Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Belarus vrea firme cu capital mixt în România

Ambasadorul Republicii Belarusului, Andrey Mihailovich Grinkevich, Igor Nikolaevich Iniushkin, ministru-consilier, și Andrey Vladimirovich Kashtanov, din partea Ambasadei Rusiei, au efectuat o vizită la fabrica de mobilă Simex.

Aceștia au salutat dezvoltarea în ascensiune a cooperării reciproc avantajoase dintre Simex și Rusia și Belarus. Ei au venit cu propuneri comerciale concrete care vizează deschiderea unor parteneriate prin înființarea de firme cu capital mixt român-rus și român-bielorus.

Reprezentanții Rusiei au precizat că mobila românească produsă din lemn masiv la Șimleu rămâne în preferința rușilor, în pofida noii tendințe de mobilă modernă „care bântuie prin Europa Occidentală, produsă din MDF, plastic și alte materiale care nu au legătură cu lemnul masiv”. Aceștia au adăugat că în Rusia sintagma „Fabricat în Romania” reprezintă o carte de vizită care garantează o calitate 100%.

Ambasadorul din Belarus a afirmat că părinții săi au în casă mobilă românească cumpărată acum 40 de ani, care pe lângă eleganță și comfort, este rezistentă că oțelul. Potențialul de cooperare viitoare dintre România și Republică Belarus este mult mai mare decât în prezent. România este pe locul șapte ca partener comercial al Republicii Belarus.

Belarus produce 13% dintre toate tractoarele fabricate în întreagă lume. Acestea sunt ansamblate și în România, la Reghin. O treime din toate autocamioanele de mare tonaj sunt produse în Belarus, care a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai mare camion produs vreodată, cu capacitate de transport până la 500 de tone.

În Belarus sunt produse toate tipurile de vehicule, inclusiv autobuze, troleibuze care transportă călători în localități din România: Constanța, Galați, Brașov. Grinkevich a mai adus în atenție faptul că în Belarus sunt produse 10% din frigiderele fabricate la nivel global. În parcul de tehnologia informației din Belarus s-au inventat Viber și World of Tanks.

“Inventatorii români au pus bazele WhatsApp, deci suntem foarte aproape, avem multe elemente comune care ne permit să stabilim relații comerciale reciproc avantajoase”, a menționat Gabriel Lavrincic, directorul comercial al Simex.

Simex a avut anul trecut vânzări de 11 milioane de euro, dintre care 9 milioane de la export. Societatea vinde cea mai mare parte a producţiei la export în ţări precum Ungaria, Cehia, Slovacia, dar şi în România, prin opt magazine proprii. Simex a fost privatizată în 1996, prin metoda MEBO.

Grupul Simex, cu sediul central în Șimleu Silvaniei (județul Sălaj), este constituit din patru fabrici de mobilă cu acționariat 100% românesc și funcționează fără întrerupere din 1947. Grupul are 700 de angajaţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tabără de restaurare a Castelului Bánffy din Bonțida

Articolul următor

Nou director general la ROMSILVA, începând de azi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share