Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Organizația Mondială a Turismului: „Aveți răbdare. Stați astăzi acasă, ca să putem călători mâine”. Organizația își suspendă toate evenimentele până la 30 aprilie

Zurab Pololikashvili, secretar general al Organizației Mondiale a Turismului a transmis astăzi un mesaj către reprezentanții industriei, dar și lumii întregi, în contextul răspândirii Covid-19 și impunerii restricțiilor de călătorie de către tot mai multe state. OMT înțelege că acum cea mai mare preocupare este sănătatea publică, de aceea toate acțiunile vor fi luate respectând acest deziderat, a spus el.

„Pe măsură ce situația COVID-19 evoluează, Organizația Mondială a Turismului observă că restricțiile de călătorie complete sau parțiale au fost și continuă să fie introduse în întreaga lume. Aceste decizii sunt luate în contextul în care sănătatea publică este principala preocupare. Această pandemie afectează toate nivelurile societății și suntem alături de cei afectați în aceste vremuri. Impactul pandemiei asupra economiilor deja în încetinire a făcut ca turismul să fie deosebit de vulnerabil, devenind cel mai puternic sector de până acum, 80% fiind format din întreprinderi mici și mijlocii”.

„Oamenii și bunăstarea lor sunt pe primul loc! OMT continuă să lucreze îndeaproape cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru un răspuns comun la COVID-19. În urma unei întâlniri la nivel înalt la sediul OMS de la Geneva (10 martie), subliniem împreună importanța cooperării internaționale și a unui leadership puternic în aceste momente dificile. Aceasta este o provocare comună și toată lumea trebuie să facă parte din soluție. Oricine călătorește, fie pentru misiuni umanitare vitale, pentru afaceri esențiale sau pentru a menține funcționarea lanțurilor de aprovizionare, are o datorie de grijă față de sine și de ceilalți. Nu pot exista scuze și excepții, deoarece oamenii din întreaga lume își îndeplinesc responsabilitățile. Dacă călătoriți, rămâneți în siguranță și respectați regulile atât de simple, dar atât de eficiente”, a spus Zurab Pololikashvili.

„OMT a implementat protocoale de sănătate publică pe baza recomandărilor OMS și urmărim îndeaproape măsurile introduse de guvernul Spaniei, țara noastră gazdă. Toate evenimentele OMT planificate până la 30 aprilie au fost suspendate și vor fi reprogramate, pe baza celor mai recente recomandări ale experților. Respectând responsabilitatea noastră socială și grijă de siguranța și bunăstarea familiilor lor, personalul OMT va lucra de acasă până la sfârșitul lunii martie și vom rămâne pe deplin funcționali în aceste perioade extraordinare”.

Rămâi acasă, dar călătorește mâine!

„Turismul are un rol crucial în recuperarea economică ce va urma. Sectorul nostru va oferi locuri de muncă și va conduce la creșterea economică care va ajuta comunitățile și țările să se recupereze. Deocamdată, trebuie să avem răbdare și să fim pregătiți. Stând acasă astăzi, putem călători mâine. Iar călătoria mâine va susține locuri de muncă, va celebra cultura și va promova prietenia și înțelegerea internațională”, a punctat Zurab Pololikashvili.

Foto:evisionturism.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ROMGAZ își desfășoară activitatea în condiții normale, în ciuda pandemiei

Articolul următor

Primăria Deva își reia activitatea: angajații revin la muncă, cu excepția celor izolați la domiciliu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share