Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania va reduce ratele la credit și birocrația pentru IMM-uri

Banca Transilvania (BT) a anunţat un prim set de măsuri imediate pentru susţinerea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) şi a companiilor care lucrează cu BT, afectate de actualul context.

“Băncile pot juca un rol semnificativ în propagarea comportamentelor responsabile din punct de vedere social şi economic. Împreună cu Guvernul României, Banca Naţională a României şi cu marile companii private din economie putem lua iniţiativele de care societatea are nevoie.

Pe lângă măsurile de susţinere care vor fi implementate, BT se va plia pe planurile de susţinere ale altor bănci în cazul clienţilor comuni, acolo unde BT nu este banca principală deoarece în acest mod poate fi susţinut un număr mai mare de firme româneşti”, spune declară Ömer Tetik, director general al BT.

Măsurile care au intrat în vigoare şi se aplică imediat sunt reducerea ratelor de credit pentru următoarele șase luni, până la 100% “acolo unde se justifică şi analizând impactul imediat şi pe termen mediu”; minimalizarea documentaţiei în baza căreia se vor aplica facilităţile pentru clienţi pentru a evita birocraţia şi deplasările.

Conducerea BT a menționat că iniţiativele sale sunt un prim pas în abordarea proactivă a băncii. BT va actualiza permanent acest cadru cu învăţăminte şi bune practici venite de la antreprenori, în acest context total nou pentru antreprenori şi economie.

“BT invită la cooperare în cadrul ecosistemului de business românesc, în egală măsură băncile şi companiile. Este importantă inclusiv susţinerea reciprocă între companii pentru ca impasul generat de perioada actuală să fie depăşit cu impact cât mai mic posibil”, adaugă Omer Tetik.

BT va coopera cu celelalte bănci, în interesul clienţilor creditaţi, acolo unde firmele au credite la mai multe instituţii financiare.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UNPR solicită Guvernului măsuri urgente de atenuare a consecințelor COVID-19

Articolul următor

Efectul donațiilor de la Sibiu: La Spitalul Județean începe amenajarea centrului de testare pentru noul coronavirus

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share