Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Profi donează 1.000.000 de lei pentru dotarea ATI cu aparate de ventilat

Potrivit lui Pawel Musial, director general în exercițiu al rețelei Profi, există informația clară că secțiile de anestezie și terapie intensivă (ATI) ale sistemului românesc de sănătate nu au capacitatea și nu sunt pregătite să facă față unui volum mare de pacienți cu nevoie de întubare și de aparate de ventilație.

Dacă vine ca un val, ca un tsunami, va bloca sistemul. România dispune de 2.356 de paturi imediat disponibile, din care 1.292 nu au ventilatoare și alte echipamente. Dotarea completă a 1.292 de paturi necesită aproximativ 139. 000.000 de euro”, a declarat Dorel Săndesc, președintele ATI din România.

Este vorba de sume foarte mari de bani și de timp extrem de scurt în care trebuie intervenit. Fiecare zi pierdută în a se mai comanda aceste aparate, în mod real și cu certitudine ne va costa viați. Fiecare donație pentru acest scop contează!” a adaugat Călin Costinaș, director general adnunct Profi.

În acest sens, Profi a hotărât să aloce 1.000.000 de lei pentru dotarea secțiilor ATI cu astfel de aparate.

Profi facem un apel de la om la om, de la manager la manager, să se implice acum,când este nevoie și să doneze pentru dotarea secțiilor ATI cu aparate de ventilat.

Vă rugăm așadar din tot sufletul să fim operativi, să fim umani, să conștientizăm cât mai repede cât de mult contează sau poate să conteze, în aceste momente fără precedent, discernamântul, calitatea de a fi om înainte de toate și curajul de a te implica real! Fiecare zi de întârziere va însemna vieți pierdute!“, explică reprezentanții Profi.

Cei care se hotărăsc să se implice activ sunt rugați să ia legătura cu prof. Dr. Dorel Săndesc, președintele Asociaţiei Non Profit pentru ATI „Aurel Mogoseanu”, e-mail: ati.timisoara@yahoo.com.

Cu 1.217 magazine în peste 560 de localități și mai mult de 18.000 de angajati, Profi este rețeaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ioana Arsenie, consultant financiar: Ce face un antreprenor când se accentuează o etapă de criză?

Articolul următor

Iulian Dascălu a mai cumpărat o bucată din Carbochim

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share