Comert Judete Ultimele stiri

Top județelor din Regiunea Centru la comerț: exporturi de 8 miliarde de euro, importuri de 7,5 miliarde de euro în 9 luni

În primele nouă luni din anul 2019 exporturile realizate de cele șase judeţele din Regiunea Centru au fost mai mici cu circa 65 milioane de euro faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce importurile au fost mai mari cu aproape 136 milioane de euro, potrivit unui raport al Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Alba, citat de Agerpres și alba24.ro.

Astfel, în perioada ianuarie – septembrie 2019, în Regiunea Centru s-au realizat exporturi în valoare de peste 8,1 miliarde de euro, faţă de perioada corespunzătoare din anul 2018 exportul fiind mai mic cu 0,8%, respectiv cu 64,7 milioane de euro.

„În cadrul judeţelor componente ale regiunii, judeţul Braşov a avut o pondere de 32,7% în totalul exporturilor realizate în perioada 1 ianuarie – 30 decembrie 2019, fiind urmat de Sibiu cu 29,1%, Alba cu 23,3%, Mureş cu 9,3% şi judeţele Covasna şi Harghita, fiecare cu câte 2,8%”, au precizat reprezentanţii DRS Alba.

În ceea ce priveşte valoarea totală a importurilor realizate în primele nouă luni ale anului trecut, aceasta a fost de peste 7,5 miliarde de euro, mai mare cu 1,8%, adică cu 135,9 milioane de euro, faţă de perioada corespunzătoare din anul 2018.

În totalul importurilor realizate în perioada ianuarie – septembrie 2019, judeţul Braşov a înregistrat cea mai ridicată pondere, de 32,5%. Cea mai scăzută valoare s-a înregistrat în judeţul Covasna, cu 2,9% din ponderea importurilor din Regiune.

La nivelul Regiunii Centru, balanţa comercială a înregistrat anul trecut, în primele nouă luni, un excedent în valoare de 635,1 milioane de euro, având valori pozitive în judeţele Sibiu, Alba, Braşov şi Covasna şi negative în Mureş şi Harghita.

Related posts

Salina Turda a înregistrat un nou record de turiști, de aproape 690000: numărul ar putea crește în acest an

redactia

Cluj: Începe reabilitarea, cu fonduri europene, a Drumului Bistritei

Stefana Muresan

Instant Factoring: Volumul solicitărilor de finanțare a crescut de cinci ori S1 2019

Ligia Voro

Leave a Comment