Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Brașov va cheltui aproape 250 de milioane de lei în acest an pentru aeroport

Consiliul Județean Brașov a aprobat în această dimineață, într-o ședință extraordinară, utilizarea excedentului bugetar pe anul trecut, care a fost în cuantum de 209.262.528 lei.

Din această sumă aproape 190 de milioane de lei vor fi utilizați pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare în 2020.

11.927.990 de lei au fost direcționați din acest excedent către lucrările de la Aeroportul Ghimbav, scrie bizbrasov.ro. Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, a susținut că, în acest an, suma totală ce se va cheltui cu lucrările aflate în curs de derulare la acest obiectiv va ajunge la 250 de milioane de lei.

„Pe lângă banii pe care îi vom aloca din excedentul bugetar pentru acest obiectiv, alte 89,45 milioane de lei vor fi alocate din creditul bugetar contractat în acest sens la care se adaugă și cele 50 de milioane de lei pe care le vom primi prin alocare bugetară de la bugetul de stat”, a explicat președintele CJ Brașov după ședință.

Preşedintele Asociației Aeroporturilor din România, David Ciceo, a subliniat faptul că în ultimii ani, traficul aerian a crescut în România şi există un potenţial foarte mare pentru dezvoltarea actualelor aeroporturi, dar şi pentru un nou aeroport cum va fi cel de la Braşov. Potrivit acestuia, în momentul de faţă nici un aeroport din România nu are capacitatea necesară în ceea ce priveşte terminalele, dar la Braşov se va construi un terminal cu o capacitate corespunzătoare. „Considerăm că aeroportul din Braşov va fi un aeroport reprezentativ pentru România. Suntem impresionaţi de paşii care s-au făcut într-un timp aşa descurt, ţinând cont că este un aeroport consturit de la zero”, a precizat David Ciceo.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ZF: Cel mai mare pariu al Kaufland pentru piața din România - investiții de 300 de milioane de euro în 2020

Articolul următor

BILANȚ: În 2019, BusinessMark a organizat 60 de evenimente

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share