Fonduri Europene Maramureș Ultimele stiri

Baia Mare a câștigat o finanțare europeană de 70 milioane €

Municipiul Baia Mare va demara un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere, pietonale și a transportului în comun.

“Pentru a deveni un oraș cu valențe europene din punctul de vedere al infrastructurii rutiere, pietonale, dar și a transportului în comun Baia Mare are nevoie de o intervenție majoră, revoluționară.

În baza studiilor efectuate de specialiști, am depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional modernizarea tuturor bulevardelor din municipiu, dar și construirea unui bulevard nou, precum si extinderea unor artere importante de circulație”, relatează reprezentanții municipalității.

Este vorba în primul rând despre strada Gării care se va prelungi până la intersecția cu Bd. Unirii, respectiv str. Dragoș Vodă, care va deveni bulevard și se va intersecta în zona vechii “Pirite” cu viitorul Bulevard de Vest.

Acest nou bulevard, de Vest, va traversa o parte a municipiului, va face legătura între Bd. București și Bd. Independenței, cu un pod peste râul Săsar în zona Dacia Service, o pasarelă de trecere peste calea ferată, urmând ca intersecția cu Bd. București să se realizeze în zona Dedeman – Selgros – Value Center.

Aceste intervenții vor avea loc în perioada 2020- 2023, urmând ca în perioada 2023-2027 să se intervină pe restul arterelor importante de circulație din muncipiu.

“Logica după care reconstruim aceste bulevarde este de a crea o bandă dedicată pentru transportul în comun, pentru a elimina trecerile de pietoni de pe bulevarde și a le introduce în subteran, într-o manieră modernă, cu benzi rulante, lifturi și galerii cu caracter comercial în subteran, respectiv completarea zonelor pietonale cu piste de biciclete și zone verzi.

Parcările aflate astăzi pe marginea carosabilului vor fi translatate în parcări sub și supraterane, unde să putem oferi nu doar locuri de parcare cu caracter public, ci și locuri de parcare pentru cetățenii care locuiesc în zonele respective.

Se vor realiza patru autogări la intrările dinspre Cluj, Satu Mare, Baia Sprie, Târgu-Lăpuș, iar atașat vom construi pe sistemul Park and Ride parcări ce vor fi folosite de către cetățenii din afara municipiului care vor fi motivați să parcheze la marginea orașului și să folosească transportul public în comun în Baia Mare.

Va fi o etapă revoluționară, dar complicată, în care va fi foarte important modul în care organizăm șantierele și temporizăm investițiile pentru ca scopul să fie atins cât mai rapid și cu cât mai puține efecte deranjante pentru cetățeni. Valoarea acestor proiecte se ridică la 70 milioane euro”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

Lucrările vor fi desfășurate pe 300.000 mp: se vor moderniza 200.000 mp de carosabil, 50.000 mp de trotuare și vor fi create benzi pentru bicicliști pe 30.000 mp.

Related posts

Clusterele din Transilvania vor să modifice politicile guvernamentale

Nora Dumitrescu

Clujul face jocurile la bursă. Radu Hanga, ales pe patru ani

Nora Dumitrescu

Trei clădiri ale Spitalului Județean Sibiu, reabilitate termic din fonduri europene

redactia

Constructorii clujeni, marii câștigători ai licitațiilor pentru apa și canalizarea Turzii

Nora Dumitrescu

Încă un tramvai Imperio, produs la Astra Vagoane Arad, a sosit la Oradea

Traian Dan

Primăria Sibiu caută cel mai bun proiect pentru un complex de locuințe sociale și de serviciu. Terenul disponibil – peste 13.000 mp

Papuc Irina

51,1% din populația României este de gen feminin

Traian Dan

Pubele speciale pentru deșeuri biodegradabile

Traian Dan

Daniel Buda, deputat în Parlamentul European: “Am reușit ca în noul exercițiu financiar să obțin o creștere a subvențiilor fermierilor români”

Stefana Muresan

Două localități din zona Clujului își vor reabilita drumurile pe bani europeni

Nora Dumitrescu

Brașovul va face managementul deșeurilor după modelul din Sălaj

Nora Dumitrescu

“Valea Prahovei” în vestul țării. Drumuri Orășenești Oradea va reabilita Drumul Apusenilor, contract de peste 100 milioane de lei

redactia

Topul investitorilor in real estate, 2015-2019

Papuc Irina

O companie germană vrea să investească 10 milioane de euro într-o fabrică de tehnologii de cântărire și tranșare la Brașov

Papuc Irina

Domeniul Banffy din Răscruci va deveni centru cultural

Nora Dumitrescu

Kaufland și Lidl anunță măsuri suplimentare de siguranță pentru clienți și angajați

Traian Dan

Extinderea Prezidiului și a Listei de arbitri din cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK România

Ionut Oprea

Alba, în topul județelor cu cele mai puține firme care și-au suspendat activitatea în prima lună a anului

Ion Surdu

Schemă de ajutor guvernamental de aproape 40 mil. euro pentru Universal Alloy Corporation în Maramureș. Investiție totală – 130 mil. euro

redactia

Rehau dă Clujul și Bucureștiul pe Sibiu

Nora Dumitrescu

BOTEZ: Avocatul mureșean Vasile Costea și a sa “Gură de rai” de la Sântu (FOTO)

Ligia Voro

CBRE România Flash Call: Impactul COVID-19 pe piața imobiliară se va resimți în al doilea trimestru. Măsurile de siguranță și tehnologia sunt pe agenda tuturor

Papuc Irina

Hünnebeck România mizează pe infrastructură în perioada următoare

Nicolae Pop

Cel dintâi McDonald’s din Zalău, în locul restaurantului Casa Albă

Nora Dumitrescu

Leave a Comment