Agricultura Ultimele stiri

Corteva Agriscience lansează Inatreq™ Active pentru cereale, in Europa

Corteva Agriscience a anunțat azi că a primit înregistrarea europeană a primului produs din  gama de produse Inatreq™ active. 

 

Fungicidul Questar™ cu Inatreq™ active, aprobat pentru comercializare în Franța, este un fungicid inovator, de origine naturală, care oferă un control curativ și eradicativ pentru toate tulpinile de Septoria, oferind astfel o strategie de combatere pe termen lung pentru fermierii europeni.

Produsul va fi disponibil la vânzare în Franța începând cu finalul anului 2020, pentru anul agricol 2021.

Următoarele omologari a produselor be baza de Inatreq, vor avea loc anul viitor, si vor oferi fermierilor care cultivă cereale noi soluții pentru controlul bolilor în Regatul Unit al Marii Britanii, Danemarca și ulterior, pe toate piețele europene importante.

“Această soluție inovatoare pentru controlul și combaterea Septoriozei, cea mai păgubitoare boală care afectează cultura de grâu va răspunde cerințelor fermierilor în Romania,” a afirmat Jean Ionescu-Country Leader România și Moldova. Rezultat al muncii asidue a cercetătorilor Corteva Agriscience, acest nou fungicid va răspunde provocărilor unui management durabil și va satisface dorința fermierilor pentru produse inovative care să asigure protecția și siguranța culturilor.

Inatreq prezintă performanțe biologice excepționale, oferă fermierilor un nou instrument care să ajute la gestionarea bolilor deoarece nu prezintă rezistență încrucișată la fungicidele chimice deja existente pentru combaterea bolilor din culturile de cereale. De asemenea, fermieri vor beneficia și de flexibilitatea în aplicare a produsului, precum și de performanțele sale consistente și de spectrul larg de acțiune.

“Inatreq reprezintă cea mai recentă soluție, rezultat al inovațiilor tehnologice dezvoltate de compania noastră,” a spus Susanne Wasson, Președinte Platforma Crop Protection, Corteva Agriscience.“ Suntem încântați și vom continua să ne dezvoltăm portofoliul cu produse naturale.  Datorită originii naturale a produsului Inatreq, îndeplinim cerințele consumatorilor europeni pentru produse mai durabile. ”1

Substanța activă Inatreq protejează de asemenea și plantațiile de bananieri de boala numita Black Sigatoka. Câteva țări, printre care Belize, Columbia, Ecuador, Guatemala, Honduras, Coasta de Fildeș și Panama, au omologat fungicidul Kyventiq™ pe baza de Inatreq™ active, pentru utilizarea in culturile de bananieri.

Gasiți mai multe informații disponibile pe corteva.com.

1Studul sistemelor alimentare durabile in Europa” realizat de Financial Times Group, comandat de Corteva Agriscience, Sept 2019.

 

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe  bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.

Inatreq™ active (fenpicoxamid) nu este înregistrat pentru vânzare sau utilizare în toate țările. Nu este permisă nicio ofertă de vănzare sau utilizare  a acestui podus înainte de eliberarea înregistrărilor necesare la nivel de țară.

™ ,®, Mărci comerciale şi mărci de servicii ale companiilor Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer şi ale companiilor afiliate © 2020 Corteva

Related posts

Compania de Infrastructură intervine pe autostrada Mureș – Cluj

Nora Dumitrescu

Sprijin de la Comisia Europeană pentru producătorii de lapte

Transilvania Business

Centrul istoric al Clujului, pietonalizat cu 10 milioane euro

Nora Dumitrescu

150 de tineri experimentează educație prin aventură în România

Ligia Voro

Premiile Astra Film Festival 2019 – ”Teach”, cel mai bun documentar românesc, dezvoltat la Sibiu

Ligia Voro

Noaptea Albă a Galeriilor, a patra oară la Târgu Mureș

Ligia Voro

Scenariul BNR: reducerea dobânzilor fără destabilizarea cursului valutar

Ion Surdu

Finanțările europene, prezentate IMM-iștilor din Ardealul de Nord

Nora Dumitrescu

True Travel Târgu Mureș, noutăți de ultimă oră despre noul sezon!

Ligia Voro

A început târgul internațional Demo Metal 2019

Papuc Irina

Seminar în cadrul proiectului european BE-Rural

Ligia Voro

Clujul va avea hub-uri educaționale în noile sale cartiere

Nora Dumitrescu

OMV Petrom, investitie de 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor

Stefana Muresan

Noul website al CNR-CME a fost lansat

Ligia Voro

Liviu Nistoran, reales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Romgaz

Stefana Muresan

Tranzacții imobiliare de aproape 700 milioane de euro la Cluj

Nora Dumitrescu

Regio 2014-2020: Peste o jumătate de miliard de lei pentru drumurile din Nord-Vest

Stefana Muresan

Compania germană Mennekes, cu venituri de peste 100 mil. euro, își deschide firmă la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Werner Wolff: Trei luni consecutive pe plus la TAROM

redactia

SUA: Pachet de stimulare american de un trilion de dolari, propus de republicani. Pot fi măsurile anunțate replicate în Europa?

Ion Surdu

Județul Sibiu își prezintă atuurile turistice în Israel

redactia

Străinii cumpără tot mai mult pământ în Arad

Stefana Muresan

VINVEST 2019- Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, ediția a XIV-a

Stefana Muresan

CNAIR, licitaţie de 4,1 milioane euro pentru reabilitarea unui sector din DN66

Stefana Muresan

Leave a Comment