Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gestionarea iluminatului public din Sibiu, transmisă unei asocieri pentru 4 ani: contract de 42 de milioane de lei

Iluminatul public din municipiul Sibiu va fi asigurat în următorii 4 ani de două firme în baza unui contract în valoare de 42 de milioane de lei.

Primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru delegarea gestiunii iluminatului public din municipiul Sibiu în urma unei proceduri de achiziție la care au participat patru ofertanți. Contractul a fost semnat cu asocierea SC Flash Lighting Services SA București & SC Electro-Con Impex SRL Sibiu.

„Iluminatul străzilor și spațiilor publice este un serviciu de utilitate publică de maximă importanță. De aceea este necesară gestionarea profesionistă a acestuia, prin întreținere, reparații, investiții și implementarea unor sisteme de gestionare moderne care să asigure operativitatea în intervenții. Prin delegarea gestiunii acestui serviciu public vom reuși ca în următorii ani iluminatul public în Sibiu să fie mai eficient”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, conform unui comunicat de presă al instituției.

Potrivit primarului, acest nou contract aduce mai multe îmbunătățiri principale în beneficiul cetățenilor, menționând că întreținerea iluminatului stradal se va face mai operativ. Printre altele, aprinderea, stingerea și sesizarea defecțiunilor iluminatului public se va face de la distanță, în timp real. Operatorul contractat va realiza un sistem de telegestiune a iluminatului public.

De asemenea, iluminatul public din Sibiu se va moderniza prin instalarea de corpuri de iluminat cu LED. Acolo unde nu s-a realizat deja, operatorul va înlocui rețelele de alimentare a iluminatului public și corpurile de iluminat cu unele mai eficiente, cu LED. Noile rețele de alimentare vor fi introduse în subteran, în canalizația metropolitană. Totodată, autoritățile pormit că prin acest contract se va îmbunătăți iluminatul arhitectural al clădirilor din centrul istoric, al monumentelor și obiectivelor de interes turistic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Principalele economii ale românilor se duc spre cumpărarea unei case

Articolul următor

O treime dintre autoturismele existente în parcul auto naţional erau, în 2019, Euro 6, electrice şi hibride

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share