Turism Ultimele stiri

Organizația Mondială a Turismului: „Aveți răbdare. Stați astăzi acasă, ca să putem călători mâine”. Organizația își suspendă toate evenimentele până la 30 aprilie

Zurab Pololikashvili, secretar general al Organizației Mondiale a Turismului a transmis astăzi un mesaj către reprezentanții industriei, dar și lumii întregi, în contextul răspândirii Covid-19 și impunerii restricțiilor de călătorie de către tot mai multe state. OMT înțelege că acum cea mai mare preocupare este sănătatea publică, de aceea toate acțiunile vor fi luate respectând acest deziderat, a spus el.

„Pe măsură ce situația COVID-19 evoluează, Organizația Mondială a Turismului observă că restricțiile de călătorie complete sau parțiale au fost și continuă să fie introduse în întreaga lume. Aceste decizii sunt luate în contextul în care sănătatea publică este principala preocupare. Această pandemie afectează toate nivelurile societății și suntem alături de cei afectați în aceste vremuri. Impactul pandemiei asupra economiilor deja în încetinire a făcut ca turismul să fie deosebit de vulnerabil, devenind cel mai puternic sector de până acum, 80% fiind format din întreprinderi mici și mijlocii”.

„Oamenii și bunăstarea lor sunt pe primul loc! OMT continuă să lucreze îndeaproape cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru un răspuns comun la COVID-19. În urma unei întâlniri la nivel înalt la sediul OMS de la Geneva (10 martie), subliniem împreună importanța cooperării internaționale și a unui leadership puternic în aceste momente dificile. Aceasta este o provocare comună și toată lumea trebuie să facă parte din soluție. Oricine călătorește, fie pentru misiuni umanitare vitale, pentru afaceri esențiale sau pentru a menține funcționarea lanțurilor de aprovizionare, are o datorie de grijă față de sine și de ceilalți. Nu pot exista scuze și excepții, deoarece oamenii din întreaga lume își îndeplinesc responsabilitățile. Dacă călătoriți, rămâneți în siguranță și respectați regulile atât de simple, dar atât de eficiente”, a spus Zurab Pololikashvili.

„OMT a implementat protocoale de sănătate publică pe baza recomandărilor OMS și urmărim îndeaproape măsurile introduse de guvernul Spaniei, țara noastră gazdă. Toate evenimentele OMT planificate până la 30 aprilie au fost suspendate și vor fi reprogramate, pe baza celor mai recente recomandări ale experților. Respectând responsabilitatea noastră socială și grijă de siguranța și bunăstarea familiilor lor, personalul OMT va lucra de acasă până la sfârșitul lunii martie și vom rămâne pe deplin funcționali în aceste perioade extraordinare”.

Rămâi acasă, dar călătorește mâine!

„Turismul are un rol crucial în recuperarea economică ce va urma. Sectorul nostru va oferi locuri de muncă și va conduce la creșterea economică care va ajuta comunitățile și țările să se recupereze. Deocamdată, trebuie să avem răbdare și să fim pregătiți. Stând acasă astăzi, putem călători mâine. Iar călătoria mâine va susține locuri de muncă, va celebra cultura și va promova prietenia și înțelegerea internațională”, a punctat Zurab Pololikashvili.

Foto:evisionturism.ro

Related posts

România exportă cele mai multe viori din UE

Papuc Irina

Angajații din construcții au avut cele mai mari creșteri salariale în ultimul an

Papuc Irina

Partener StartUP- Pachete de finanțare de peste 40.000 euro pentru înființarea de start-up-uri în regiunea de Nord-Vest

Stefana Muresan

TAROM va opera curse din Oradea către Milano şi Barcelona

redactia

Christophe Dridi, noul director Dacia Renault

redactia

Interviu cu ing. Vasile Maier, director general Apă Canal Sibiu: „Am adus infrastructura de apă-canal din Sibiu în secolul XXI”

Ion Surdu

Air Bucharest reia zborurile charter spre Turcia și Egipt de pe Aeroportul din Sibiu

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Arad, the city of Vienna style palaces

Transilvania Business

Masterat Bosch la Universitatea Babeș Bolyai

Nora Dumitrescu

UniCredit Bank listează la Bursa de Valori București obligațiuni corporative de 610 milioane lei

Stefana Muresan

Proiectul de lege privind incubatoarele și acceleratoarele de afaceri, lansat în dezbatere publică

redactia

Liderii din industria mobilei – Aramis Invest, Taparo și Ecolor – au ales soluțiile NTT DATA Romania

Stefana Muresan

Adriana Cotel, şefa Agenţiei Medicamentului, numită în fruntea Casei Naţionale de Sănătate

redactia

Fonduri europene pentru situl Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Stefana Muresan

FOTO-VIDEO: Constructorii centralei noi de la Iernut au promis recuperarea lunilor de întârziere

redactia

Mobila pictată în Transilvania a ajuns în toată lumea: transformă o casă banală într-un muzeu

Stefana Muresan

Mobila românească – prezență în premieră la târgul internațional Index Dubai

Ligia Voro

Producătorul de materiale abrazive Carbochim Cluj, profit mai mare cu 132% la nouă luni

redactia

FOTO/ Reportaj din interiorul IPEC, producător mondial de farfurii din Alba-Iulia. 50 de milioane de produse sunt exportate anual în toată lumea

Papuc Irina

Compania de Apă Someș va moderniza infrastructura de apă-canal în Sălaj

Nora Dumitrescu

The International Summit and Exhibition “Hydropower Balkans 2017” – Montenegro, Podgorica

Ligia Voro

Grupul bihorean Selina îi cheamă acasă pe lucrătorii români din străinătate

Traian Dan

Măsurile care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie

Stefana Muresan

Casa Rusu își relochează sediul în Vox Technology Park și închiriază 500 de metri pătrați

Papuc Irina

Leave a Comment