Antreprenori București Conferințe, expoziții, târguri Eveniment Slider Ultimele stiri

Gala Anuală a Corpului Diplomatic, ediția 2020

- Gala Diplomatilor - Gala Anuală a Corpului Diplomatic, ediția 2020

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat, miercuri, 29 ianuarie, la sediul CCIR Business Center, Gala Anuală a Corpului Diplomatic, un eveniment care marchează deja tradiția de a onora ambasadorii acreditați la București și reprezentanții misiunilor diplomatice.

Potrivit președintelui CCIR, Mihai Daraban, promovarea intereselor economice în străinătate și dezvoltarea relațiilor comerciale în afara granițelor țării sunt obiective primordiale pentru CCIR. Evenimentul organizat în cinstea diplomaților străini acreditați la București este un demers firesc în sprijinirea, consolidarea și intensificarea cooperării economice bilaterale și stimularea investițiilor. Totodată, Gala Anuală a Corpului Diplomatic vine să încurajeze reprezentanții misiunilor diplomatice să păstreze un dialog constant cu CCIR și cu instituțiile și ministerele de resort.

Președintele CCIR a făcut referire la eforturile constante ale CCIR de susținere a antreprenorilor români în a atinge piețe de desfacere cât mai diverse. „Sprijinim și încurajăm întreprinderile românești să acceseze și să își extindă prezența pe piețele internaționale, ajutându-le în același timp să devină mai competitive. Totodată, promovăm în mod constant potențialul economic și investițional al României către companiile internaționale și comunitățile de afaceri din întreaga lume. (…) Toate aceste activități și inițiative fac parte din eforturile noastre pentru o diplomație economică mai dinamică și mai substanțială. Într-adevăr, considerăm această dimensiune a diplomației drept un catalizator, cel mai important vector în dezvoltarea schimburilor economice și a cooperării internaționale”, a declarat Mihai Daraban.

În prezent, România a preluat pentru a șasea oară Președinția-în-Exercițiu (PiE) a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), iar CCIR – PiE a Consiliului de Afaceri al OCEMN (CA OCEMN). Pe perioada mandatului CCIR a stabilit o serie de evenimente de afaceri care abordează subiecte de interes pentru mediul de afaceri din regiunea Mării Negre”, a adăugat președintele CCIR.

Daniela Gîtman, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe, a subliniat intensificarea relațiilor cu CCIR în proiecte comune menite să susțină eforturile de diplomație economică: „Dialogul cu reprezentanții comunității de afaceri este o prioritate pentru guvernul României. Camera de Comerț și Industrie a Românei este partenerul nostru privat cel mai apropiat în implementarea agendei de diplomație economică a României, având în vedere reputația și expertiza de afaceri recunoscută pe scară largă. Promovarea intereselor noastre economice în străinătate și extinderea investițiilor, sunt în prezent priorități principale pentru ambele instituții, așa cum s-a confirmat în Protocolul de cooperare semnat de instituțiile noastre în 2015. Totodată, aș vrea să subliniez faptul că în ultimii ani s-a înregistrat un nivel în creștere de cooperarea dintre MAE și CCIR în îndeplinirea acestor obiective. Camera a găzduit mai multe ședințe ale reuniunilor anuale ale diplomației românești dedicate diplomației economice, oportunități adecvate de dialog între diplomați și comunitatea de afaceri”, a precizat Daniela Gîtman.

Cristina Buzașu Enache, Consilier de stat, afaceri europene, Cancelaria Prim-ministrului, a evidențiat deschiderea și sprijinul guvernului către sectorul privat: „Investițiile de calitate sunt ingrediente vitale în eforturile noastre de a asigura competitivitate pentru economia noastră și prosperitate pe termen lung pentru cetățenii noștri. Încurajăm cu tărie investitorii să privească mai atent oportunitățile din România. Astăzi, țara noastră este o destinație de afaceri stabilă pentru investitorii globali, cu o creștere economică durabilă. Obținerea încrederii în guvern a mediului de afaceri, dar și asigurarea stabilității legislative și previzibilității reglementărilor sunt prioritățile principale pe agenda noastră”.

Camera de Comerț și Industrie a României organizează anual un eveniment devenit tradiție – Gala Anuală a Corpului Diplomatic acreditat la București. Prin acest eveniment, CCIR onorează contribuția reprezentanțelor diplomatice din anul 1864, când diplomații străini din București au făcut demersuri pe lângă domnitorul Alexandru Ioan Cuza pentru promulgarea primei legi a Camerelor de Comerț din Principatele Unite, semnată la 30 septembrie 1864.

Related posts

P3 Logistics Parks semnează două noi contracte de închiriere cu Uniprest Instal și Norm Fasteners

Papuc Irina

Primul tren Cluj – Viena a plecat duminică din România. Toate biletele s-au vândut

redactia

Poneii reiau spectacolul ecvestru la Karpatia Pony Show 2018, ediția a II-a

Stefana Muresan

A new president for Netherlands Romanian Chamber of Commerce (NRCC)

Ionut Oprea

REBELS AND RULERS și importanța Culturii de Brand. Unde te înscrii?

Ligia Voro

Pariu contra trendului din partea Frigotehnica, care păstrează planurile de expansiune

Ligia Voro

Hirschmann România pregătită pentru noi proiecte

redactia

UVT – parte a unui proiect de 12 milioane euro finanțat de Uniunea Europeană

Stefana Muresan

O firmă din Iași ridică standardul național de securitate pentru închirieri auto

Ioan Sandor

MG TEC Industry investeşte 79 mil. euro într-o fabrică de produse igienico-sanitare la Dej

redactia

UBB vizează cumpărarea sediului Băncii Transilvania

Stefana Muresan

E-Distribuţie Banat a finalizat proiecte în valoare de peste 20 mil. lei

Stefana Muresan

Coca-Cola HBC România și Mobexpert sunt noii chiriași ai P3 Bucharest A1

Ligia Voro

Cercetătorii clujeni vor să-și facă parc de energie regenerabilă cu fonduri europene

Stefana Muresan

Rebranding Creativity 2019 se mută în Cluj-Napoca

Ligia Voro

Plata cu carduri contactless în transportul public din Cluj

Ligia Voro

Continental Sibiu se extinde: un spațiu de producție și un centru de cercetare vor fi inaugurate până la final de an

Papuc Irina

Producătorul de confecții metalice MetalPRO din Bistrița-Năsăud, noi investiții într-o hală de producție

Stefana Muresan

Brașov: Internsnack, profit de aproape 3 milioane de lei anul trecut

Stefana Muresan

Oradea atrage o nouă investiție în producție, cea mai mare din ultimii 5 ani. Sogefi Suspensions vine cu 50 mil. euro

redactia

AgriPlanta-RomAgroTec, ediţia 2020, va fi reprogramat

Ligia Voro

Inaugurare TRC Park

Ionut Oprea

Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România are un nou președinte

Papuc Irina

Cemacon Cluj şi-a majorat capitalul social cu 2,46 milioane lei

Stefana Muresan

Leave a Comment