Sibiu Turism Ultimele stiri

Igloo Village a înlocuit Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

La Bâlea Lac a avut loc festivitatea deschiderii oficiale a Igloo Village, complexul ce înlocuieşte în acest sezon de iarnă Hotelul de Gheaţă.

La fel ca şi în cazul celor 14 ediţii anterioare ale Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”, deschiderea oficială a ineditului complex de gheaţă, pe 22 februarie, marchează încheierea tuturor lucrărilor şi amenajărilor prevăzute pentru acest sezon.

Festivitatea de la Bâlea Lac a început cu o slujbă religioasă, oficiată de preotul greco – catolic Ioan Ştefan Crişan (Bradu), călugărul franciscan Iulian Misariu şi preotul evanghelic Michael Reger (Cîrţa),la Altarul de Gheaţă ridicat pe locul unde, în anii trecuţi, a fost construită binecunoscuta Biserică de Gheaţă. În prezenţa câtorva zeci de turişti şi oaspeţi ai iniţiatorilor proiectului, cei trei slujitori ai bisericii au rostit rugăciuni pentru toţi cei ce au depus eforturi ca ineditul complex să fie ridicat şi în acest sezon, dar şi pentru cei care, în decursul anilor, din diverse cauze, şi-au pierdut viaţa în această zonă. La sfârşitul serviciului religios, preotul Ioan Ştefan Crişan a binecuvântat Altarul de Gheaţă şi credincioşii prezenţi, prin stropire cu apă sfinţită.

Punctul cel mai important din programul zilei de sâmbătă a fost tăiarea panglicii prin care s-a deschis, în mod oficial şi festiv, Igloo Village. A onorat cu prezenţa sa acest eveniment, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, ES Arthur Mattli, diplomatul alăturându-se astfel unui impresionant grup compus din personalităţi cu rang similar, care, în cei 15 ani, au inaugurat în mod festiv sau au vizitat Hotelul de Gheaţă ridicat în căldarea lacului Bâlea. Alături de diplomatul din Ţara Cantoanelor, panglica inaugurală a Igloo Village a mai fost tăiată şi de preşedintele executiv al Asociaţiei Carpatine Ardelene a Turiştilor S.K.V., Marcel Şofariu, Arnold Klingeis, managerul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” şi sculptorul Eugen Petri, artistul ce a realizat şi coordonat lucrările de amenajare a complexului.

După momentul festiv, participanţii au putut vizita neobişnuitul hotel, iar cei interesaţi au avut ocazia de a afla detalii interesante despre tehnologia folosită pentru construirea acestuia, tema proiectului, decoraţiunile interioare etc. Printre cei ce au fost prezenţi la această festivitate s-au numărat preşedintele Asociaţiei Generale a Inginerilor din România, Mihai Mihăiţă, alături de câţiva membrii ai acestui organism, Wilhelm Kappel, director general al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE – CA din Bucureşti, Dorin Magda, fost primar al comunei Cîrţişoara, diverşi alţi invitaţi.

Igloo Village de la Bâlea Lac este ridicat pe acelaşi amplasament unde, în sezoanele anterioare, a fost construit Hotelul de Gheaţă. Tehnologia folosită pentru ridicarea complexului a diferit puţin faţă de cea din anii trecuţi (s-a folosit mai multă zăpadă, îngheţată cu ajutorul apei şi acţiunii frigului, iar grosimea tuturor pereţilor a fost mărită, astfel încât rezistenţa construcţiei să crească). Complexul are şapte unităţi de cazare (camere duble), un bar şi restaurant cu mese şi scaune din gheaţă, unde se pot servi diverse preparate culinare special gândite pentru acest loc. Toate încăperile au formă de igluu.

Schimbările climatice manifestate în ultima perioadă au fost extrem de vizibile şi în zona Bâlea Lac, situaţia determinând responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” să gândească, pentru acest sezon de iarnă, o variantă nouă şi uşor adaptată. Astfel, în locul Hotelului de Gheaţă a fost construit Igloo Village, iubitorii de adrenalină şi inedit având în continuare şansa de a vizita un hotel aparte, în care, cei mai curajoşi, să poată chiar şi înnopta. Din păcate, Biserica de Gheaţă lipseşte în acest sezon din peisajul de iarnă de la Bâlea Lac, în locul lăcaşului fiind ridicat Altarul de Gheaţă.

Related posts

„Stradale” se deschide in Oregon Park

Transilvania Business

Employer Branding în an de pandemie – Beneficii pentru angajați în era COVID-19 și a muncii de acasă

A. I.

Alianța magazinelor online din România, inițiată de 17 companii

Nora Dumitrescu

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, la mâna ministrului Cuc

Ligia Voro

OMV Petrom sponsorizeaza cu 10 milioane de euro primul spital specializat de oncologie pediatrica

redactia

Startup-ul medical Oncochain, în căutarea unei finanțări de 200.000 Euro pe SeedBlink

Papuc Irina

Studiul metroului de Cluj va fi făcut de italieni și francezi

Nora Dumitrescu

Piata tranzactiilor de investitii din Romania a crescut cu 43%

Ionut Oprea

Signature Brașov: Parterul unui bloc, montat în opt ore

Stefana Muresan

Iulian Iuga, Accesa: “Am reușit să avem succes pe propriile picioare”

Stefana Muresan

Încă 3 milioane de euro atrase de Consiliul Județean Sibiu pentru două spitale

Stefana Muresan

“Nu stăm pe margine și comentăm, punem mâna și facem”

Stefana Muresan

Iluminare arhitecturală pentru două clădiri Art Nouveau din municipiul Oradea

Traian Dan

România, pe cale să devină un jucător decisiv în energia de peste Prut

Stefana Muresan

DJ ce leagă Timișoara de Autostrada A1, prin Dumbrăvița, modernizat și lărgit la 4 benzi cu finanțare europeană

Stefana Muresan

Start la viitorul pod cu patru benzi peste Someș

Nora Dumitrescu

Besmax Pharma Distribution donează echipamente de plasmafereză ce pot salva viața pacienților cu Covid-19 din România: „Luni vom semna contractul de donație”

Papuc Irina

Grădină botanică în locul terenului viran de lângă Parcul Salca Oradea

Traian Dan

Oaza de liniște ascunsă în munții de unde izvorăște Aur’a, apa de aur a Banatului, reamenajată

redactia

Tren de lux pus în circulație de Astra Vagoane Călători Arad, cu bilet la preț de CFR, pe relația Baia Mare – Timișoara. Valer Blidar investește 20 mil. euro

redactia

Germanii de la in-tech mai angajează 220 de oameni la Braşov anul viitor

Stefana Muresan

ACI a preluat amplasamentul viitoarei Săli Polivalente Turda

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania după preluarea Bancpost: capital social 1 miliard de euro, valoare la bursă 2 miliarde

redactia

Orașele Transilvaniei și Banatului, magnet pentru turiști

redactia

Leave a Comment