Sibiu Turism Ultimele stiri

Igloo Village a înlocuit Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

La Bâlea Lac a avut loc festivitatea deschiderii oficiale a Igloo Village, complexul ce înlocuieşte în acest sezon de iarnă Hotelul de Gheaţă.

La fel ca şi în cazul celor 14 ediţii anterioare ale Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”, deschiderea oficială a ineditului complex de gheaţă, pe 22 februarie, marchează încheierea tuturor lucrărilor şi amenajărilor prevăzute pentru acest sezon.

Festivitatea de la Bâlea Lac a început cu o slujbă religioasă, oficiată de preotul greco – catolic Ioan Ştefan Crişan (Bradu), călugărul franciscan Iulian Misariu şi preotul evanghelic Michael Reger (Cîrţa),la Altarul de Gheaţă ridicat pe locul unde, în anii trecuţi, a fost construită binecunoscuta Biserică de Gheaţă. În prezenţa câtorva zeci de turişti şi oaspeţi ai iniţiatorilor proiectului, cei trei slujitori ai bisericii au rostit rugăciuni pentru toţi cei ce au depus eforturi ca ineditul complex să fie ridicat şi în acest sezon, dar şi pentru cei care, în decursul anilor, din diverse cauze, şi-au pierdut viaţa în această zonă. La sfârşitul serviciului religios, preotul Ioan Ştefan Crişan a binecuvântat Altarul de Gheaţă şi credincioşii prezenţi, prin stropire cu apă sfinţită.

Punctul cel mai important din programul zilei de sâmbătă a fost tăiarea panglicii prin care s-a deschis, în mod oficial şi festiv, Igloo Village. A onorat cu prezenţa sa acest eveniment, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, ES Arthur Mattli, diplomatul alăturându-se astfel unui impresionant grup compus din personalităţi cu rang similar, care, în cei 15 ani, au inaugurat în mod festiv sau au vizitat Hotelul de Gheaţă ridicat în căldarea lacului Bâlea. Alături de diplomatul din Ţara Cantoanelor, panglica inaugurală a Igloo Village a mai fost tăiată şi de preşedintele executiv al Asociaţiei Carpatine Ardelene a Turiştilor S.K.V., Marcel Şofariu, Arnold Klingeis, managerul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” şi sculptorul Eugen Petri, artistul ce a realizat şi coordonat lucrările de amenajare a complexului.

După momentul festiv, participanţii au putut vizita neobişnuitul hotel, iar cei interesaţi au avut ocazia de a afla detalii interesante despre tehnologia folosită pentru construirea acestuia, tema proiectului, decoraţiunile interioare etc. Printre cei ce au fost prezenţi la această festivitate s-au numărat preşedintele Asociaţiei Generale a Inginerilor din România, Mihai Mihăiţă, alături de câţiva membrii ai acestui organism, Wilhelm Kappel, director general al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE – CA din Bucureşti, Dorin Magda, fost primar al comunei Cîrţişoara, diverşi alţi invitaţi.

Igloo Village de la Bâlea Lac este ridicat pe acelaşi amplasament unde, în sezoanele anterioare, a fost construit Hotelul de Gheaţă. Tehnologia folosită pentru ridicarea complexului a diferit puţin faţă de cea din anii trecuţi (s-a folosit mai multă zăpadă, îngheţată cu ajutorul apei şi acţiunii frigului, iar grosimea tuturor pereţilor a fost mărită, astfel încât rezistenţa construcţiei să crească). Complexul are şapte unităţi de cazare (camere duble), un bar şi restaurant cu mese şi scaune din gheaţă, unde se pot servi diverse preparate culinare special gândite pentru acest loc. Toate încăperile au formă de igluu.

Schimbările climatice manifestate în ultima perioadă au fost extrem de vizibile şi în zona Bâlea Lac, situaţia determinând responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” să gândească, pentru acest sezon de iarnă, o variantă nouă şi uşor adaptată. Astfel, în locul Hotelului de Gheaţă a fost construit Igloo Village, iubitorii de adrenalină şi inedit având în continuare şansa de a vizita un hotel aparte, în care, cei mai curajoşi, să poată chiar şi înnopta. Din păcate, Biserica de Gheaţă lipseşte în acest sezon din peisajul de iarnă de la Bâlea Lac, în locul lăcaşului fiind ridicat Altarul de Gheaţă.

Related posts

O treime din firmele înfiinţate în 2017 lucrează cu Banca Transilvania

Stefana Muresan

RCB ELECTRO 97, investiție într-un nou spațiu de producție

Stefana Muresan

1.800 de români pleacă la muncă în Germania de la Cluj

Nora Dumitrescu

Cu un an înainte de Centenar, toate unitățile de cazare din Alba Iulia, rezervate în totalitate!

Stefana Muresan

Marc O’Polo, primul magazin mono-brand din România în Bucureşti Mall

Ligia Voro

Banca Transilvania, avans de 33,6% al profitului net în primul semestru, până la 662,7 milioane lei

Stefana Muresan

”Best Practices Recognition” pentru Schaeffler România din partea PSA Peugeot Citroen

Ligia Voro

Chiria percepută în parcurile Tetarom, suspendată pe timpul stării de urgență

Nora Dumitrescu

A fost lansat primul serviciu românesc de închirieri auto direct de la proprietari

Papuc Irina

Artmark propune un refugiu pe timp de criză

Nicolae Pop

Furgoane de marfă, transformate în autospeciale pentru situații de urgență într-o fabrică din Cluj. Deltamed țintește să devină cel mai apreciat carosier din Europa de Est

redactia

Sibiul, viitoarea Regiune Gastronomică Europeană, va beneficia de o finanţare europeană de 160.000 de euro

redactia

Clădirea Rapid SA Bistrița va fi demolată pentru ridicarea unui magazin

redactia

Forestierii sunt supărați din cauza inițiativei legislative în domeniul pădurilor

Ligia Voro

Aproape 1,9 miliarde euro pentru CDR Centru în 2014-2020

Ligia Voro

Investiții de 12 mil. euro în Parcul Industrial Eurobusiness II din Oradea

redactia

CNAIR: Au fost depuse 19 oferte pentru proiectarea şi execuţia celor trei loturi ale secţiunii de autostradă Suplacu de Barcău – Borş

Stefana Muresan

Hunedoara: 20 de blocuri și o școală, reabilitate din fonduri europene

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Metrou și tren metropolitan – licitație pentru studii de prefezabilitate/fezabiltate

Stefana Muresan

Magazinele Enel din Cluj, Sibiu și Mureș, închise de sărbători

redactia

Expediție științifică în Caucaz sub egida Centenarului UBB și a Facultății de Geografie

Ligia Voro

Deloitte România și FintechOS oferă soluții de transformare digitală și de automatizare pentru instituțiile financiare

Ligia Voro

Rețeaua de sănătate Regina Maria amână plata abonamentelor medicale pentru IMM-uri cu 2 luni

Ion Surdu

Echipa băimăreană Robocorns a dat roboții pe viziere

Nora Dumitrescu

Leave a Comment