Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fitch a menținut ratingul Bucureștiului pentru creditele pe termen lung

Fitch Ratings a menținut ratingurile pentru creditele pe termen lung în valută și monedă locală ale municipiului București la ”BBB-, cu perspectivă stabilă, nivel la care se află și ratingul suveran al României, scrie profit.ro.

De asemenea, Fitch a confirmat calificativul pe termen scurt la ”F3”. Ratingul Bucureștiului reflectă o combinație între evaluarea privind nivelul mediu redus al profilului de risc și nivelul solid al datoriei, arată Fitch într-un comunicat.

Capitala are surse stabile de venit, perspectivele de creștere a veniturilor fiind în linie cu avansul produsului intern brut al României, mai scrie sursa citată cu referire la comunicatul Fitch. Astfel, veniturile din taxe și impozite au reprezentat aproape integral venitul operațional al Bucureștiului având în vedere o activitate economică ciclică moderată. Încasările din impozitul pe venit reprezintă 73% din venitul operațional, în timp ce taxele locale reprezintă 26%, în special cele pe proprietate, care au o natură volatilă, dar care au o colectare mai ridicată în ultimii ani, arată agenția de rating.

Fitch arată că Bucureștiul nu este dependent de transferurile de la Guvern din taxa pe valoare adăugată, dar că a înregistrat o scădere de 19% a intrărilor din impozitul pe venit după reducerea cotei de la 16% la 10% după reașezarea contribuțiilor salariale.

Pe de altă parte, reducerea de venituri a fost compensată de scăderea cheltuielilor, în condițiile în care începând cu 2018 autoritățile locale nu mai sunt responsabile cu plata salariilor profesorilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aquapark ultramodern de 150 de milioane de euro la Tășnad în județul Satu Mare

Articolul următor

Analiză PwC România: Construcțiile fără autorizație vor putea fi intabulate în cartea funciară. Care sunt condițiile

Citește si:
Total
0
Share