Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două companii din Sibiu au început să producă măști, halate și capișoane. Spitalul din Sibiu a făcut prima comandă

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu a comandat, miercuri, câteva mii de măşti de protecţie de la o fabrică din Călan (jud. Hunedoara) şi halate şi capişoane de la o fabrică din Mârşa (jud. Sibiu) – ambele firme cu sediul în județul Sibiu, recunoscută pentru producţia de steaguri, a declarat, pentru Agerpres, directorul unităţii medicale, Cornel Benchea.

Cu referire la fabrica de la Mârşa, Benchea a precizat că aceasta poate „să facă pelerine şi capişoane. Ei nu pot face măşti, nu pentru prima linie, dar pot fi folosite de celălalt personal. Le-am dat şi lor să facă ceva, dar nu pentru ATI, Infecţioase, Urgenţă. Le vedem după ce ne vin”.

Şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a confirmat că fabrica din Călan a început, de marţi, producţia de măşti. „Astăzi s-au produs primele 5.000 de măşti în România. Colaborăm de mulţi ani cu cei de la Coramed, de lângă Sibiu. Am lucrat pentru prima dată cu ei în Franţa (…). Am dat libertate totală spitalelor să-şi activeze reţelele proprii de distribuţie. Noi le dăm fonduri suplimentare”, a spus Victor Costache marţi seara, la Antena 3.

Potrivit ministrului, în urmă cu câţiva ani, la Cisnădie s-au mai produs măşti de protecţie pentru spitale, dar acestea erau mai scumpe decât cele importate din China.

S.C. CORAMED MEDIZINISCHE PRODUKTE S.R.L. este denumirea companiei sibiene. Pe site-ul companiei scrie că aceasta și-a început activitatea având ca scop producția, importul și distribuția de articole medicale, iar după o perioadă de acomodare și tatonare, a fost stabilită în mod mai clar direcția de dezvoltare: producția de consumabile pentru blocurile operatorii, ambulatorii de specialitate, A.T.I. (anestezie și terapie intensivă), câmpuri și seturi chirurgicale sterile de unică folosință, halate chirurgicale, halate pacient și vizitatori etc.

Coramed MP este astăzi o companie producătoare 100 % românească, având aproximativ 60 de angajați.

Conform Registrului Comerțului, compania a avut în anul 2018 o cifră de afaceri de peste 8 milioane de lei

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul TeraPlast donează 85.000 de lei spitalelor din Bistrița și Băicoi 

Articolul următor

Anunț Groupe Renault: Uzinele din Mioveni își întrerup activitatea începând de mâine

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share