Antreprenori București Conferințe, expoziții, târguri Eveniment Slider Ultimele stiri

Gala Anuală a Corpului Diplomatic, ediția 2020

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat, miercuri, 29 ianuarie, la sediul CCIR Business Center, Gala Anuală a Corpului Diplomatic, un eveniment care marchează deja tradiția de a onora ambasadorii acreditați la București și reprezentanții misiunilor diplomatice.

Potrivit președintelui CCIR, Mihai Daraban, promovarea intereselor economice în străinătate și dezvoltarea relațiilor comerciale în afara granițelor țării sunt obiective primordiale pentru CCIR. Evenimentul organizat în cinstea diplomaților străini acreditați la București este un demers firesc în sprijinirea, consolidarea și intensificarea cooperării economice bilaterale și stimularea investițiilor. Totodată, Gala Anuală a Corpului Diplomatic vine să încurajeze reprezentanții misiunilor diplomatice să păstreze un dialog constant cu CCIR și cu instituțiile și ministerele de resort.

Președintele CCIR a făcut referire la eforturile constante ale CCIR de susținere a antreprenorilor români în a atinge piețe de desfacere cât mai diverse. „Sprijinim și încurajăm întreprinderile românești să acceseze și să își extindă prezența pe piețele internaționale, ajutându-le în același timp să devină mai competitive. Totodată, promovăm în mod constant potențialul economic și investițional al României către companiile internaționale și comunitățile de afaceri din întreaga lume. (…) Toate aceste activități și inițiative fac parte din eforturile noastre pentru o diplomație economică mai dinamică și mai substanțială. Într-adevăr, considerăm această dimensiune a diplomației drept un catalizator, cel mai important vector în dezvoltarea schimburilor economice și a cooperării internaționale”, a declarat Mihai Daraban.

În prezent, România a preluat pentru a șasea oară Președinția-în-Exercițiu (PiE) a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), iar CCIR – PiE a Consiliului de Afaceri al OCEMN (CA OCEMN). Pe perioada mandatului CCIR a stabilit o serie de evenimente de afaceri care abordează subiecte de interes pentru mediul de afaceri din regiunea Mării Negre”, a adăugat președintele CCIR.

Daniela Gîtman, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe, a subliniat intensificarea relațiilor cu CCIR în proiecte comune menite să susțină eforturile de diplomație economică: „Dialogul cu reprezentanții comunității de afaceri este o prioritate pentru guvernul României. Camera de Comerț și Industrie a Românei este partenerul nostru privat cel mai apropiat în implementarea agendei de diplomație economică a României, având în vedere reputația și expertiza de afaceri recunoscută pe scară largă. Promovarea intereselor noastre economice în străinătate și extinderea investițiilor, sunt în prezent priorități principale pentru ambele instituții, așa cum s-a confirmat în Protocolul de cooperare semnat de instituțiile noastre în 2015. Totodată, aș vrea să subliniez faptul că în ultimii ani s-a înregistrat un nivel în creștere de cooperarea dintre MAE și CCIR în îndeplinirea acestor obiective. Camera a găzduit mai multe ședințe ale reuniunilor anuale ale diplomației românești dedicate diplomației economice, oportunități adecvate de dialog între diplomați și comunitatea de afaceri”, a precizat Daniela Gîtman.

Cristina Buzașu Enache, Consilier de stat, afaceri europene, Cancelaria Prim-ministrului, a evidențiat deschiderea și sprijinul guvernului către sectorul privat: „Investițiile de calitate sunt ingrediente vitale în eforturile noastre de a asigura competitivitate pentru economia noastră și prosperitate pe termen lung pentru cetățenii noștri. Încurajăm cu tărie investitorii să privească mai atent oportunitățile din România. Astăzi, țara noastră este o destinație de afaceri stabilă pentru investitorii globali, cu o creștere economică durabilă. Obținerea încrederii în guvern a mediului de afaceri, dar și asigurarea stabilității legislative și previzibilității reglementărilor sunt prioritățile principale pe agenda noastră”.

Camera de Comerț și Industrie a României organizează anual un eveniment devenit tradiție – Gala Anuală a Corpului Diplomatic acreditat la București. Prin acest eveniment, CCIR onorează contribuția reprezentanțelor diplomatice din anul 1864, când diplomații străini din București au făcut demersuri pe lângă domnitorul Alexandru Ioan Cuza pentru promulgarea primei legi a Camerelor de Comerț din Principatele Unite, semnată la 30 septembrie 1864.

Related posts

Viitorul transformării digitale pentru industria românească se discută pe 21 noiembrie la Brașov

redactia

Rebels and Rulers: Conferința românească de business și branding cu răsunet internațional

Ligia Voro

CETA UE-Canada – oportunități pentru IMM-uri

Stefana Muresan

Vox Technology Park primește cea mai înaltă distincție a Uniunii Arhitecților din România

redactia

UBB Cluj, acceptată în reţeaua pentru dezvoltare sustenabilă a ONU

redactia

Umbrărescu, cel mai bine plătit drumar român în 2017. Peste 70% din plățile realizate de CNAIR, în conturile constructorilor străini pentru lucrări în Transilvania

Stefana Muresan

Investiție Dito Group, de 5,2 milioane de euro, în Parcul Industrial Oradea

Traian Dan

Clujul se vrea Capitala Europeană a Inovării

Nora Dumitrescu

Prima clădire certificată IMMUNE, sediul Mace la Londra

redactia

Consiliul Național al IMM-urilor implementează proiectul “SME Academy”

redactia

Românii ar alege o carieră în IT pentru atractivitate, siguranță și salarii mari

Traian Dan

Povestea de succes a Start Up Nation există și la Bistrița

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru situl Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Stefana Muresan

UVT va oferi liderului mondial, Simona Halep, titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum”

redactia

Rectorul vizionar și un proiect revoluționar pentru medicina și educația medicală românească

Ligia Voro

Parcul industrial Câmpia Turzii, investitii de peste 5 milioane de euro

Stefana Muresan

Centura de Est a municipiului Arad, cel mai mare proiect de infrastructură al Regiunii de Vest, aproape de finanțare europeană

redactia

Barometrul de conjunctură economică CCIFER 2018: Doar 20% dintre companii estimează condițiile de a face business în România ca fiind favorabile

redactia

Preocupări pentru adaptarea ofertei educaționale la Facultatea de Economie și Drept a UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

Orașul în care companiile private investesc peste un milion de euro pentru a-l face primul ”SMART City” din România

Stefana Muresan

Lansarea regională a Romanian Building Awards (RBA) 2017

Ionut Oprea

Maramureșenii de la Techtex au livrat măștile pentru alegerile locale

Nora Dumitrescu

HR Summit Cluj-Napoca

Transilvania Business

ACI Europe celebrates 25 years

Leave a Comment