Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cât vor primi orașele și comunele Maramureșului pentru dezvoltarea locală

17,4 milioane de lei au fost alocate unităților administrativ-teritoriale (UAT) din județul Maramureș pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru cheltuielile de funcționare pe care nu le pot susține.

Legea bugetului de stat pe anul 2020 pentru Maramureș prevede un fond constituit la dispoziția Consiliului Județean (CJ) de 27,3 milioane de lei. Acesta se repartizează integral comunelor, orașelor și municipiilor, prin hotărârea CJ pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și a celor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

De asemenea, ele sunt folosite pentru cheltuielile de funcționare, pe care în mod justificat UAT din județ nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Suma propusă de către CJ Maramureș în vederea repartizării către comunele, orașele și municipiile din județ se ridică la 17,4 milioane de lei. Din totalul sumei repartizate, 3,5 milioane au mers către orașe și 13,9 milioane către comune.

Pentru orașe, suma maximă alocată a fost de 500.000 de lei, de repartizare beneficiind Dragomirești, Săliștea de Sus, Seini, Șomcuta Mare, Tăuții Măgherăuș și Ulmeni. Localitățile urbane Baia Sprie, Borșa, Cavnic, Târgu-Lăpuș și Vișeu de Sus au primit câte 100.000 de lei.

43 dintre comune beneficiază de 300.000 de lei, iar 20, de câte 50.000. Ardusat, Ariniș, Asuaju de Sus, Băița de sub Codru, Băiuț, Bârsana, Băsești, Bicaz, Bocicoiu Mare, Boiu Mare, Botiza, Budești, Cicîrlău, Coltău, Cupșeni, Dumbrăvița, Fărcașa, Gârdani, Groși vor primi câte 300.000 de lei.

La fel se va întâmpla cu Ieud, Lăpuș, Mireșu Mare, Oarța de Jos, Oncești, Poienile de sub Munte, Recea, Remetea Chioarului, Remeți, Repedea, Rona de Jos, Rona de Sus, Rozavlea, Săcălășeni, Săcel, Sălsig, Sarasău, Satulung, Șieu, Strâmtura, Suciu de Sus, Vadu Izei, Valea Chiorului și Vima Mică

Comunele care vor beneficia de câte 50.000 de lei sunt Bistra, Bogdan Vodă, Călinești, Câmpulung la Tisa, Cernești, Coaș, Copalnic Mănăștur, Coroieni, Desești, Giulești, Groșii Țibleșului, Leordina, Moisei, Ocna Șugatag, Petrova, Poienile Izei, Ruscova, Săpânța, Șișești și Vișeu de Jos.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O importantă companie germană din automotive îşi mută centrul de dezvoltare în clădirea ISHO din Timişoara

Articolul următor

Voluntariat în școli prin programul lansat de Fundația Noi Orizonturi în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share