Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Mare a câștigat o finanțare europeană de 70 milioane €

Municipiul Baia Mare va demara un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere, pietonale și a transportului în comun.

“Pentru a deveni un oraș cu valențe europene din punctul de vedere al infrastructurii rutiere, pietonale, dar și a transportului în comun Baia Mare are nevoie de o intervenție majoră, revoluționară.

În baza studiilor efectuate de specialiști, am depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional modernizarea tuturor bulevardelor din municipiu, dar și construirea unui bulevard nou, precum si extinderea unor artere importante de circulație”, relatează reprezentanții municipalității.

Este vorba în primul rând despre strada Gării care se va prelungi până la intersecția cu Bd. Unirii, respectiv str. Dragoș Vodă, care va deveni bulevard și se va intersecta în zona vechii “Pirite” cu viitorul Bulevard de Vest.

Acest nou bulevard, de Vest, va traversa o parte a municipiului, va face legătura între Bd. București și Bd. Independenței, cu un pod peste râul Săsar în zona Dacia Service, o pasarelă de trecere peste calea ferată, urmând ca intersecția cu Bd. București să se realizeze în zona Dedeman – Selgros – Value Center.

Aceste intervenții vor avea loc în perioada 2020- 2023, urmând ca în perioada 2023-2027 să se intervină pe restul arterelor importante de circulație din muncipiu.

“Logica după care reconstruim aceste bulevarde este de a crea o bandă dedicată pentru transportul în comun, pentru a elimina trecerile de pietoni de pe bulevarde și a le introduce în subteran, într-o manieră modernă, cu benzi rulante, lifturi și galerii cu caracter comercial în subteran, respectiv completarea zonelor pietonale cu piste de biciclete și zone verzi.

Parcările aflate astăzi pe marginea carosabilului vor fi translatate în parcări sub și supraterane, unde să putem oferi nu doar locuri de parcare cu caracter public, ci și locuri de parcare pentru cetățenii care locuiesc în zonele respective.

Se vor realiza patru autogări la intrările dinspre Cluj, Satu Mare, Baia Sprie, Târgu-Lăpuș, iar atașat vom construi pe sistemul Park and Ride parcări ce vor fi folosite de către cetățenii din afara municipiului care vor fi motivați să parcheze la marginea orașului și să folosească transportul public în comun în Baia Mare.

Va fi o etapă revoluționară, dar complicată, în care va fi foarte important modul în care organizăm șantierele și temporizăm investițiile pentru ca scopul să fie atins cât mai rapid și cu cât mai puține efecte deranjante pentru cetățeni. Valoarea acestor proiecte se ridică la 70 milioane euro”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

Lucrările vor fi desfășurate pe 300.000 mp: se vor moderniza 200.000 mp de carosabil, 50.000 mp de trotuare și vor fi create benzi pentru bicicliști pe 30.000 mp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fondatorul Gecad Ventures, Radu Georgescu devine partener și membru al boardului SeedBlink

Articolul următor

Elevii din mediul privat vor preda educația financiară la stat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share