Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Institutul Cantacuzino va participa, la invitația Organizației Mondiale a Sănătății, la controlul extern de calitate al testelor efectuate pentru identificarea SARS-CoV-2

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a primit invitația de la Organizația Mondială a Sănătății și va participa prin Laboratorul Infecții Respiratorii Virale, în perioada aprilie-iulie, alături de prestigioase laboratoare din lume, la controlul extern de calitate al testelor efectuate pentru identificarea noului coronavirus SARS-CoV-2.

„În funcție de rezultate, Laboratorul Infecții Respiratorii Virale, certificat de către Organizația Mondială a Sănătății ca fiind Centru Național de Referință pentru gripă în România, va putea primi aceeași certificare și pentru noul coronavirus SARS-CoV-2”, au anunțat responsabilii din cadrul institutului de cercetare.

Instituția de cercetare contribuie, alături de celelalte unități sanitare, la creșterea capacității de diagnosticare a COVID-19 pe teritoriul României. În perioada 12 – 16 martie , la solicitarea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență adresată Ministerului Apărării Naționale, specialiștii Laboratorului infecții respiratorii virale din Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, au efectuat teste de diagnostic molecular pentru aproximativ 1.000 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecție cu noul Coronavirus. Laboratorul Infecții Respiratorii Virale este acreditat de către Organizația Mondială a Sănătății încă din anul 1969 și este Centru Național de Referință pentru gripă în România.

Foto: Institutul Cantacuzino

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Operatorul depozitului ecologic de deşeuri Braşov FIN-ECO activizează în regim normal și face apel la colectarea separată a gunoiului

Articolul următor

Producătorul acoperișurilor Bilka Steel din Brașov: Comenzile au crescut, dar ne așteptăm la o stagnare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share