Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Societatea germană Lisa Dräxlmaier vrea să-şi extindă activitatea la Timişoara prin construcţia unei fabrici de baterii auto şi a unui centru de dezvoltare

Foto: https://ro.draexlmaier.com/

Prezentă la Timşoara de mai mulţi ani prin intermediul unei fabrici în domeniul pieselor auto, societatea Lisa Dräxlmaier preconizează să-şi extindă activitatea la unitatea situată în cea mai importantă zonă industrială din oraş. Aici se fabrică deja de mai mult timp cablaje auto, iar conform Planului Urbanistic Zonal solicitat spre aprobare complexul va include şi un centru de cercetare şi dezvoltare, dar şi o fabrică de baterii.

Societatea a solicitat Primăriei Timişoara un nou Plan Urbanistic Zona prin care se doreşte extinderea fabricii existente. Proiectul este unul ambiţios, se doreşte ridicarea unui complex cu cinci noi clădiri, conform proiectului de hotărâre.

„Complexul gândit de arhitecții Dräxlmaier va cuprinde 5 clădiri de producție, concentrate în jurul unei clădiri- nucleu. „Clădirea – nucleu” va fi o clădire de birouri modernă, cu spaţii sociale, cantine si laboratoare de cercetare. Spaţiile de producție vor avea o suprafață estimată de aproximativ 35.000 de mp, în timp ce spaţiile de birouri vor avea o suprafață estimată de aproximativ 16.000 mp. Dezvoltarea preconizată este una modernă si sustenabilă şi are în vedere amenajarea de spaţii verzi si spaţii de recreere. Dezvoltarea este concepută în doua etape: Etapa întâi, 2020-2021, presupune construirea primei hale de producție, cu o suprafață de 10125 mp şi Etapa a doua 2022-2030, construirea clădirii – nucleu cu o suprafață de 15 300 mp şi a următoarelor spații de producție”, se mai arată în proiect.

Fabrica va fi complet automatizată, cu tehnologie de ultimă generație.

Proiectul are în vedere aprobarea unui „PUZ-extindere Zona Industrială Şi Reglementare Drumuri, Din Timişoara, Calea Stan Vidrighin, Nr. 9A”. Solicitarea este bazată pe un plan de dezvoltare pe o perioadă de 15 ani şi, spune primăria, „scopul acestui plan este dezvoltarea în Timișoara a unui centru de cercetare dezvoltare si crearea primei fabrici de baterii auto din Romania”. Ceea ce în sine este o greşeală, în România funcţionând de ani buni de zile mai multe fabrici de baterii auto, cel emai cunoscute fiind cele ale Rombat Bistiţa sau Caranda Bucureşti.

Locaţia din Timişoara a germanilor are în componenţă trei societăţi.

„În cadrul SC DAR Dräxlmaier Automotive S.R.L activitatea principală este cea de producție unicat și în serie a sistemelor electrice pentru clienții premium ai Grupului, cât și producția de componente auto. De asemenea, tot în cadrul DRÄXLMAIER Timișoara este prezent și sediul central al companiei SC Sisteme de Producție Cablaje SRL, societate specializată în realizarea pieselor de schimb pentru sisteme electrice. Tot în fabrica timișoreană, SC DPR Dräxlmaier Procese de Producţie Romania SRL produce pentru întregul Grup echipamente de testare a componentelor şi sistemelor auto. Activitățile principale ale companiei sunt producția echipamentelor de testare electrică a cablajelor, a staţiilor de cablaje de tensiune înaltă și a statiilor cu testare video. De asemenea, în completarea activităților de producție echipe de specialiști contribuie la succesul întregului Grup, prin dezvoltarea unui centru de compentențe <shared services>. Acesta cuprinde dezvoltarea de software personalizat nevoilor globale ale companiei, coordonarea activităților de management a materialelor la nivel de regiune și servicii financiare care susțin activitatea Grupului”, se arată în prezentarea Lisa Dräxlmaier de pe pagina oficială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cinci companii băimărene, premiate la gala de excelență

Articolul următor

Un politehnist de la Cluj va administra căile ferate ale României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share