Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei județe din Ardeal vor beneficia de mari împăduriri

Regia Națională a Pădurilor (RNP) Romsilva va planta în această primăvară 600 ha de puieți forestieri în județele Maramureș, Cluj și Sibiu.

Romsilva are programate plantări de 19 milioane de puieți forestieri în cursul campaniei de primăvară, în fondul forestier de stat administrat, regenerând 8.998 ha, adică 71% din programul anual de regenerare a pădurilor de stat. Campania se desfășoară în cadrul inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

6.054 ha vor fi regenerate natural, iar 2.944 ha prin regenerări artificiale. Cele mai mari suprafețe de fond forestier regenerate natural se află în zonele de deal și munte și se regăsesc pe raza direcțiilor Silvice Suceava – 860 ha, Caraș – Severin – 567 ha, Neamț – 430 ha, Vaslui – 409 ha, Maramureș, cu 389 ha.

Direcția Silvică Suceava va regenera artificial 990 hectare fond forestier, urmată de direcțiile silvice Maramureș, cu 235 ha, Cluj, cu 201 ha, Sibiu, cu 148 hectare, și Neamț, cu 145 ha.

Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Romsilva prevede, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, regenerarea a 12.531 ha, din care 8.073 prin regenerări naturale și 4.458 prin regenerări artificiale.

În cele două campanii vor fi plantați 28 de milioane puieți forestieri, cu o investiție de 199 de milioane de lei. În ultimii șapte ani, Romsilva a regenerat 111.554 ha fond forestier de stat și a plantat, în acest interval, 200 milioane de puieți forestieri.

RNP administrează 3,13 milioane ha fond forestier proprietatea publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Moneda EURO ajunge astăzi la un nou maxim istoric

Articolul următor

Sistemul bancar acordă sprijin pentru contracararea efectelor negative ale pandemiei de COVID-19 în plan economic și social

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
(Cluj-Napoca, 14–24 iunie)
Citeste mai mult

Cinema și fine dining la TIFF

Festivalul Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14–24 iunie) a făcut cunoscute filmele secțiunii Film Food. “Deseori, mâncarea înseamnă…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share