Cluj Transport Ultimele stiri

Ungurii mai fac un pas pentru TGV-ul Budapesta – Cluj-Napoca

Licitația pentru studiul de fezabilitate a trenului de mare viteză dintre Budapesta și Cluj-Napoca a fost publicată pe platforma europeană de achiziții publice.

Compania maghiară National Infrastructure Development (NIF) a lansat o licitaţie pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar realizării liniei ferate pe care trenurile să circule cu până la 350 km/h, potrivit Economica.net.

Anunţul de licitaţie publicat în platforma europeană de achiziţii publice TED vizează elaborarea unui studiu de fezabilitate detaliat. Studiul de fezabilitate, inclusiv o analiză cost – beneficiu, este necesar pentru construirea liniei feroviare decisă la nivel guvernamental în Ungaria.

Distanţa dintre Cluj-Napoca şi Budapesta este de 415 km, astfel că studiul ungurilor pentru 300 km ar putea viza exclusiv partea maghiară din viitoarea cale ferată de mare viteză. Rămâne de văzut dacă şi CFR Infrastructură va lansa o licitaţie pentru secţiunea română a viitoarei linii de mare viteză.

Un oficial maghiar a declarat, în 2018, la Bucureşti, că există consens între Ungaria şi România pentru ca prima conexiune de tren de mare viteză tip TGV să se construiască între Budapesta şi Cluj-Napoca. Linia feroviară de mare viteză România – Ungaria este prevăzută şi în programul de guvernare al PNL, mai precis traseul Viena – Budapesta – Bucureşti – Constanţa, cu ramura Bucureşti – Sofia.

Documentul publicat pe TED prevede că studiul trebuie să aibă în vedere în conținutul tehnic o lungime de 250-300 km; o viteză de 250 km/h, 300 km/h sau 350 km/h, o capacitate de cel puțin 500.000 pasageri pe an.

NIF cere firmei care va câştiga licitaţia să aibă întâlniri periodice și să relaționeze cu reprezentanții organismelor competente din zona de planificare (Ungaria şi România). Durata contractului va fi de 540 de zile, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 februarie 2020.

Related posts

MIPIM 2018 announces bumper edition for hotel & tourism

Ionut Oprea

Programul „Noua Casă” va fi operațional din 15 august. „Dacă un român câştigă mai mult, de ce să nu-i dăm posibilitatea să aplice?”

Papuc Irina

Continental a prezentat la Timișoara tehnologii și produse inovatoare

Stefana Muresan

Cetatea Orăştiei, reabilitată cu 5 milioane de euro, fonduri europene

redactia

Deschiderea procedurii de insolvență în contextul stării de urgență

Nicolae Pop

Competiția JA Compania Anului 2020 și-a desemnat afacerile pilot câștigătoare

Traian Dan

Fab Lab investește alături de BCR și Modex în viitorul comunității antreprenoriale din Iași prin deschiderea unui nou hub tehnologic

Papuc Irina

Managerii din domeniul industriei, comerţului şi serviciilor sunt optimişti

Traian Dan

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acordă sprijin companiilor şi sectorului financiar prin preluarea parţială a riscurilor de credit

Papuc Irina

Michelin, la 40 de ani de existenţă a fabricii de la Zalău: investiţii de 33 milioane de euro și 100 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Fondul suveran de investiții din Abu Dhabi și-a redus participația deținută la unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est

Papuc Irina

Parcare office privată din Cluj, disponibilă public peste noapte

Nora Dumitrescu

Oradea a cumpărat 2.000 de termometre cu infraroşu pentru testarea populaţiei

Traian Dan

Lanțul clujean La Casa s-a extins în șapte județe din Ardeal

Nora Dumitrescu

Romaqua Group Borsec donează 500.000 de lei spitalelor Matei Balș și Victor Babeș

Nicolae Pop

White Star Real Estate  a preluat Liberty Technology Park de la Fribourg Development

Ligia Voro

Utilizarea semnăturii electronice pe formularele de plată ale proiectelor de investiții, obligatorie pentru beneficiarii PNDR 2020

Papuc Irina

Concluzii după a opta participare a României la EXPO Real München

Ligia Voro

Topul companiilor care au contribuit la bugetul local din Alba Iulia în 2017: Apulum, Elit și Mall Alba

Stefana Muresan

Grupul italian Marcegaglia a vândut o fabrică din Timiș concurenților polonezi de la Impro, cu peste 5 milioane euro

Stefana Muresan

Două noi programe destinate firmelor: Comerț (grant maxim de 250.000 de lei) și Microindustrializare (grant maxim de 450.000 de lei)

Stefana Muresan

MOL a finalizat construcția terminalului GPL în Tileagd, investiție de 2,3 mil. euro

Stefana Muresan

Nouă investiție de forță la Tohani, Dealu Mare: Viile Blidar

redactia

BCR a lansat concursul de desene pentru elevi „Școala Banilor Bine-Crescuți”

Traian Dan

Leave a Comment