București IT&C Ultimele stiri

Orange România, creștere cu 2,4% a cifrei de afaceri în T4 față de 2018

Grupul Orange a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru cel de-al patrulea trimestru al anului 2019, disponibile la 31 decembrie.

 

În intervalul octombrie-decembrie, Orange România a realizat o cifră de afaceri în valoare de 299 milioane de euro, în creștere cu 2,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri totală pentru 2019 este de 1.112 miliarde de euro.

La 31 decembrie 2019, Orange România oferea servicii mobile, fixe și TV pentru 10.941.000 de clienți, în creștere cu 1,7% comparativ cu finalul T4 2018.

Serviciile fixe au continuat evoluția pozitivă din trimestrele anterioare. Astfel, la finalul lunii decembrie, serviciul de televiziune prin cablu și satelit, Orange Home TV, număra peste 540.000 clienți, în creștere cu 7% faţă de T4 2018, iar serviciile fixe în bandă largă aveau 352.000 de clienți, în creștere cu 23% față de aceeași perioadă din 2018.

 

Rețea

În 2019, Orange a continuat investițiile în infrastructură, oferind acces la conectivitate 4G pentru încă 271.000 de locuitori din 545 de localități nou acoperite. Totodată, în 2019 Orange și-a extins prezența 4G+ în peste 1800 de noi localități și în 54 de orașe. La finalul anului 2019, rețeaua 4G Orange acoperea 98,13% din populația țării și 100% din cea urbană.

Apetitul clienților pentru date mobile a generat o creștere a consumului de 37% în anul 2019 comparativ cu 2018.

În luna noiembrie 2019, Orange a lansat rețeaua comercială Orange 5G, fiind prima ţară din Grupul Orange în care se lansează servicii 5G. Astfel, la finalul anului 2019 rețeaua 5G cuprindea București, Cluj-Napoca și Iași, orașe în care clienții se pot bucura de cea mai mare viteză 5G, de până la 1.2Gbps la download şi viteze medii de 600 Mbps, o experienţă similară celei oferite de serviciul de internet prin fibră optică.

În 2019, performanțele reţelei Orange au fost reconfirmate de către auditorul extern Systemics PAB. Astfel, pe baza măsurătorilor realizate, Orange a primit recunoașterea de „Cea mai bună reţea mobilă din România”. Totodată, auditorul LCC a certificat serviciile Orange de voce si date mobile pentru cele mai bune performanțe, atât în zonele metropolitane cât și în cele rurale din România.

De asemenea, luna noiembrie 2019 a marcat și lansarea propriei reţele de fibră optică în câteva localități din România. Astfel, la finalul anului 2019 rețeaua Orange de fibră optică era disponibilă în București, în Pașcani, județul Iași și Apahida, județul Cluj.

Experiența de conectivitate a fost completată în 2019 cu servicii de top lansate în exclusivitate de Orange România, precum serviciul eSIM, ce permite clienţilor să se conecteze la rețeaua mobilă Orange fără a mai avea nevoie de o cartelă SIM fizică şi serviciul NumberShare, ce permite clienţilor să folosească acelaşi număr de telefon pe mai multe dispozitive.

 

Servicii financiare mobile

Ca urmare a dezvoltărilor aduse serviciului Orange Money, la finalul anului 2019 numărul de utilizatori a depășit 179.000 clienți, o creștere de 40% în T4 2019 comparativ cu T4 2018.

“2019 a fost un an sub auspiciile inovației. Odată cu lansarea rețelei Orange 5G am făcut un pas important spre rețelele viitorului și spre noile tehnologii digitale. Am construit propria reţea de fibră optică, pe care o dezvoltăm progresiv, și suntem mândri să oferim clienţilor servicii fixe prin intermediul reţelei noastre de fibră optică, la standardele de calitate devenite deja definitorii pentru Orange. Viitorul este despre simplificare, de aceea serviciile financiare mobile sunt o altă zonă pe care ne concentrăm. Suntem încrezători că Orange Money va deveni gradual partenerul de banking pentru un număr din ce în ce mai mare de clienți”, a declarat Liudmila Climoc, CEO al Orange România.

Related posts

Compania de transport, distribuţie şi logistică Aquila Ploiesti a cumparat distribuitorul Agrirom din Arad, cu afaceri de 44 milioane euro

redactia

[Enjoy Transylvania!] Romanian golf, in search of lost time

Ligia Voro

Medici din Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov, intervenţie în premieră pentru Europa de Est

redactia

16 proiecte promovate de ANAR la Ministerul Fondurilor Europene

redactia

Kuka Automatizare România a inaugurat noul sediu din Sibiu

redactia

Zona Industrială Nord din Arad se extinde

redactia

CJ Cluj: A fost semnat contractul pentru lucrarile de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

Iulian Trandafir, președintele ADRFR: Asigurarea accesului pacienților la medicamente este misiunea echipelor de distribuție și din farmacii

Nicolae Pop

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Stefana Muresan

Un tânăr din Brașov investește 1,7 milioane de euro într-o fermă de bovine. A doua

Papuc Irina

Honeywell inaugurează un laborator electro-IT pentru 400 de studenți ai Universității Politehnice Timișoara

Stefana Muresan

Investiţie în laparoscoape performante la SCJU Târgu Mureș

Ligia Voro

Slănină cu aur granulat de 24k, praline cu ciocolată și slănină și ecler cu cremă de jumări, la Cluj Napoca

redactia

Finanțări de circa 12 milioane de euro pentru patru proiecte la Carei

Traian Dan

Taxele şi impozitele locale din Oradea vor fi majotare cu rata inflaţiei

Traian Dan

Iordăchescu&Asociații: COVID-19 și Cybersecurity – sfaturi pentru păstrarea securității datelor

Nicolae Pop

Sovata, punct de oprire a traseului „Via Transilvanica – Drumul care unește”

Stefana Muresan

Cluj Business Days 2017

Ionut Oprea

Ardealul de Nord, în topul debranșărilor de la încălzirea centralizată

Nora Dumitrescu

Simona Halep își dezvoltă afacerea din Poiana Brașov. Hotelul Drachenhaus a cazat peste 20.000 de turiști

Stefana Muresan

Concluziile Supply Chain & Logistics Forum

Transilvania Business

Ministrul Finanțelor: Firmele și instituțiile publice vor comunica de la distanță cu Trezoreria Statului

Ion Surdu

26 iunie 2020 – Ce vinuri bem în acest weekend, 3 vinuri pentru 3 seri. Recomandările lui Cătălin Păduraru, Preşedintele VINARIUM International Wine Contest

redactia

ADR Centru: Eficiență energetică în clădirile Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu fonduri REGIO

Stefana Muresan

Leave a Comment