Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai mare muzeu în aer liber din România, în 2019: venituri de peste 27 de milioane de lei

Cel mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul ASTRA din Sibiu, a fost vizitat de peste 600.000 de persoane în anul 2019. Veniturile totale ale instituției au depășit suma de 27 milioane de lei, cu peste 3 milioane de lei mai mult decât a prevăzut inițial conducerea muzeului, conform raportului de activitate pe anul 2019.

Muzeul ASTRA este una dintre cele mai dinamice instituţii culturale din România, un adevărat fenomen al muzeologiei româneşti şi europene, un real pol de canalizare a energiilor de dezvoltare prin proiecte şi programe culturale, de educare şi formare a specialiştilor din diverse domenii de activitate, pe baza experienţei acumulate şi a resurselor de care dispune, dar şi a recunoaşterii rezultatelor de excepţie obţinute de-a lungul timpului.

Conform raportului de activitate pe anul 2019, anul trecut Muzeul ASTRA a obținut două distincții internaționale importante și a reprezentat România la trei saloane internaționale de restaurare. Este vorba despre Premiul Luigi Micheletti, acordat de Fundația omonimă în cadrul European Museum Academy Awards la Ljubljana, Slovenia (foto), apreciindu-l ca cel mai inovativ muzeul al momentului și acordarea a 3 stele în Ghidul Michelin, o reconfirmare a calității excepționale a serviciilor cultural-turistice pe care le oferă instituția publicului vizitator, cu o viziune nouă, relevantă pentru contextul actual. Cele trei evenimente au avut loc în Franța, Italia și Germania – Salon International du Patrimoine – Paris; Salonul Internațional de restaurare, Ferarra și Exponatec Koln.

„Organizând un număr semnificativ de manifestări culturale la sediu şi în afara acestuia şi dezvoltându-şi infrastructura, Muzeul ASTRA a oferit şi în 2019 posibilităţi de educare, dar şi de petrecere a timpului liber, accesibilizându-şi patrimoniul pentru 686.298 de beneficiari”, se mențioenază în raportul CNM ASTRA.

În ceea ce privește situația economico-financiară a instituției, CNM ASTRA a estimat pentru 2019 să realizeze venituri, respectiv cheltuieli de 24,6 milioane de lei, iar la finalul anului această sumă a fost cu 3 milioane de lei mai mult: 27,8 milioane lei. Astfel, veniturile proprii au fost în sumă de 4,3 milioane lei, sponsorizările şi donaţiile au constituit 11.200 lei, iar subvenţia – 23,4 milioane lei.

Pentru următorii 2 ani, administrația muzeului ASTRA estimează o creștere a veniturilor și cheltuielilor, de până la 37,3 milioane lei în 2020 și până la 39,3 milioane lei în 2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Frații Micula au pierdut cel de-al doilea proces intentat statului român

Articolul următor

Româncele gestionează afaceri de aproape 90 de miliarde de lei. Topul sectoarelor în care femeile din România câștigă cel mai mult

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share