Gastronomie Sibiu Ultimele stiri

Bucătarul șef de la Ramada Sibiu va participa la o competiție internațională. Meniul gândit este o invitație la descoperirea spațiului cultural sibian

Gheorghe Ciutacu, executive chef-ul de la Ramada Sibiu, secretarul general al Euro-toques România și membru al Asociației Culturale Euro Est Altenativ va participa în perioada 14-19 februarie la Stuttgart, la Olimpiada Mondială a Bucătarilor organizată de Worldchefs odată la 4 ani.

Potrivit Asociației Culturale Euro Est Altenativ, Gheorghe Ciutacu a strâns în cariera sa multe trofee, printre care premiul de excelență în 2013 și 2014 la GastroPan Brașov (Festivalul Peștelui Durabil Brașov, respectiv Prezentare Platou Artă culinară pentru promovarea Gastronomiei Românești Lux Divina Brașov), locul 1 în 2015 la Festivalul Peștelui Durabil HOTEL Victoria (Constanța), GastroPan (Tg Mureș) și Cupa Vegetariană (Brașov), locul 1 în 2016 la GastroPan Redal Events Sibiu și locul 2 la Moldavia Cullinary Cup Hotel Unirea etc. În 2017 și 2018 s-a clasat pe primul loc la GastroPanTg Mureș. În 2018 a fost în calitate de jurat la Campionatul International de pizza-paste Redal Events Sibiu și la YangChef Award Sibiu sub egida Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. Tot atunci a luat medalia de bronz la Cupa Mondială în Gastronomie Luxemburg.

Anul trecut Ciutacu a luat locul 1 la GastroPan Arad și a participat în calitate de jurat la Campionatul International de pizza-paste Redal Events Sibiu, Cupa Juniorului Redal Events Sibiu și la GastroMak Macedonia.

Povestea meniului cu care se va prezenta la Stuttgart sună astfel: „Vă invit la o călătorie în minunata noastră regiune, Sibiu , care a fost premiată cu titlul de Regiune Gastronomică Europeană. Tărâmul ciobanilor cu obiceiurile lor pot fi cu ușurință ilustrate prin mâncare. Vechea tradiție a transhumanței, folosirea produselor locale vor reflecta o imagine perfectă pentru simțuri. Dealuri, râuri, munți, păduri cu oferta lor generoasă vă vor aduce aproape de viața ciobanului român.
Interpretarea în manieră contemporană a rețetelor, punerea în valoare a ingredientelor sunt cheile meniului: Deliciul Ciobanului, Supa miresei ciobanului, Cina ciobanului, Ospățul ciobanului ”File de cerb Crinț”, Desertul ciobanului.
”Colții babei”, ”barba caprei”, semințe de pin, măceșe, cătină, ciupercile ”pălăria ciobanului”, porumbele, păstrăvul, merișoare, afine, zmeură, cerbul, pătrujelul, păstârnacul, napul, hreanul, diversitatea vinurilor (Gorgandin) aparțin acestui pământ, vechile rețete revin la viață arătând importanța unicității regiunii noastre.
Folosirea ingredientelor locale este manifestul bucătarilor regiunii în vederea încurajării oamenilor spre locavorism, spre un stil de viață sănătos, evitarea risipei , precum și perspectiva diferită asupra trecutului, de onorare și împărtășire a moștenirii culinare.
Lasă-te provocat de descoperirea Transilvaniei prin mâncare!
Bucură-te de synsthesia transilvăneană!”

Așadar, meniul gândit de Gheorghe Ciutacu este o invitație la descoperirea spațiului cultural sibian, al ofertei turistice gastronomice a zonei – transmite Asociația Culturală Euro Est Altenativ.

Related posts

Oradea atrage o nouă investiție în producție, cea mai mare din ultimii 5 ani. Sogefi Suspensions vine cu 50 mil. euro

redactia

Cluj-Napoca: Metrou și tren metropolitan – licitație pentru studii de prefezabilitate/fezabiltate

Stefana Muresan

Six concepts of Solidarity Transport Hub Poland

Ligia Voro

Consiliul Concurenței analizează preluarea Comoserv SRL de către compania franceză SNEF

Papuc Irina

FOTO: STEMsylvania – Școala de vară ce pregăteștii tinerii pentru viitor

Ligia Voro

Deschiderea AFI Brașov, amânată din cauza crizei COVID-19

Ion Surdu

Șunca „Miro” din Reghin, un ingredient proaspăt pentru pizzerii

Ligia Voro

Viitorii manageri ai Bosch, instruiți în unitățile de producție din Ardeal

Nora Dumitrescu

NEPI Rockcastle amână deschiderea Shopping City Târgu Mureș

Ligia Voro

Rezerve internaţionale în scădere la Banca Naţională a României

Traian Dan

Italienii de la Ditre, încă 150 de angajări la Arad

Stefana Muresan

Mihai Daraban: Măsurile de supraimpozitare, o lovitură la adresa stabilității economice

redactia

Concernul japonez Nidec, cea mai mare fabrică de motoare electrice din România, în Argeș

Stefana Muresan

Un nou succes: BVB a înființat compania care va avea rol de Contraparte Centrală

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Produs de Cluj, a project of the Cluj County Council that supports the local economy

Transilvania Business

Platformă online pentru a doua opinie medicală. Consultații virtuale non stop

redactia

Platforma feroviară Remarul, complex rezidențial

Nora Dumitrescu

Casa Rusu își relochează sediul în Vox Technology Park și închiriază 500 de metri pătrați

Papuc Irina

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 61: CIS GAZ. Proiecte istorice în întâmpinarea primelor trei decenii

Ligia Voro

Wizz Air comandă încă 10 aeronave Airbus A321ceo, care vor fi livrate în 2018 şi 2019

Stefana Muresan

IBM, centru de servicii în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Întâlnire de lucru româno-maghiară cu privire la interconecatrea M4 cu A3

Traian Dan

Afacerile Dorna Medical, activă în Bistrița-Năsăud și Suceava, au urcat la aproape 4,5 milioane euro

Stefana Muresan

Premieră în execuția de structuri cu cerință de beton aparent pentru noul sediu BT din Cluj-Napoca

Ionut Oprea

Leave a Comment