Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Concurs de proiecte pentru amenajarea spațiului de deasupra Digi-parcării

Primăria Municipiului Oradea – Instituția Arhitectului Șef și Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială Bihor intenționează să organizeze un concurs al cărui obiect îl constituie realizarea unui element simbol care să confere personalitate spațiului definit de zona de circulație/promenadă, spațiu situat peste parcarea subterană în curs de execuție din Piața Independenței, Digi-parcarea, cum mai este denumită.

Anunțul concursului va fi lansat în 31 martie 2020, tot atunci vor fi publicate și condițiile de participare precum și detalii legate de juriul care va analiza proiectele depuse.

Concursul are ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru realizarea unui spațiu/volum simbol pe amplasamentul delimitat de strada Independenței și malul Crișului Repede, amplasament redefinit prin proiectul pentru realizarea parcării subterane, investiție în curs de execuție.

În cadrul concursului se vor studia traseele pietonale majore, axele de compoziție marcante pentru amplasamentul studiat, respectiv rezolvarea relației generate de triada Context-Identitate-Simbol, totodată se va pune accent pe identificarea unor forme structurale moderne generatoare de formă și conținut.

Concurenții pot fi birouri individuale de arhitectură, asocieri constituite de birouri individuale de arhitectură, societăți civile de arhitectură sau alte forme legale de exercitare a profesiei de arhitect, potrivit legislației naționale a statului de proveniență sau persoane juridice (societăți comerciale de proiectare) din România sau din alte țări, fie individual sau în asociere. În cazul unei asocieri, liderul acesteia va înscrie proiectul în concurs.

Concurenții persoane juridice vor avea obligatoriu ca asociat sau angajat un arhitect cu drept de semnătură, membru al Ordinului Arhitecților din România sau al unei organizații similare din țara sa, care exercită legal profesia de arhitect potrivit legislației naționale a statului de proveniență. Individual sau prin asociere, concurenții trebuie să dețină capacitatea de încheiere a unui contract de servicii de proiectare pe teritoriul României, capacitate ce va trebui dovedită în fața Promotorului, în cazul câștigării concursului.

Organizatorii recomandă ca echipele să aibă în componenţa lor și: urbanişti, peisagiști, designeri, artiști plastici, ingineri de trafic, sociologi, istorici, ingineri sau persoane cu altfel de pregătire considerată de către participanți ca fiind relevantă pentru propunerea elaborată, din țară sau străinătate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dedeman are undă verde pentru parcarea extinsă din Baia Mare

Articolul următor

Un startup din Sibiu vrea să folosească tehnologia blockchain pentru ajuta medicii și pacienții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share