Asigurări/Burse Mureș Ultimele stiri

OMRO, un IFN românesc dedicat business-urilor mici și mijlocii, încheie cu succes o emisiune de obligațiuni în valoare totală de 2.000.000 EUR

SSIF Goldring, împreună cu BRK Financial Group Group în calitate de distribuitor au finalizat cu succes un plasament privat de obligațiuni corporative emise de OMRO IFN SA. 

 

Obligațiunile denominate în euro au rată a dobânzii fixă plătibilă semestrial de 7,5% pe an, sunt subordonate, nominative, dematerializate, negarantate și neconvertibile cu scadență la 5 ani, au fost achiziționate de un număr de 8 investitori profesionali.

Compania își propune să sprijine dezvoltarea inițiativelor antreprenoriale din România, atât prin metode tradiționale cât și prin introducerea de soluții digitale inovative. OMRO se află în plin proces de transformare strategică, susținut de o serie de investiții majore în digitalizare și infrastructură IT, precum și de parteneriate cu instituții de referință pentru finanțarea activității, precum Fondul European de Investiții, care a devenit un partener de finanțare cheie printr-un credit subordonat pe 10 ani acordat în anul 2019 în baza programului EaSI Capacity Building.

“Suntem bucuroși să anunțăm astăzi finalizarea cu succes a emisiunii noastre inaugurale de obligațiuni. Am observat un nivel semnificativ de interes cu privire la obligațiunile OMRO pe 5 ani, ceea ce subliniază încrederea pe care piața o are în modelul nostru de afaceri, echipa de management și principiile noastre fundamentale ce îmbină microfinanțarea și digitalizarea financiară. Intenționăm să folosim și de acum înainte piața de capital pentru finanțarea creșterii afacerii”, a declarat Paul Panciu, Președinte Consiliu de Administrație OMRO IFN SA.

OMRO este o instituție financiară nebancară română ce oferă servicii de creditare pentru finanțarea afacerilor întreprinderilor mici și mijlocii și a inițiativelor antreprenoriale. Înființată în 1994 și înscrisă în Registrul General al instituțiilor financiare nebancare al Băncii Naționale a României din 2007, OMRO a acordat până în prezent credite de peste 80 milioane de euro.   

”Având în vedere specificul investitorilor țintiți în cadrul ofertei, reușita plasamentului este pentru Goldring o nouă premieră, reușită ce ne încurajează să identificăm și să oferim clienților noștri noi alternative de investiții. Succesul ultimelor oferte de obligațiuni arată interesul ridicat al investitorilor de pe piața de capital din România față de instrumentele financiare cu venit fix, interes ce impulsionează și companiile să aleagă această metodă de finanțare”, a declarat Virgil Zahan, director general al Goldring (foto deschidere). 
 “Ne bucurăm să vedem  tot mai multe societăți care utilizează piața de capital pentru a-și diversifica sursele de finanțare, cât și interesul în creștere din partea investitorilor pentru achiziția de obligațiuni. În perioada următoare mă aștept să crească rolul pieței de capital ca sursă de finanțare pentru activitatea societăților“, a subliniat Răzvan Raț, director general adjunct al BRK Financial Group. 

Sursa foto: goldring.ro

Related posts

OUG 114 nu a redus factura la gaze, potrivit FPPG

Ligia Voro

Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu: „Universitatea trebuie să se adapteze rapid la nevoile pieței”

Ion Surdu

Oana Taban, Dent Estet: Urmarim oportunitatile de extindere in afara tarii

redactia

Zalăul va avea un parking public de 1,6 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Semnarea Declarației de Cooperare dintre orașele digitale. Gheorghe Falcă: Aradul, al treilea oraş smart şi pe mobilitate din România

redactia

„Lumea prin Culoare și Sunet”: 250.000 euro pentru integrarea persoanelor cu deficiențe vedere/auz

Papuc Irina

FANUC la EMO 2019 – Sisteme automatizate şi integrate în cel mai mare stand expoziţional

A. I.

APIA verifică fermierii prin teledetecție

Traian Dan

Producătorii de medicamente, despre stocurile necesare luptei împotriva COVID-19: Capacitatea poate fi suplimentată cu 10% la cererea autorităților

Papuc Irina

GIC achizitioneaza P3 cu 2,4 miliarde de euro

Ionut Oprea

Teraplast devine singurul proprietar al producătorului de ţevi Politub

Stefana Muresan

Iulian Iuga, Accesa: “Am reușit să avem succes pe propriile picioare”

Stefana Muresan

Târg gastronomic și de vinuri – „Vinul și pâinea”, la Oradea, 19-20 septembrie 2020

Traian Dan

Zălăuanii de la Alien Surface vor aloca 400.000 de euro pentru retehnologizare

Nora Dumitrescu

CFR Călători și operatorii naționali din Ungaria și Austria intoduc în circulație un nou tren pe ruta Cluj Napoca – Budapesta – Viena

redactia

Astra Vagoane Calatori, singurul ofertant in licitatia pentru tramvaie noi de la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Urbanism pe internet la Cluj. Dispar ședințele fizice?

Nora Dumitrescu

Cum se lucrează la pista Aeroportului Brașov

Nora Dumitrescu

IAR Braşov, profit net de 11 milioane lei, la sfârşitul anului 2017

Stefana Muresan

IMM-urile afectate de criză vor putea primi granturi de maximum 250.000 euro în 2020 pentru a face investiții

Ion Surdu

60 de crame din Transilvania-Banat, pe harta digitală viticolă a României

Nora Dumitrescu

Baia Mare își va decontamina solurile poluate cu metale grele

Nora Dumitrescu

Cifra de afaceri a agenției de turism eSky a crescut cu 27,5% în 2019. Strategiile luate de companie după răspândirea Covid-19

Ion Surdu

Petroliștii de la MOL au finanțat 2.000 de proiecte cultural-sportive

Nora Dumitrescu

Leave a Comment