona centrală a municipiului”, informează Primăria Oradea.

Începând din anul 2018, Primăria Oradea a demarat proiecte de regenerare urbană, prin reconfigurarea unor zone aflate în paragină, fie prin demolarea unor clădiri dezafectate, fie prin preluarea unor terenuri și regândirea întregului spațiu ca o zonă utilă și plăcută pentru locuitorii acelei zone. În cadrul acestui amplu program de regenerare urbană are loc și reconfigurarea zonei de pe strada Parcul Traian nr. 14.

În acest sens, Municipiul Oradea a aprobat prin HCL nr. 485 / 2019 Planul Urbanistic de Detaliu, iar prin HCL nr. 486 / 2019 contractul de parteneriat cu firma S.C. La Casa S.R.L. Oradea, în vederea edificării unei construcții noi pe terenul deținut în cote-părți pe strada Parcul Traian nr. 14.

Viitoarea clădire dintre Baroul de avocați și Palatul Justiției va avea funcțiuni multiple, preponderent spații de birouri, dar și comerciale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Leading solutions for future proof buildings

Articolul următor

City-dwellers take centre stage in MIPIM 2020 conversations

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share