București IT&C Ultimele stiri

Orange România, creștere cu 2,4% a cifrei de afaceri în T4 față de 2018

Grupul Orange a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru cel de-al patrulea trimestru al anului 2019, disponibile la 31 decembrie.

 

În intervalul octombrie-decembrie, Orange România a realizat o cifră de afaceri în valoare de 299 milioane de euro, în creștere cu 2,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri totală pentru 2019 este de 1.112 miliarde de euro.

La 31 decembrie 2019, Orange România oferea servicii mobile, fixe și TV pentru 10.941.000 de clienți, în creștere cu 1,7% comparativ cu finalul T4 2018.

Serviciile fixe au continuat evoluția pozitivă din trimestrele anterioare. Astfel, la finalul lunii decembrie, serviciul de televiziune prin cablu și satelit, Orange Home TV, număra peste 540.000 clienți, în creștere cu 7% faţă de T4 2018, iar serviciile fixe în bandă largă aveau 352.000 de clienți, în creștere cu 23% față de aceeași perioadă din 2018.

 

Rețea

În 2019, Orange a continuat investițiile în infrastructură, oferind acces la conectivitate 4G pentru încă 271.000 de locuitori din 545 de localități nou acoperite. Totodată, în 2019 Orange și-a extins prezența 4G+ în peste 1800 de noi localități și în 54 de orașe. La finalul anului 2019, rețeaua 4G Orange acoperea 98,13% din populația țării și 100% din cea urbană.

Apetitul clienților pentru date mobile a generat o creștere a consumului de 37% în anul 2019 comparativ cu 2018.

În luna noiembrie 2019, Orange a lansat rețeaua comercială Orange 5G, fiind prima ţară din Grupul Orange în care se lansează servicii 5G. Astfel, la finalul anului 2019 rețeaua 5G cuprindea București, Cluj-Napoca și Iași, orașe în care clienții se pot bucura de cea mai mare viteză 5G, de până la 1.2Gbps la download şi viteze medii de 600 Mbps, o experienţă similară celei oferite de serviciul de internet prin fibră optică.

În 2019, performanțele reţelei Orange au fost reconfirmate de către auditorul extern Systemics PAB. Astfel, pe baza măsurătorilor realizate, Orange a primit recunoașterea de „Cea mai bună reţea mobilă din România”. Totodată, auditorul LCC a certificat serviciile Orange de voce si date mobile pentru cele mai bune performanțe, atât în zonele metropolitane cât și în cele rurale din România.

De asemenea, luna noiembrie 2019 a marcat și lansarea propriei reţele de fibră optică în câteva localități din România. Astfel, la finalul anului 2019 rețeaua Orange de fibră optică era disponibilă în București, în Pașcani, județul Iași și Apahida, județul Cluj.

Experiența de conectivitate a fost completată în 2019 cu servicii de top lansate în exclusivitate de Orange România, precum serviciul eSIM, ce permite clienţilor să se conecteze la rețeaua mobilă Orange fără a mai avea nevoie de o cartelă SIM fizică şi serviciul NumberShare, ce permite clienţilor să folosească acelaşi număr de telefon pe mai multe dispozitive.

 

Servicii financiare mobile

Ca urmare a dezvoltărilor aduse serviciului Orange Money, la finalul anului 2019 numărul de utilizatori a depășit 179.000 clienți, o creștere de 40% în T4 2019 comparativ cu T4 2018.

“2019 a fost un an sub auspiciile inovației. Odată cu lansarea rețelei Orange 5G am făcut un pas important spre rețelele viitorului și spre noile tehnologii digitale. Am construit propria reţea de fibră optică, pe care o dezvoltăm progresiv, și suntem mândri să oferim clienţilor servicii fixe prin intermediul reţelei noastre de fibră optică, la standardele de calitate devenite deja definitorii pentru Orange. Viitorul este despre simplificare, de aceea serviciile financiare mobile sunt o altă zonă pe care ne concentrăm. Suntem încrezători că Orange Money va deveni gradual partenerul de banking pentru un număr din ce în ce mai mare de clienți”, a declarat Liudmila Climoc, CEO al Orange România.

Related posts

Fujikura va produce viziere anticoronavirus la Cluj

Nora Dumitrescu

Un milion de euro pentru Aeroportul din Timișoara: ajutor de stat aprobat de Comisia Europeană

Papuc Irina

Vox Technology Park Timisoara inchiriaza 1.000 mp catre Recensio Nobilis

Ionut Oprea

[Enjoy Transylvania!] De la El Camino, trecând prin Via Maria Theresia, spre Via Transilvanica

Transilvania Business

Continental Sibiu are un nou director general

Stefana Muresan

ASF celebrează educația financiară în cadrul World Investor Week

Ligia Voro

Grupul UMB va construi prima autostradă din Sălaj

Nora Dumitrescu

„Cloud-ul, interoperabilitatea și identitatea electronică a cetățeanului sunt piloni esențiali ai transformării digitale a României”. Interviu cu șeful ADR, Sabin Sărmaș

Ion Surdu

Fuziune româno-germană în grupul Allgeier

Nora Dumitrescu

Apel la respect pentru libertatea de presă și independența jurnalistică în Europa

Ligia Voro

Piața de produse artizanale conservate, în formare. Cele mai cunoscute branduri

redactia

Element Industrial lansează Eli Xpress

Papuc Irina

Berliner Wine Trophy: Medalie de aur și alte cinci premii pentru vinurile de Cotnari

Stefana Muresan

Singura companie românească ce participă la cel mai mare târg de horticultură din lume este din Brașov

Papuc Irina

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Stefana Muresan

Sălăjenii de la Simex își duc noul concept la Moscova

Nora Dumitrescu

Prague Property Summit 2017

Ionut Oprea

Finanțările europene, prezentate IMM-iștilor din Ardealul de Nord

Nora Dumitrescu

Centru economic de educație și afaceri pentru întreprinzătorii tinerii din Salonta

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Fragmente de jurnal în căutarea unui sens: Via Transilvanica

Transilvania Business

Investitorii din Zalău vor avea reduceri la taxe și impozite

Nora Dumitrescu

Negocierile dintre bănci și consumatori continuă online și telefonic în timpul pandemiei

Ligia Voro

Consiliul Aeroporturilor: “Semne de revigorare a pieței, din trimestrul III”

Nora Dumitrescu

Fabrica de porţelan Apulum din Alba Iulia trimite peste 90% din producţie la export

redactia

Leave a Comment