Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bucătarul șef de la Ramada Sibiu va participa la o competiție internațională. Meniul gândit este o invitație la descoperirea spațiului cultural sibian

Gheorghe Ciutacu, executive chef-ul de la Ramada Sibiu, secretarul general al Euro-toques România și membru al Asociației Culturale Euro Est Altenativ va participa în perioada 14-19 februarie la Stuttgart, la Olimpiada Mondială a Bucătarilor organizată de Worldchefs odată la 4 ani.

Potrivit Asociației Culturale Euro Est Altenativ, Gheorghe Ciutacu a strâns în cariera sa multe trofee, printre care premiul de excelență în 2013 și 2014 la GastroPan Brașov (Festivalul Peștelui Durabil Brașov, respectiv Prezentare Platou Artă culinară pentru promovarea Gastronomiei Românești Lux Divina Brașov), locul 1 în 2015 la Festivalul Peștelui Durabil HOTEL Victoria (Constanța), GastroPan (Tg Mureș) și Cupa Vegetariană (Brașov), locul 1 în 2016 la GastroPan Redal Events Sibiu și locul 2 la Moldavia Cullinary Cup Hotel Unirea etc. În 2017 și 2018 s-a clasat pe primul loc la GastroPanTg Mureș. În 2018 a fost în calitate de jurat la Campionatul International de pizza-paste Redal Events Sibiu și la YangChef Award Sibiu sub egida Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. Tot atunci a luat medalia de bronz la Cupa Mondială în Gastronomie Luxemburg.

Anul trecut Ciutacu a luat locul 1 la GastroPan Arad și a participat în calitate de jurat la Campionatul International de pizza-paste Redal Events Sibiu, Cupa Juniorului Redal Events Sibiu și la GastroMak Macedonia.

Povestea meniului cu care se va prezenta la Stuttgart sună astfel: „Vă invit la o călătorie în minunata noastră regiune, Sibiu , care a fost premiată cu titlul de Regiune Gastronomică Europeană. Tărâmul ciobanilor cu obiceiurile lor pot fi cu ușurință ilustrate prin mâncare. Vechea tradiție a transhumanței, folosirea produselor locale vor reflecta o imagine perfectă pentru simțuri. Dealuri, râuri, munți, păduri cu oferta lor generoasă vă vor aduce aproape de viața ciobanului român.
Interpretarea în manieră contemporană a rețetelor, punerea în valoare a ingredientelor sunt cheile meniului: Deliciul Ciobanului, Supa miresei ciobanului, Cina ciobanului, Ospățul ciobanului ”File de cerb Crinț”, Desertul ciobanului.
”Colții babei”, ”barba caprei”, semințe de pin, măceșe, cătină, ciupercile ”pălăria ciobanului”, porumbele, păstrăvul, merișoare, afine, zmeură, cerbul, pătrujelul, păstârnacul, napul, hreanul, diversitatea vinurilor (Gorgandin) aparțin acestui pământ, vechile rețete revin la viață arătând importanța unicității regiunii noastre.
Folosirea ingredientelor locale este manifestul bucătarilor regiunii în vederea încurajării oamenilor spre locavorism, spre un stil de viață sănătos, evitarea risipei , precum și perspectiva diferită asupra trecutului, de onorare și împărtășire a moștenirii culinare.
Lasă-te provocat de descoperirea Transilvaniei prin mâncare!
Bucură-te de synsthesia transilvăneană!”

Așadar, meniul gândit de Gheorghe Ciutacu este o invitație la descoperirea spațiului cultural sibian, al ofertei turistice gastronomice a zonei – transmite Asociația Culturală Euro Est Altenativ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Şeful BNR, Mugur Isărescu, anticipează o scădere a inflaţiei până la Paşte

Articolul următor

Noul bazin de înot din Blaj va fi deschis vineri. Investiție de peste un milion de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share