Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

13 milioane de lei pentru închiderea unui depozit de deşeuri la Oradea

Un mediu mai puţin poluat la Oradea. La acest lucru va contribui şi proiectul recent aprobat de Consiliul Local Oradea care are ca scop impermeabilizarea depozitului ecologic de deșeuri de pe strada Matei Corvin.

Impermeabilizarea depozitului ecologic de deșeuri municipale de pe str. Matei Corvin nr. 327 este mai mult necesară, iar realizarea acestei lucrări va duce la: protecția de durată împotriva formării de mirosuri și praf, împiedicarea împrăștierii de către vânt a deșeurilor ușoare (hârtie, plastic), împiedicarea pătrunderii apei din precipitații în corpul depozitului, a scurgerii poluanților în apa subterană, a migrării gazului în atmosferă, a apariției incendiilor pe depozite, a deteriorării stratului de vegetație de la suprafață din cauza gazului de depozit, înmulțirea păsărilor și a altor animale.

După finalizarea impermeabilizării se va trece la cultivarea celulelor, fapt care va integra zona depozitului în peisajul înconjurător.

Valoarea totală a investiției este de 12.797.331,23 lei (inclusiv TVA), iar durata de realizare a lucrărilor este de 16 luni.

În această primăvară se va derula procedura pentru licitație și până anul viitor zona depozitelor va fi complet închisă, asigurând o gestionare corectă a depozitării deșeurilor”, a declarat Ilie Bolojan, primarul Oradiei.

Finanțarea investiției se va realiza din sumele colectate în „fondul pentru închiderea depozitului și urmărirea post închidere”, constituite din cote aplicate tarifului de depozitare conform actului adițional la contractul de parteneriat public privat încheiat între Municipiul Oradea și firma Keviep Kft.

Accesarea sumelor de către operatorul Eco Bihor SRL se va realiza progresiv, pe măsura avansării lucrărilor.

Investiția presupune închiderea permanentă a corpului depozitului de deșeuri nepericuloase pe o suprafață de 63.635 mp, închiderea temporară a corpului depozitului de deșeuri nepericuloase pe o suprafață de 1.793 mp, realizarea unui șanț desecator, o stație de pompare, decantor de ape pluviale și amenajarea unui drum de cca 200 m.

Total
0
Shares
Articolul anterior

OMRO, un IFN românesc dedicat business-urilor mici și mijlocii, încheie cu succes o emisiune de obligațiuni în valoare totală de 2.000.000 EUR

Articolul următor

True Travel Târgu Mureș, noutăți de ultimă oră despre noul sezon!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share